5 redenen waarom je Dune moet kijken

Article
dinsdag, 07 september 2021 om 9:00
rsz dune st 5 jpg sd high copyright c 2020 warner bros entertainment inc all rights reserved photo credit courtesy of warner bros pictures and legendary picturesf1700149552
Dune, gebaseerd op de roman van Frank Herbert, komt 16 september uit in de Nederlandse bioscopen. In dit artikel kijken we naar de top vijf redenen waarom jij deze film zou moeten kijken!

Fenomenale soundtrack

Wat enorm naar voren komt in de film Dune is de muziek. Het geeft een mysterieuze draai aan de film, wat er voor zorgt dat je op het puntje van je stoel zit. Met je nekharen overeind luister je naar de muziek van Hans Zimmer, die zichzelf in deze film echt overtroffen heeft. Het landschap lijkt niet alleen op een enge woestijn, maar door de audio denk je daadwerkelijk in een enge woestijn rond te lopen!
Zimmer heeft gebruikgemaakt van creepy stemmen in zijn muziek, wat even wennen is aangezien dit niet veel voorkomt in films. Maar juist bij deze film valt dit goed op zijn plek. Zimmer weet van de simpelste scenes een spektakel te maken.
dune st 4 jpg sd high copyright c 2020 warner bros entertainment inc all rights reserved photo credit courtesy of warner bros pictures and legendary picturesf1673475609

Verhaallijn vol plottwists

De film speelt zich voornamelijk af op de planeet Arrakis. Dit is een grote woestijn waar drie soorten groepen zich begeven. Alle drie zijn ze uit op een bepaalde stof die zich in deze woestijn bevindt. De een wil deze stof verkopen en er veel geld aan verdienen, de ander wil het gebruiken voor het reizen met ruimteschepen en weer een ander heeft het nodig voor gezondheid van het volk.
Dit conflict zorgt voor een ingewikkelde, maar leuke verhaallijn. Er zijn plottwists, vragen en ingewikkelde stukken. Voor ieder wat wils.
dune st 7 jpg sd high copyright c 2020 warner bros entertainment inc all rights reserved photo credit courtesy of warner bros pictures and legendary picturesf1630938191

Prachtige visuals

De sound effects in deze film zijn uitmuntend. Maar naast de sound effects, zijn de visuals ook erg prettig om naar te kijken. Van grootschalige gevechten tot een verzonnen konijn wat rond hupt. Dit gecombineerd met het werk van Zimmer levert iets moois op wat iedereen zou moeten zien.
dune st 1 jpg sd high copyright c 2020 warner bros entertainment inc all rights reserved photo credit courtesy of warner bros pictures and legendary picturesf1630938226

De ruimteschepen in Dune

Ruimteschepen zijn altijd al een dingetje geweest in films. In de meeste films heb je schepen die logisch zijn. Je hebt een bovenkant, een onderkant en een brug waar de kapitein zit. Dit zie je goed terug in de ruimteschepen van Star Wars.
In Dune is dat net iets anders. De ruimteschepen zijn eivormige bollen die door de ruimte zweven. Sommige zijn wel goed te begrijpen, maar deze onbeschrijfbare bollen die zonder logica door de lucht scheren maken van de film een ongelofelijk spektakel.
rsz dune st 9 jpg sd high copyright c 2020 warner bros entertainment inc all rights reserved photo credit courtesy of warner bros pictures and legendary picturesf1630938251

Een open einde

Elke film komt op een gegeven moment tot een einde. En na twee en een half uur serveert deze film een leuk slot. Vlak voor het einde heeft de hoofdpersoon een kort gevecht, hij moet zichzelf bewijzen en het is onduidelijk of hij dit overleeft. Hierdoor lijkt het alsof de film nog totaal niet aan zijn eind komt. Dat klopt ook wel, want als Dune goede bezoekersaantallen trekt in de bioscoop, mag regisseur Denis Villeneuve een vervolg gaan maken!