Waar en wanneer kun je de gaming showcases van deze zomer streamen?

Article
woensdag, 29 mei 2024 om 14:00
summer game fest 2021 kickoff live official stream 0 46 screenshot
De maand mei is bijna voorbij en dat betekent dat het gaming showcase seizoen gaat beginnen. E3 bestaat niet meer, maar Summer Game Fest vult het gat. Dit is wanneer je de bijbehorende streams kan streamen.
Toen E3 in 2020 niet door kon gaan, besloot Geoff Keighley (bekend van The Game Awards) om toch een zomer van game-onthullingen te organiseren. Dat heeft hij tot dusver elk volgende jaar volgehouden en ook dit jaar is het weer terug. De aftrap is op 7 juni met de grote Summer Game Fest-showcase, maar daarna is er nog meer.
De vraag is natuurlijk wat er allemaal is en vooral hoe laat. Wanneer de showcases zijn hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. Ook de plekken waar ze te streamen zijn staan er, voor zover bekend, bij.
7 juni
  • Summer Game Fest - 23.00 uur NL tijd - YouTube, Twitch
  • Day of the Devs - Direct aansluitend op Summer Game Fest in dezelfde stream
8 juni
9 juni
  • Devolver Direct - 2.00 NL tijd - YouTube
  • Xbox Games Showcase/Call of Duty Black Ops 6 Direct - 19.00 NL tijd - YouTube
  • PC Gaming Show - 22.00 NL tijd - YouTube, Twitch

Shows die niet bij Summer Game Fest horen

De bovenstaande shows zijn allemaal partner van Summer Game Fest, maar er zijn ook nog wat shows die niet in de agenda van Summer Game Fest staan, maar wel in dezelfde periode worden verwacht. Er komt namelijk een Ubisoft Forward en bij hoge uitzondering heeft ook Nintendo een Direct ver van tevoren aangekondigd.
  • Ubisoft Forward - 10 juni, tijd onbekend - YouTube, Twitch
  • Nintendo Direct - juni, datum en tijd nog onbekend - YouTube
Er zijn ook berichten dat PlayStation met een showcase komt in mei, al is die nog altijd niet aangekondigd. Later deze zomer wordt gamescom op 20 augustus afgetrapt met Opening Night Live, wat net als Summer Game Fest gepresenteerd wordt door Geoff Keighley.