Nieuwe Astro Bot PS5 game onthuld met pikante releasedatum

News
vrijdag, 31 mei 2024 om 00:39
astros playroom ps5f1603984110
Een nieuwe Astro Bot PS5 game is onderweg en komt dit jaar nog uit voor de console. Dat is bekendgemaakt door Sony tijdens de nieuwste State of Play.
Iedereen die een PlayStation 5 heeft aangeschaft, krijgt gratis toegang tot de game Astro's Playroom. Daarmee is ineens een heel nieuw publiek in aanraking gekomen met Astro Bot, de vrolijke held uit de franchise van Sony Japan Studio. En het robotje krijgt er nog een game bij, want Astro Bot is aangekondigd voor de PlayStation 5.
Net zoals in Astro's Playroom, is de next-gen console zelf duidelijk aanwezig in de game. Spelers kunnen in de game meerdere werelden bezoeken en kunnen in elk level aan de slag met interessante mechanics, zoals zichzelf volzuigen met water als een spons of vliegen bovenop een DualSense controller.
Astro Bot komt ook al opvallend snel uit. De game staat namelijk gepland om uit te komen op 6 september 2024.

Astro Bot

Het mocht even duren, maar op woensdagmiddag werd de State of Play dan eindelijk aangekondigd, die in de nacht van 30 op 31 mei is uitgezonden. Stiekem was dan ook al bekend dat er een nieuwe Astro Bot game aan zat te komen voor de PlayStation 5.
Via insider Billbil-kun werd namelijk gelekt dat de game onderweg was en nog in 2024 moest verschijnen. Op X (voorheen Twitter) claimde hij dat de game Astro Bot zou gaan heten en dat de onthulling er heel snel zou zijn. Met geruchten rondom een PlayStation 5 Showcase die maar rondvlogen was het wel duidelijk waar de onthulling zou plaatsvinden.
De nieuwe titel is de derde Astro Bot game in zes jaar tijd. In 2018 verscheen Astro Bot: Rescue Mission, een VR-game die op creatieve wijze het medium gebruikte voor toffe platformlevels. Vervogens lanceerde de PlayStation 5 met een uitgebreide tech demo, waarin vier platformlevels spelers kennis lieten maken met de DualSense controller.
Eerder stelde ontwikkelaar Team Asobi ook al dat ze aan een nieuwe game zaten te werken. De studio noemde het haar meest ambitieuze game ooit. Eerder vandaag werd via Sony zelf al duidelijk dat de Japanse studio aan een singleplayer game zat te werken.