Nieuwe PlayStation-studio onthult eerste game Concord

News
donderdag, 25 mei 2023 om 12:30
concord firewalk studiosf1685006301
Nog niet al te lang gelden werd bekend dat Firewalk Studios zich aansloot bij PlayStation Studios. Deze studio had nog geen games op zijn naam staan, maar de eerste game is nu bekend. Deze heet Concord en komt volgend jaar naar PS5 en PC.
In de PlayStation Showcase van gisteravond waren er de nodige updates over eerder aangekondigde games, maar er was ook tijd voor gloednieuwe onthullingen. Zo is Concord, de eerste game van Firewalk Studios uit de doeken gedaan. De game is een multiplayer PvP sci-fi shooter voor PS5 en PC.
Er is nog geen exacte releasedatum onthuld, maar de game moet volgend jaar verschijnen. Gameplay is nog niet getoond en ook over het verhaal is niet veel onthuld. Firewalk belooft een universum met levendige werelden en opvallende personages.

Firewalk Studios' Concord deel van live-service focus

Hoewel niet bevestigd is dat Concord een live-service game is, lijkt het wel waarschijnlijk voor een multiplayer PvP shooter. Bovendien werd bij de overname van de studio gemeld dat Sony gebruik wilde maken van de live-service expertise van Firewalk. De studio is opgericht door oud-medewerkers van Bungie, dat ook is overgenomen om zijn live-service expertise.
Hoewel Sony de komende jaren flink wil inzetten op live-service, is er in de afgelopen showcase ook genoeg getoond waar single-player liefhebbers blij van worden. Zo is er een remake onthuld van Metal Gear Solid 3 en is er nieuwe gameplay van Marvel’s Spider-Man 2. Alan Wake 2 en Assassin’s Creed Mirage hebben een releasedatum gekregen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties