Dit zijn 3 films die ontzettend ondergewaardeerd zijn (en je toch eens moet kijken)

Article
woensdag, 10 april 2024 om 10:00
pexels nathan engel 436413f1696603882
De afgelopen jaar heeft menig filmfan kunnen genieten van een groot aanbod aan films. Hierdoor is het aannemelijk dat je weleens een film mist of er nog nooit van hoort. Vandaag geeft XGN drie films waar jij waarschijnlijk nog nooit over gehoord hebt.

3. Pearl

Ti Wests slasherfilm Pearl uit 2022 dient als een prequel voor X, dat ook in hetzelfde jaar werd uitgebracht, en is een ondergewaardeerde parel die meer erkenning verdient. Het is een prequel die het algehele verhaal verrijkt. De film benadrukt de vertelvaardigheid van West terwijl hij een sfeervolle en een huiveringwekkende psychologische thriller neerzet die kijkers van begin tot eind in hun greep houdt. Hoewel de film misschien niet in het typische horrorfilmkader past, blinkt Pearl wel degelijk uit.
De film maakt gebruik van visuele kunst om kijkers in de schoenen van het titelpersonage te plaatsen. In de film zien we een opkomende seriemoordenaar gespeeld door Mia Goth. Haar vertolking van deze beschadigde vrouw is ronduit opmerkelijk en verdient een figuurlijke "chef's kiss" voor haar uitmuntendheid.
Deze film heeft misschien niet de aandacht gekregen die hij verdient, maar toont wel Ti Wests vermogen om een verhaal te creëren dat je op het puntje van je stoel houdt. Pearl is film die meer erkenning verdient voor het verhaal en goede acteerprestaties.

2. The Gray Man

Hoewel de Netflix-film The Gray Man alle kenmerken lijkt te hebben van een zomerse kaskraker, is hij tot dusver niet als zodanig erkend en lijkt hij enigszins onder de radar te blijven. Dit is eigenlijk vrij moeilijk te begrijpen. De film biedt namelijk een vermakelijke en spannende thrillerervaring, puttend uit de 13-delige spionage serie van Mark Greaney. De regie is in handen van de ervaren Marvel-regisseurs, de Russo-broers, en de film is doordrenkt met een onderschatte dosis humor, gevatheid en spanning.
Bovendien heeft The Gray Man een sterrencast met namen als Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas en Regé-Jean Page. De film combineert actie, humor en spanning, is meeslepend en wordt ondersteund door getalenteerde acteurs en doorgewinterde regisseurs. Deze grootste actiefilm is het niet waard om te missen en zal menig filmfan doen genieten van de gevatte humor en creatieve actie.

1. Midsommar

Midsommar (2019) is een horrorfilm die, hoewel niet volledig over het hoofd gezien, toch meer erkenning verdient voor zijn unieke en verontrustende verhaalvertelling. Geregisseerd door de opkomende regisseur Ari Aster, bekend van zijn werk aan "Hereditary," heeft de film sinds de release uitgebreide discussies uitgelokt.
De film presenteert een verontrustende verhaallijn en volgt een groep vrienden die naar een Scandinavisch festival reizen in de hoop op ontspanning en ontsnapping aan hun dagelijkse leven. De ogenschijnlijk idyllische omgeving onthult alleen al snel haar duistere kant, verre van rustgevend.
Ondanks polariserende reacties heeft Ari Asters ambitieuze aanpak van de film zijn vruchten afgeworpen. Midsommar onderscheidt zich met zijn angstaanjagende elementen en uitzonderlijke acteerprestaties, met name die van Florence Pugh. Wat de film echt opmerkelijk maakt, is het scherpe contrast tussen de ogenschijnlijk serene omgeving van de commune, met zijn overvloed aan bloemen en groene weiden, en de verontrustende en huiveringwekkende gebeurtenissen die zich binnenin afspelen.
Hoewel Midsommar misschien geen conventionele horrorfilm is, maakt zijn vermogen om in de psychologische en emotionele diepten van de personages te duiken, tegen de achtergrond van prachtige, maar spookachtige visuals, het tot een opvallende toevoeging aan het genre die moet worden gevierd omwille van zijn gedurfde en originele verhaalvertelling.

Poll

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 10 april 2024.