De 5 beste TV serie crossovers die nog vers in het geheugen staan!

Article
zondag, 04 april 2021 om 13:00
crossover 1f1616494083
TV serie crossovers worden altijd flink gewaardeerd door fans. Tevens doet de ene serie het beter dan de andere. Maar er zijn een aantal series die crossovers machtig gemaakt hebben. Hieronder volgt een rijtje van de 5 beste TV serie crossovers van de afgelopen jaren.

1. The Fresh Prince of Bel Air en The Jeffersons

The Fresh Prince of Bel Air is een komedieserie die in de jaren 90 onwijs populair was. In deze serie speelde Will Smith zijn eerste grote rol. De TV-serie gaat over Will die, na een gevecht, naar zijn oom en tante werd gestuurd door zijn moeder. Deze familie heet ook wel de familie Banks. Zij leven in Bel-Air en bevinden zich in een rijk voortbestaan. Will Smith brengt veel verandering in de rijke familie Banks zodra hij naar Bel-Air wordt weggestuurd.
In het vijfde seizoen van The Fresh Prince of Bel Air kwamen karakters van de immens populaire sitcom The Jeffersons tevoorschijn in de aflevering ‘Will Is From Mars’’. In deze aflevering gaat Will in relatietherapie in een groepsverband, waar de Jeffersons toevallig ook zijn. Tevens kwamen de Jeffersons in het laatste seizoen van The Fresh Prince of Bel Air terug om potentiële kopers te zijn van het grote Banks huis. In deze laatste aflevering kwamen ook Mr Drummond en Arnold van Diff’rent Strokes tevoorschijn, waardoor het een fenomenale TV serie crossover was van drie verschillende series.

2. Brooklyn Nine-Nine en New Girl

Brooklyn Nine-Nine is een Amerikaanse serie die in 2013 van start ging. Deze gaat over de fictieve 99ste district van de New York City Police Department, waar de rechercheurs en de nieuwe commandant per aflevering worden gevolgd.
New Girl gaat over Jess Day, die intrekt in een appartement, samen met drie vreemdelingen die ze had gevonden op internet. Na een tijd van gewenning, raakt de groep gehecht aan elkaar.
De crossover tussen Brooklyn Nine-Nine en New Girl vond plaats in beide series. In Brooklyn’s ‘The Night Shift’ aflevering en in New Girl’s ‘Homecoming’ aflevering. Jess en haar groep reizen naar New York, waar Jess Jake Peralta, hoofdkarakter van Brooklyn Nine-Nine, ontmoet en hem helpt met een nieuwe zaak. Een leuke TV serie crossover tussen twee immens populaire series.
crossover 2f1616494624

3. Scandal en How to Get Away With Murder

Scandal is een Amerikaanse dramaserie die gaat over Olivia Pope en haar team. De groep probeert alle schandalen van de politieke elite buiten het daglicht te houden en het imago van deze elite te beschermen.
How to Get Away With Murder volgt het leven van Annalise Keating, professor in strafrecht aan de Universiteit van Middelton. In deze serie selecteert Annalise een groep studenten die mogen werken op haar advocatenkantoor. Haar leven raakt al snel verwikkeld, waardoor Annalise en haar studenten plotseling betrokken zijn bij een moordcomplot.
In 2018 was de crossover tussen de twee series eindelijk zover. Deze crossover begon bij de twaalfde aflevering van Scandal seizoen 7 genaamd ‘Allow Me to Reintroduce Myself’ en eindige bij de dertiende aflevering van HTGAWM seizoen 4 genaamd ‘Lahey v. Commonwealth of Pennsylvania.
In deze crossover zag je twee enorm sterke, vrouwelijke hoofdkarakters tegenover elkaar staan, die elkaar helpen door de drama die in de crossover te zien was.

4. Family Guy en The Simpsons

Family Guy en The Simpsons, wie kent het niet? De twee animatieseries bestaan al een lange tijd en volgen de familie Griffin en de familie Simpson. In de afgelopen jaren beleefden beide families de gekste en soms af en toe rare avonturen. Een crossover tussen de twee animatieseries was dan ook iets wat we een lange tijd konden zien aankomen.
Nadat de familie Griffin voor een tijdje mochten verblijven in het huis van de familie Simpson (omdat hun auto gestolen was) bouwde de spanning tussen de familie op. In een concluderend eindgevecht tussen Homer en Peter werd er uitgemaakt wie de superieure familie was.
Het was een gave crossover, met een eindgevecht waar je u tegen zegt. Je ziet crossovers in animatieseries niet veel meer voorbij komen. Deze twee afleveringen waren dan ook één van de nieuwste crossovers die er in de afgelopen jaren uitgebracht waren.
crossover 3f1616495036

5. Full House en Family Matters

Full House gaat over Danny Tanner die een alleenstaande vader is van drie meisjes. Danny schakelt de hulp in van Jesse Katsopolis en Joey Gladstone om hem te helpen de drie dochters op te voeden. De serie duurde van 1987 tot 1995, met in totaal acht seizoenen. Tevens heeft Full House een sequel gekregen die Fuller House heet. De serie Family Matters is een Amerikaanse sitcom, dat gaat over een Afro-Amerikaanse familie die woont in Chicago.
In Full House aflevering ‘Stephanie Gets Framed’ is Stephanie verdrietig wanneer ze te horen krijgt dat ze een bril nodig heeft. Daarom kreeg ze bezoek van Family Matters ster Steve Urkel. Hij helpt haar tot rede te brengen en haar te vertellen dat een bril zo slecht nog niet is.
Welke crossover van deze lijst vind jij het beste? Of heb jij een andere in gedachte die ook geweldig was om te zien? Laat het weten in de reacties!