5 magische features die Hogwarts Legacy moet hebben

Article
zondag, 03 juli 2022 om 10:00
hogwarts legacy desktopf1609859998
Harry Potter-fans hebben dit jaar nog uit te kijken naar Hogwarts Legacy. Het betreft een gloednieuwe game die zich tientallen jaren afspeelt voor de avonturen van Harry en zijn vrienden. De open-world game kan niet snel genoeg komen, maar belangrijk is wel dat de game helemaal compleet is. Dit zijn vijf features die in Hogwarts Legacy niet mogen ontbreken.
Harry Potter-games hebben we al vaak genoeg gezien. Toen de boekenreeks werd verfilmd in 2001 volgde al snel een aantal games. Naarmate er meer games kwamen, daalde de kwaliteit steeds verder waarna de Harry Potter-games zelfs compleet verdwenen. Inmiddels is het weer tijd om in de toverwereld te duiken met Hogwarts Legacy, mits de game deze vijf magische features heeft.

1. Invloed van je House

Eén van de tofste aspecten aan Hogwarts Legacy is dat je zelf mag kiezen in welk huis je zit. Afhankelijk van je keuze zal je in Griffoendor, Zwadderich, Ravenklauw of Huffelpuf zitten. Hopelijk heeft dit enorme invloed op de game zelf, want dat zou de game direct aantrekkelijk maken voor een replay.
De locaties van de House Common Rooms zijn in Hogwarts immers compleet anders, dus kom je waarschijnlijk al op andere plekken uit afhankelijk van de keuze van je huis. Vermoedelijk kom je dus ook andere studenten tegen en op basis daarvan hopen we andere zijmissies te krijgen. Op die manier begin je de invloed van je huis pas echt goed te voelen.
hogwarts legacyf1610368146

2. Race voor de House Cup

In het verlengde van onze eerste magische feature die we willen zien, willen we natuurlijk ook dat er een race is om de House Cup. In de eerste twee films zagen we nog dat dit een groot onderdeel was van de Harry Potter-films. Dat willen we ook vertaald zien worden naar de game.
Laat ons punten sprokkelen door middel van het ontdekken van geheimen in de wereld of door het voltooien van zijmissies. Op die manier zit er nog een extra waarde verbonden aan het ontdekken van Hogwarts en alle locaties die daaromheen beschikbaar zijn. Het tofste zou misschien zelfs zijn als dit aan een online-element gekoppeld wordt waarbij je samen met andere leden uit jouw huis de punten binnenhaalt.
hogwarts legacyf1609859698

3. Specialisatie in vakken

Je speelt in de game als een vijfdejaarsstudent die naar Hogwarts gaat en dus heb je na jaren studeren een aantal elementen waarin je personage extra uitblinkt. Net als tijdens de toveravonturen van Harry zou het daarom meer dan logisch zijn als je jezelf kunt specialiseren in bepaalde vakken, zoals Toverdranken of bijvoorbeeld Plantenkunde.
De game is immers een open-world RPG, dus het zou vreemd zijn als deze feature ontbreekt. In de gameplay kan het zich immers vertalen naar extra HP terugkrijgen van zelfgebrouwen toverdranken of dat je meer crafting materialen kunt vinden als je goed bent in Plantenkunde. Het zou de gameplay dus verdiepen en als we de trailers mogen geloven gaat dit element in een zekere vorm voorkomen.
hogwarts legacy screenf1674732515

4. Zwerkbal

Natuurlijk mag Zwerkbal niet ontbreken. Deze sport is net zo belangrijk voor tovenaars als voetbal belangrijk is voor de gemiddelde Nederlander. Het mogen spelen van Zwerkbal is daarom een essentieel onderdeel voor de studenten aan de toverschool.
Natuurlijk moet die feature daarom gewoon in de game zitten, waarbij het tofste zou zijn als je online Zwerkbal tegen andere spelers kunt spelen. Het ziet ernaar uit dat dit alleen geen optie is. Daarom zouden we ook genoegen nemen met een competitie waar je gedurende het verhaal zelf aan mee kunt doen.

5. Geheime beloning

Een geheime beloning verstoppen in Hogwarts Legacy zou de ultieme magische feature zijn voor de game. Ontwikkelaar Avalanche Software benoemt tot nu toe constant dat het ontdekken van de geheimen van Hogwarts een grote rol gaat spelen. De ultieme manier om dit te doen is om hier een geheime beloning aan te koppelen.
Avalanche Software zou bijvoorbeeld een speciale beloning kunnen hangen aan het ontdekken van alle geheimen in de game. Denk aan het bedenken van je eigen spreuk die je, net als je personage, helemaal kunt customizen. Een andere geheime beloning kan uiteraard ook, maar om jezelf helemaal uit te kunnen drukken via een spreuk zou de kers op de spreekwoordelijke pompoentaart zijn!
Hogwarts Legacy verschijnt ergens in 2022 op de PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X en PC.

Populair Nieuws