De voor- en nadelen van HBO Max - nog meer versplintering of een zinnige toevoeging?

Article
zondag, 03 juli 2022 om 9:00
hbo maxf1650354911
Met HBO Max is Nederland alweer even een streamingdienst rijker. Fantastisch zou je zeggen en dat is het ook. Jammer genoeg heeft elk voordeel ook zijn nadeel. Wij zetten de voor- en nadelen van HBO Max afwisselend voor je op een rijtje!

Voordeel: Bioscoopfilms razendsnel naar je televisie

HBO Max is een streamingdienst die bol staat van de content en het aanbod groeit behoorlijk snel. Dit komt niet alleen doordat er regelmatig oudere content toegevoegd wordt, maar ook doordat HBO nieuwe films razendsnel na hun release op het witte doek beschikbaar maakt voor streaming. Bioscoopfilms verschijnen ongeveer 45 dagen na de première al bij HBO Max.
Zo staan Fantastic Beasts: Secrets of Dumbledore met Mads Mikkelsen, The Batman met Robert Pattinson en Dune met Timothée Chalamet en Zendaya al even op de streamingdienst. Binnenkort (vanaf 3 juli 2022) kun je daarnaast ook genieten van Operation Mincemeat en niet veel later van de Elvis film. Beide films draaien momenteel nog in de bios, maar komen dus al behoorlijk snel naar je woonkamer!
dune st 10 jpg sd low copyright c 2020 warner bros entertainment inc all rights reserved photo credit courtesy of warner bros pictures and legendary picturesf1633629723

Nadeel: Geen proefperiode, wel een optie op korting

Een ‘nadeel’ dat HBO Max met zich meebrengt is dat de dienst geen proefperiode met zich mee brengt. Als je een abonnement neemt betaal je dus vanaf het eerste moment de volle mep en ben je dus minimaal 1 maand lid van de club. Om dit in perspectief te plaatsen: Grote concurrenten Netflix en Disney Plus bieden ook geen proefperiode aan, maar Amazon Prime Video doet dit bijvoorbeeld wel.
Een abonnement op HBO Max kost je minimaal 5,99 euro per maand, waarna je het Basis abonnement hebt. Voor het Standaard abonnement betaal je 7,99 euro per maand. Bij het basisabonnement kijk je in maximaal 720p terwijl je voor twee euro meer maximaal in 4K kijkt, meer downloads hebt en op meer apparaten gelijktijdig kunt kijken.
Tijdelijke deals zijn voor geheel nieuwe leden (op de periode tijdens release na) nog niet voorbij gekomen op het maandabonnement, maar je kan wel korting van ruim 30 procent opstrijken als je meteen voor een jaar lid wordt.
jon bernthal 7f1651138377

Voordeel: Enorm veel en ijzersterk aanbod

Voor dit geld krijg je wel heel veel kijkplezier terug. HBO is geen kleine speler in de wereld van streamingdiensten. HBO valt onder WarnerMedia, wat betekent dat je content mag verwachten van alle bedrijven die daaronder vallen. Zo kun je smullen van ‘recente’ series als Westworld, Game of Thrones, His Dark Materials en We Own This City, maar ook klassiekere toppers zoals Friends en The Wire zijn te streamen.
Wat betreft films heb je enerzijds de bioscoopreleases die razendsnel naar je woonkamer komen, maar ook hier weer kun je smullen van bergen aan andere content. Denk aan oudere blockbusters zoals de hele Harry Potter reeks, de The Lord of the Rings trilogie, alle The Matrix delen en meer. Het kijkplezier beperkt zich daarbij niet tot Hollywood. Zo kun je smullen van documentaires zoals Navalny en I Am Bolt, en kun je op Hbo Max terecht voor een scala aan animatie van onder andere Adult Swim (Rick and Morty) en Cartoon Network (Adventure Time).
screenshot 2022 05 27 104116f1656439574

Nadeel: Nederlandse en Europese content blijft een beetje achter

Ook voor content uit eigen land en van eigen continent is ruimte op HBO Max. Dit is allemaal ondergebracht onder het kopje Europees in de app. Jammer genoeg blijft het aanbod op dit gebied wel nog een klein beetje achter. Wat betreft Nederlandse producties kun je op het moment van schrijven aan de slag met iets meer dan 60 films, waaronder Costa! En Mannenharten en het totaal van de Europese producties komt op iets meer dan 70 terecht.
Natuurlijk is dat nog steeds meer dan genoeg en het aanbod groeit ook op dit gebied alleen maar. Bovendien maakt de rest van het aanbod dit gebrek meer dan goed. Last but not least heeft HBO Max ook al aangegeven in elk geval nog aan het Nederlandse en Europese aanbod te werken, dus het zal alleen maar beter worden in de toekomst.
matt smith as prince daemon targaryenf1656440092

Voordeel: Originals om van te smullen

Net als Netflix en Amazon heeft HBO Max haar eigen aanbod aan Originals. Deze content is exclusief voor de dienst en verplettert qua kwaliteit op veel vlakken het aanbod van Amazon en Netflix. HBO steekt veel tijd en moeite in haar Originals en dat is te zien. The Wire is daar alleen al een goed voorbeeld van. Als je er lijsten van beste series ooit op naslaat, komt The Wire eigenlijk altijd wel terug. De spirituele opvolger van The Wire, We Own This City, is ook om van te smullen en wat te denken van Westworld en Peacemaker?
Het lijkt er ook op dat er binnenkort geen verandering in dit beeld komt. De Game of Thrones spin off House of the Dragon staat op het punt om uit te komen. Zodra die serie in augustus te zien is heeft HBO Max er bijna gegarandeerd weer een succes bij die de concurrentie met series als Amazon's Lord of the Rings serie aan zal gaan.
De nadelen van HBO Max wegen eigenlijk niet heel zwaar op tegen de vele voordelen die de dienst biedt. Heb jij al HBO Max of ben je van plan dit te nemen? Laat het ons weten in de reacties!

Populair Nieuws

Laatste Reacties