De grootste State of Play aankondigingen op een rij

Article
vrijdag, 31 mei 2024 om 19:00
god of war ragnarok headerf1671704240
Er staat een korte periode van allerlei gaming-aankondigingen voor de deur. Sony heeft die afgetrapt met een State of Play. De grootste aankondigingen zetten we voor je op een rij.

God of War Ragnarok komt naar PC

Het is tegenwoordig geen uitzondering meer als een PlayStation-game naar PC komt. Alleen duurt het bij single-player games vaak even. De release van God of War Ragnarok voor PS4 en PS5 was bijvoorbeeld alweer anderhalf jaar geleden.
Maar de game wordt geen 2 voor PC-gamers ermee aan de slag kunnen. God of War Ragnarok verschijnt namelijk al op 19 september op PC. Deze versie brengt ook wat PC-exclusieve features met zich mee, waaronder super ultra wide-ondersteuning.
concord firewalk studiosf1685006301

Concord releasedatum

Ongeveer een jaar geleden hield Sony een grote PlayStation showcase, waarbij de toen kersverse PlayStation Studio Firewalk zijn eerste game onthulde. Deze heet Concord, maar er was nog niet veel van te zien. Een jaar later zijn er nieuwe beelden, inclusief gameplay.
Het gaat om een multiplayer PvP shooter. Om precies te zijn is het een hero-shooter, wat wil zeggen dat je net als in bijvoorbeeld Overwatch een personage moet kiezen met eigen vaardigheden. Er zijn ook live-service elementen, zo is er elke week een nieuwe cinematic waarin een verhaal wordt verteld met de personages van de game.
Omdat het een live-service titel is, kunnen spelers op PC op dezelfde datum aan de slag als PS5-spelers. Sony hanteerde dezelfde strategie eerder dit jaar met Helldivers 2. Concord verschijnt op 23 augustus en komt in juli met een beta.

Silent Hill 2 komt op tijd voor Halloween

Er is enige tijd niet bijzonder veel gebeurd in de Silent Hill-franchise, maar Konami is bezig om hem helemaal terug te brengen. Een aantal projecten is al verschenen, maar het kopstuk, een remake van Silent Hill 2, had nog geen releasedatum. Die is eindelijk gegeven tijdens de State of Play.
Silent Hill 2 - PS5 Image
Silent Hill 2 - PS5
EUR69.99
Op voorraad
Koop op bol.
Er is natuurlijk één maand waarin Horror-games erg welkom zijn en dat is oktober. Als je in de aanloop naar of tijdens Halloween graag Silent Hill 2 wil spelen kan dat, want de game verschijnt op 8 oktober. Na de State of Play heeft Konami trouwens nog veel meer van de game laten zien, dus je kunt alvast een goede indruk krijgen van hoe de game zal zijn.
monster hunter wilds

Monster Hunter Wilds toont gameplay

Monster Hunter World is inmiddels alweer zes jaar oud. Intussen heeft de franchise niet stil gezeten, maar Rise was oorspronkelijk voor de Switch en daarom wat kleinschaliger. Wie de grootsheid van World mist kan sinds een onthulling tijdens The Game Awards uitkijken naar Monster Hunter Wilds.
Nu is er gameplay getoond, die suggereert dat Wilds de wereld misschien nog verder opengooit dan World. Fans waren al grote, redelijk open gebieden gewend. Het lijkt er nu op dat de nieuwe game echt open world wordt. Die wereld biedt overigens uiteenlopende landschappen en natuurlijk heel veel grote monsters.

Astro Bot krijgt een veel groter avontuur

Het personage Astro Bot bestaat nog niet zo heel lang, maar Sony heeft de robot snel omgetoverd tot een mascotte voor de PlayStation. Dat Astro’s tweede game, genaamd Astro’s Playroom, een gratis PS5-game was die de verschillende mogelijkheden van de DualSense controller demonstreerde, zal daar ongetwijfeld bij hebben geholpen. Elke PS5-eigenaar kent Astro nu en dus is dit het ideale moment voor een groter avontuur.
Dat komt in de vorm van een game die simpelweg Astro Bot heet. Op het eerste gezicht doet hij erg denken aan Astro’s Playroom, maar dan groter. De console en de DualSense zijn bijvoorbeeld weer prominent aanwezig. Maar waar Astro’s Playroom uiteindelijk 4 levels bood, kun je in Astro Bot op avontuur in 80 levels, verdeeld over zes melkwegstelsels.
Als je daar wel wat voor voelt hoef je bovendien helemaal niet zo lang te wachten. Astro Bot ligt namelijk al in september in de winkel. Om precies te zijn kun je vanaf 6 september aan de slag.

Populair Nieuws