Hoe werkt de beta van Concord op PS5 en PC?

Article
vrijdag, 31 mei 2024 om 20:00
concord
Ongeveer een jaar na de onthulling weten we eindelijk meer over Concord, een nieuwe PvP shooter voor PS5 en PC. De game komt al snel uit en je kunt hem zelfs al wat eerder spelen in een beta test. Dit is hoe je dat voor elkaar krijgt.
Bij een multiplayer game is het belangrijk dat zoveel mogelijk spelers plezier hebben tijdens het spelen. De game moet dus goed in balans zijn en spelers moeten niet te vaak tegen bugs aanlopen. Om ervoor te zorgen dat een game in een zo goed mogelijke staat uitkomt, kunnen spelers geregeld meedoen aan een bèta, zodat de ontwikkelaar feedback kan krijgen.
Ook de nieuwe game Concord geeft spelers de kans om van tevoren alvast in de game te duiken. Maar hoe werkt dat? Wat moet je doen om als één van de eersten in Concord te duiken?

Gratis als je betaalt

Bij sommige beta’s kan echt iedereen meedoen, maar dat is voor Concord niet het geval. De game is namelijk niet gratis en ook een deelname aan de beta is geen kwestie van een gratis proefversie downloaden. Je zult de game moeten pre-orderen om toegang te krijgen.
De game en de bèta zijn dus allebei niet free-to-play, maar stiekem iis de bèta dat toch wel een beetje. Want met een pre-order is het niet alleen de koper die de bèta mag spelen. Als je een pre-order plaatst, kun je namelijk ook vier vrienden toegang geven tot de bèta.
Dat getal is niet uit de lucht geplukt: je speelt deze game namelijk in teams van 5, dus het is wel zo fijn als je ook kan testen of de game iets is voor jouw vaste vriendengroep. Gelukkig hoef je geen vier mensen te overtuigen om een game te pre-orderen als je Concord graag met een groepje zou willen proberen.

Wanneer kun je een Concord pre-order plaatsen?

Het is momenteel nog niet duidelijk wanneer de bèta daadwerkelijk beschikbaar is. We weten alleen dat hij in juli is, voordat de game op 23 augustus verschijnt. Pre-order details van Concord zijn ook nog even geheim. Dat duurt gelukkig niet lang meer.
Op de PlayStation Blog is al te lezen dat er volgende week details bekendgemaakt worden over pre-orders en edities. Als je benieuwd bent naar prijzen is het dus zinvol om volgende week de kanalen van Concord en ontwikkelaar Firewalk in de gaten te houden. Uiteraard houden wij je ook op de hoogte.