Monster Hunter Wilds krijgt open wereld vol gigantische beesten

News
vrijdag, 31 mei 2024 om 1:02
monster hunter wildsf1702028945
Met de aankondiging van Monster Hunter Wilds werd een kleine sneak peek gegeven. Tijdens de State of Play is de open wereld nog veel verder uit de doeken gedaan.
De Monster Hunter-franchise is al een lange tijd een gigantisch succes, maar voornamelijk in Japan. Er zijn zelfs meerdere titels in de reeks exclusief uitgebracht in het land. Maar met Monster Hunter World is de franchise helemaal wereldwijd doorgebroken, dankzij de eerste game die voor de PlayStation, Xbox en PC verscheen.
Na een uitstapje op de Switch met Monster Hunter Rise, komt Capcom nu weer terug naar de andere consoles en PC. Dat werd afgelopen december plotseling bekendgemaakt tijdens The Game Awards. De uitgever was destijds alleen nog niet heel vrijgevig als het aankomt met de beelden en informatie.
Met de trailer die is getoond tijdens de State of Play hebben we een beter beeld gekregen van wat we kunnen verwachten van Monster Hunter Wilds. Eerder gingen er al geruchten dat de gebieden veel groter zouden zijn dan in voorgaande titels en mogelijk zelfs volledig open wereld, dankzij de kracht van de next-gen consoles.
Daar lijkt het nu wel op, met de gameplay die getoond is. Zo kunnen ecosystemen ook behoorlijk veranderen, van grassige velden vol leven tot aan dorre vlaktes waar amper monsters te vinden zijn.

Jagen op reuzen

En natuurlijk mag je weer jagen op gigantische monsters, waarbij je tactisch te werk moet gaan. In de trailer wordt getoond hoe het mogelijk is om een monster van de kudde te scheiden, door slim om te gaan met omgevingen. Al is het daarna niet eenvoudig om levend uit een strijd te komen, want net zoals in andere Monster Hunter games zullen de beesten tot het uiterste gaan om hun hachje te redden.
Fans van Monster Hunter moeten nog wel even geduld hebben voor de release van de game. Er is nog geen specifieke releasedatum gedeeld, we weten alleen dat Monster Hunter Wilds ergens in 2025 moet uitkomen voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC.

Populair Nieuws