Kersverse PS5 multiplayer exclusive uitgebreid getoond tijdens State of Play

News
vrijdag, 31 mei 2024 om 00:20
concord firewalk studiosf1685006301
Vorig jaar werd een nieuwe PS5 exclusive aangekondigd onder de naam Concord. Tijdens de State of Play donderdagavond werd voor het eerst uitgebreid gameplay getoond.
De laatste jaren is PlayStation druk bezig geweest met het toevoegen van nieuwe studio’s aan de portfolio. Vorig jaar kwam daar een gloednieuwe ontwikkelaar bij, namelijk Firewalk, dat nog geen games op de naam had staan. Niet lang na de overname werd bekend dat de studio werkt aan Concord, een multiplayer game die exclusief wordt gemaakt voor de PlayStation 5 en PC.
Vorig jaar werd de game aangekondigd, maar destijds werd er nog niet veel van de titel getoond. Er waren alleen een paar sierlijke beelden getoond, maar er werd niets duidelijk over de gameplay of het verhaal. Maar daar is met de State of Play verandering in gekomen.
Tijdens de showcase heeft Firewalk onthuld dat de game een multiplayer first person shooter is, waarbij teams van vijf spelers het tegen elkaar uitvechten. Spelers zijn onderdeel van de North Star, een groep freegunners in het Concord-universum.

Eerste beelden Concord

Niet alleen zijn er meer details gedeeld tijdens de State of Play, ook zijn uitgebreid de eerste gameplaybeelden getoond. Zo is duidelijk dat er meerdere personages zijn om uit te kiezen, die elk hun eigen wapens en vaardigheden hebben om te gebruiken. Concord valt dan ook onder het hero shooter-genre, net zoals Overwatch en Valorant.
De gameplay toont ook overeenkomsten met Destiny, wat niet een heel grote verrassing is. Firewalk is namelijk opgericht door voormalige werknemers van Bungie, de ontwikkelaar achter de populaire looter shooter. Er waren dan ook geruchten dat Concord een live-service game zou worden, aangezien Bungie daarvoor ook is overgenomen door Sony.
De beta voor de game staat gepland voor juli 2024. De game komt vervolgens uit op 23 augustus 2024, exclusief voor de PlayStation 5 en PC.

Populair Nieuws