Best animatiefilms uit 2018 - Echt een superheldenjaar

Article
maandag, 07 januari 2019 om 12:47
best animatiefilms uit 2018 echt een superheldenjaar 144407
Dit jaar zijn er weer flink wat animatiefilms verschenen. Zo kon je genieten van Smallfoot, The Grinch, Early Man en Transylvania 3. Keuze zat! Maar wat zijn van al die keuzes nu eigenlijk de allerbeste animatiefilms uit 2018? Met deze lijst weet je zeker dat je geen toppers hebt gemist.

Teen Titans GO! To The Movies

Teen Titans GO! is een grappige film. Zo merken de superhelden op dat ze wat worden achtergesteld op DC en Marvel-helden. Ze mogen op Netflix verschijnen, maar waarom hebben ze nooit een eigen film gekregen? Nu doen ze er alles aan om het witte doek te veroveren en een leuke show neer te zetten. Een ding valt niet te ontkennen: deze film weet met een flinke dosis humor zeker een lach op het gezicht van de kijkers te brengen.
Teen Titans vinden hun inspiratie in de superhelden van DC Comics. Vijf tieners moeten een superheldenteam voorstellen dat, in tegenstelling tot andere helden uit helden, bestaat uit helden zonder alterego. Een andere held uit dit lijstje schuilt achter zijn masker, maar deze helden zijn altijd de superheld. Ondertussen nemen ze het (net als in de Netflix-serie) op tegen het kwaad. Met deze film willen ze daar wat waardering voor krijgen.
144408

Isle of Dogs

Isle of Dogs is niet de typische animatiefilm waarin alles met handgetekende of computergeanimeerde personages en omgevingen tot leven komt. Dit is een Amerikaanse stop motion-film die schattige en stoere honden in de hoofdrol heeft. We gaan ver in de toekomst, waar honden zijn verbannen naar een eiland vol met afval. De honden zijn hierheen verbannen omdat ze voor overlast zorgen. Toch is niet iedereen er even blij mee, zo mist Atari Kaboyashi zijn hond Spot. Deze trouwe vierpoter is ook verbannen.
Deze stopmotion film is dit jaar bijzonder goed onvangen. Dit avontuur is genomineerd voor 2 golden globes en heeft maar liefst 21 verschillende prijzen in de wacht weten te slepen. Zo won de regisseur met deze film het Berlijnse Internationale filmfestival.
144409

The Incredibles 2

Superhelden doen het altijd goed. Maar wat krijg je als je een grote hoeveelheid Superhelden bij elkaar gooit? The Incredibles 2 brengt een gaaf avontuur met het tofste superheldengezin dat er bestaat: The Incredibles. Opnieuw mogen deze parodiën op bestaande Marvel en DC superhelden, de wereld weer van het kwaad redden. Disney Pixar heeft zich overtroffen want dit levert een spannende en grappige film op.
Het is eerder regel dan uitzondering dat sequels hetzelfde niveau halen als de eerste film. The Incredibles 2 heeft daarentegen bewezen dat Disney Pixar het in zich heeft om zelfs jaren na release van de allereerste film, dezelfde toffe sfeer neer te zetten. Benieuwd naar meer redenen waarom The Incredibles 2 echt niet mag worden gemist? Bekijk dan eens de Incredibles 2 review voor meer informatie waarom dit gezin de film zo incredible maakt.
144410

Ralph Breaks The Internet

Het eerste deel was hilarisch. Nu gooit Disney er nog een schepje bovenop. Waar de vorige keer van alles fout ging in de wereld van videogames, heeft Ralph er geen moeite mee om opnieuw iets te slopen. Dit keer is het, het internet. Wanneer de kleerkast eerst de game van zijn beste vriendin breekt, moet hij het internet op omdat op eBay nog een onderdeel wordt aangeboden dat de arcadekast van die vriendin kan redden. Maar Ralph zou zichzelf niet zijn als zijn bezoekje aan het internet voor een heleboel problemen zouden zorgen.
Wreck It Ralph 2 zit boordevol grappige verwijzingen naar games, films en heel veel plekken en situaties op het internet. Voor de kinderen is deze film grappig om het verhaal en het personage Ralph, terwijl de volwassenen in elk hoekje van de film wel iets grappigs kunnen ontdekken om zichzelf bezig te houden. Dit bleek al uit de Wreck it Ralph 2 review.
144411

Spider-Man Into the Spider Verse

Spider-Man blijft populair. Niet alleen duikt hij al jaren op in comics en games, ook op het witte doek heeft hij al vele malen zijn vuisten in een flink aantal schurken mogen slaan. Ook in Spider-Man Into the Spider Verse mag hij weer als een menselijke spin door de straten slingeren. Daarentegen is Spider-Man Into Te Spider Verse geen typisch Spider-Man-avontuur. Dit keer kruipt namelijk Miles Morales in het spinnenkostuum.
Deze animatiefilm geeft ons een andere kijk op het personage. Zo blijft Spider-Man interessant, zelfs als Peter Parker niet de superheld uithangt. Wil jij meer weten wat Miles Morales nu zo'n interessante Spider-Man maakt? Eerder publiceerden wij een artikel waarin alles over de Spider-Man Into the Spider Verse personages werd belicht.

Best animatiefilms uit 2018

Wat vond jij nu de beste animatiefilms uit 2018? Deel je ervaringen hieronder!