Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore nu al op HBO Max

News
dinsdag, 31 mei 2022 om 16:00
screenshot 2020 09 30 at 174509f1639410266
Een maand geleden werd de Wizarding World weer een stukje uitgebreid toen we Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore in de bioscoop konden gaan zien. De film staat sinds 30 mei ook op HBO Max. Je kunt hem nu dus lekker thuis kijken.
In de bioscoop heeft de nieuwe Fantastic Beasts-film 394 miljoen opgebracht. Helaas blijft er van de 394 miljoen niet veel over als je de kosten van 200 miljoen er weer af trekt. Eerder werd al gezegd dat de toekomst van de franchise afhing van deze film.
De film viel Warner Bros. een beetje tegen qua opbrengsten, waar nog bij komt dat de film niet geliefd is bij critici. The Scerets of Dumbledore heeft namelijk een 47% gekregen op Rotten Tomatoes. Met deze tegenvallende prestaties en de recente incidenten rondom Ezra Miller is het nog maar de vraag of de Wizarding World nog verder uitgebreid word onder de Fantastic Beasts films.

Veel ophef om Fantastic Beasts 3

Warner Bros. is eerder ook gebroken met Johnny Depp wegens de rechtszaak met Amber Heard. Depp zou eerst de grote slechterik spelen, maar die rol is nu overgenomen door Mads Mikkelsen. De franchise ligt dus midden in een soort overgang-chaos.
J.K. Rowling, de schrijfster van de Harry Potter boeken en mede-schrijver aan de films, maakt het Warner Bros. ook niet makkelijker. Rowling heeft namelijk een aantal controversiële uitspraken gedaan waarmee ze zich de woede van fans op de hals haalde. Of we Rowling nog achter meer films gaan zien is niet duidelijk wegens de matige ontvangst van Fantastic Beasts 3. Wel blijft Harry Potter een geliefde franchise en zullen we de magie dan ook nog lang mogen beleven met projecten zoals de game Hogwarts Legacy.