Lupin seizoen 2 krijgt mogelijk Sherlock crossover

News
dinsdag, 02 februari 2021 om 13:00
rsz al 101 unit 02663f1623402604
Streamingdienst Netflix doet het de laatste tijd erg goed met achter elkaar de grote hits Queen’s Gambit, Bridgerton en nu ook Lupin. In seizoen 2 van de populaire serie kan er mogelijk zelfs een Sherlock crossover komen.
Door de lockdown moeten we ons allemaal zoveel mogelijk thuis vermaken en dat is duidelijk merkbaar bij Netflix. De streamingdienst breekt namelijk record na record en de Franse Netflix serie Lupin is nu de best bekeken show op de dienst ooit. Het is dan ook geen verrassing dat in de zomer alweer seizoen 2 van de serie verschijnt.
Liefhebbers van de serie zal het niet verrassen dat Lupin is gebaseerd op de boekenreeks Arsène Lupin van de Franse auteur Maurice Leblanc en de serie haalt dan ook inspiratie uit de boeken. Daardoor kan het zomaar eens voorkomen dat in Lupin seizoen 2 een crossover komt met Sherlock Holmes, zo meldt ScreenRant. Leblanc was namelijk een groot fan van tijdgenoot Sir Arthur Conan Doyle en heeft de wereldberoemde detective in een paar van zijn verhalen gebruikt, alleen met een iets andere naam: Arsène Lupin versus Herlock Sholmes.

Benedict Cumberbatch of Henry Cavill?

De andere naam voor de detective komt doordat Sir Arthur Conan Doyle nooit toestemming heeft gegeven aan Leblanc om zijn karakter te gebruiken. Tegenwoordig kan dat alleen wel in de serie gedaan worden, omdat de verhalen van Sherlock Holmes nu onderdeel zijn van de public domain. 70 jaar na het overlijden van een auteur vervalt namelijk het auteursrecht.
Wie alleen hoopt op een rol voor Benedict Cumberbatch, Henry Cavill of Robert Downey Jr. komt waarschijnlijk thuis van een koude kermis. De verhalen van die Sherlock acteurs spelen zich namelijk af in een andere tijdsperiode of zijn onderdeel van een andere zender. Zo is de enige moderne Sherlock Holmes, die van Benedict Cumberbatch, in handen van de BBC. Bovendien is de Britse acteur de laatste tijd druk bezig...

Populair Nieuws

Laatste Reacties