De beste komedie series op Netflix in 2020 op een rij

  Komedie is een van de populairste genres op Netflix en TV. Zo populair zelfs dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij de beste komedie series op Netflix van 202 op een rij gezet.

  Comedy Central

  Brooklyn Nine-Nine

  De eerste en enige politieserie op dit lijstje is Brooklyn Nine-Nine. Maar als je CSI verwacht dan zit je er goed naast. De show is namelijk meer een kantoorkomedie dan een politieserie. Hoewel er ook zeker arrestaties in zitten.

  Brooklyn Nine-Nine gaat over het fictieve 99e politiedistrict in Brooklyn. Hoofdpersoon is Jake Peralta gespeeld door Andy Samberg. Jake is een goede detective, maar ondertussen ook erg onvolwassen. Hij botst daarom nogal met zijn nieuwe baas, die het werk erg serieus neemt.

  Er zijn momenteel vijf seizoenen van Brooklyn Nine-Nine te zien op Netflix.

  Warner Bros.

  Friends

  Deze komedieklassieker werd vorig jaar aan de Netflix-catalogus toegevoegd nadat veel Nederlandse fans de serie hadden aangevraagd. Of de serie nog steeds zo leuk is als vroeger, daarover zijn de meningen verdeeld. Maar Friends kijken is zeker geen straf.

  De serie gaat over zes vrienden die samen in New York wonen. Ze hangen rond in een koffietent of in het appartement dat enkele personages met elkaar delen. Als kijker volg je het wel en wee van de hoofdpersonen gedurende tien seizoenen, dat gepaard gaat met veel hilariteit.

  Overigens kun je de gehele serie voor minder dan honderd euro kopen bij bol.com.

  20th Century Fox

  How I Met Your Mother

  How I Met Your Mother heeft veel overeenkomsten met Friends. Beide series gaan over een groep vrienden in New York. Er is een ongemakkelijke romantische spanning tussen twee hoofdpersonages. En het meest belangrijke: beide series zijn heel erg grappig.

  Waar Friends daarentegen soms verouderd aan kan voelen, is dat bij How I Met Your Mother zeker niet het geval. De serie gaat over Ted Mosby, die in 2030 aan zijn kinderen vertelt hoe hij hun moeder ontmoette. Maar de uitleg is zo lang dat de serie eigenlijk gaat over het leven van hem en zijn vrienden in New York.

  Alle negen seizoenen van How I Met Your Mother zijn te zien op Netflix.

  Adult Swim

  Rick and Morty

  De animatieserie Rick and Morty is lichtelijk geïnspireerd door Back to the Future. Want hoewel de titelkarakters gebaseerd zijn op Doc Brown en Marty McFly, daar zijn de gebeurtenissen in de serie van een compleet andere orde.

  De vrijwel permanent dronken Rick neemt zijn kleinzoon Morty namelijk mee op avonturen en gebruikt de jongen meermaals als experiment. Als gevolg komen de twee terecht op vreemde planeten, in andere dimensies of gebeuren er andere compleet bizarre situaties.

  Netflix heeft momenteel drie seizoenen van de serie in de collectie staan. Het vierde seizoen wordt nu uitgezonden, maar voor die afleveringen moet je nog even geduld hebben.

  Channel 4

  The IT Crowd

  De volgende in de lijst van beste komedie series op Netflix is The IT Crowd. Het is een serie die je waarschijnlijk even de kans moet geven. De humor is namelijk behoorlijk absurd en zal niet bij iedereen in de smaak vallen, maar al snel zal je verliefd worden op de koddige karakters.

  De serie gaat over de twee sociaal ongemakkelijke medewerkers van het IT-department van een groot bedrijf en hun baas. Vanuit de kleine vieze kelder waar hun bureau's staan, doen ze eigenlijk van alles behalve werken. Dat de nieuwe baas nagenoeg niks afweet van IT helpt daarbij ook.

  Van The IT Crowd staan alle vijf seizoenen op Netflix.

  Comedy Central

  Archer

  De volgende animatieserie op deze lijst is Archer. Vooral voor fans van James Bond of Johnny English is Archer de moeite waard, maar eigenlijk moet iedereen deze serie even kijken.

  Sterling Archer is een briljant geheim agent, die werkt voor ISIS - nee, niet die organisatie. Het spionagebedrijf is van z'n moeder, met wie hij een bijzondere band heeft. Archer zelf is narcistisch, seksistisch en oppervlakkig. Het is James Bond op z'n allerfoutst en daarmee hilarisch.

  Van Archer staan er tien seizoenen op Netflix.

  Netflix

  Master of None

  Wie een snelle blik werpt op Master of None zal denken dat het een vrij standaard komedieserie is. Net zoals bijvoorbeeld Friends en How I Met Your Mother gaat het namelijk over een groep vrienden, maar toch is er een essentieel verschil. Het is namelijk een serie die heel erg van deze tijd is en dat maakt Master of None ongelofelijk herkenbaar.

  Daarnaast is de humor vaak subtieler en is de serie niet bang om grotere zaken zoals volwassenheid en relaties aan te stippen. De serie gaat over de 30-jarige Dev, een acteur wiens grootste rol een yoghurt-reclame was. In Master of None volgen we Dev gedurende zijn werk, dates en activiteiten met vrienden.

  De serie heeft momenteel 2 seizoenen op Netflix staan.

  Netflix

  Bojack Horseman

  Bojack Horseman (Will Arnett) speelt zich af in een wereld waar dieren hetzelfde zijn als mensen. Ze praten, ze hebben relaties en eigenlijk zijn ze in alles gelijk met mensen. Sommige dieren zoals Bojack waren zelfs acteur in een populaire komedieserie. De nadruk ligt hier op waren, want als de serie begint is Bojack vooral vergane glorie.

  Wat de serie zo ongelofelijk goed maakt is dat het zowel grappig als aangrijpend kan zijn. Soms zelfs in dezelfde scène. Hoewel het eerste seizoen niet altijd even goed is, is ieder seizoen daarna misschien wel het beste dat Netflix te bieden heeft op het gebied van komedie.

  Het zesde en laatste seizoen staat op Netflix, hoewel de tweede helft van seizoen 6 nog verschijnt op 31 januari.

  Netflix

  Arrested Development

  Arrested Development is zonder twijfel een van de beste komedie series op Netflix. Dat komt doordat de serie barst van de grappen. Soms liggen ze erg voor de hand, andere keren zijn ze iets subtieler.

  Het zijn vooral de subtiele grappen en de inside jokes die Arrested Development zo ongelofelijk leuk maken. Kijkers worden echt beloond voor het geconcentreerd kijken van de serie. Tijdens sommige afleveringen ben je continu aan het lachen als je alle grappen opmerkt. De heerlijk sarcastische voice-over van Ron Howard maakt het plaatje compleet.

  De serie gaat over de familie Bluth. De familie is rijk geworden in de bouw, maar aan al die rijkdom en weelde komt snel een einde als vader George (Jeffrey Tambor) in de eerste aflevering wordt gearresteerd voor fraude. Het is aan zijn zoon Michael (Jason Bateman) om de familie te redden van de ondergang.

  Alle vijf seizoen van Arrested Development staan op Netflix.

  Dit artikel is op 2 oktober 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.