5 films met Aaron Taylor-Johnson die je moet kijken voor hij James Bond wordt

Article
dinsdag, 19 maart 2024 om 17:00
De geruchtenmolen was al op volle gang en hoewel hij nog niet officieel getekend heeft, lijkt de kogel nu toch echt wel door de kerk te zijn. Aaron-Taylor Johnson wordt waarschijnlijk de nieuwe James Bond. Dit zijn films van hem eerder die je moet kijken voor een goede voorbereiding.

Kick-Ass (2010)

Laten we beginnen met de film waarin Aaron Taylor-Johnson, op dat moment gewoon nog Aaron Johnson, bekend werd bij het grote publiek. Dat is namelijk de doldwaze film Kick-Ass uit 2010. Aaron Taylor-Johnson is nu 33 jaar. Dat betekent dat de wannabe James Bond toen slechts 19 jaar oud was! En dat kun je zien.

Kick-Ass is bovendien een film over een superheld, die in cinema verscheen toen we nog niet overspoeld werden door Marvel en DC films. En het is een film om van te genieten. Het is een beetje zoals Harry Potter: je kijkt voor je gevoel naar een kneusje met een bril en dan blijkt ditzelfde knaapje ineens veel meer te kunnen. Nou, dát overkomt de hoofdrolspeler uit Kick-Ass ook.
Dave (Aaron Taylor-Johnson) is enorm fan van stripboeken en bestelt van de één op de andere dag een kostuum. Maar je raadt het al: alles gaat fout en hij is helemaal niet untouchable zoals z’n stripboeken. De humor is om van te genieten en nog leuker is het omkeerpunt dat Dave ineens wél dingen kan. Ga deze oude film kijken. Je krijgt er een glimlach van op je gezicht!

Nowhere Boy (2009)

Hoewel Nowhere Boy na Kick-Ass in Nederland in de bioscoop verscheen is de officiële release een jaar eerder. We zeiden het net al even ‘op dat moment gewoon nog Aaron Johnson’. Onze nieuwe 007 werd namelijk tijdens de opname van Nowhere Boy smoorverliefd op de regisseur van de film: Sam Taylor Wood. Dat was nogal een ding, want er is een leeftijdsverschil van 24 jaar. Dus hoewel Johnson op dat moment pas net de officiële leeftijd van 18 heeft bereikt, is zijn lover al 42.
De jonge acteur viel op, door deze relatie en dus ook door twee goede rollen. We zouden haast vergeten te vertellen dat Nowhere Boy een arthouse film is die gaat over John Lennon en op goede kritieken kon rekenen. Johnson had zichzelf in de kijker gespeeld.

Savages (2012)

Een paar jaar later volgde Savages. Hoewel de film niet eens hele hoge cijfers kreeg is het wel één die belangrijk is die met het oog op dat we ons nieuwe James Bond kennen. Deze film werd namelijk geregisseerd door Oliver Stone (Natural Born Killers), wat natuurlijk geen kleine jongen is in de filmindustrie en hier werkte Taylor-Johnson samen met een hoop grote namen. Zo stond hij naast Blake Lively , Benici Del Toro, John Travolta en Salma Hayek.
Qua verhaal, iets over een Amerikaans drugskartel, hoef je de film niet te zien. Maar één ding bewees Aaron Johnson met deze film: hij kon omgaan met grote producties. Dit was namelijk ver voor de tijd dat hij in de Marvel-wereld een (kleine) rol kreeg. En ook zag hij er niet meer uit als tiener, maar een jonge man. Dit zou nog wel eens wat kunnen gaan worden.

Tenet (2020)

We maken een enorme tijdsprong van acht jaar. Aaron Taylor-Johnson kreeg een rol in een productie van Christoper Nolan. Hoewel het niet Nolans beste werk is, zorgde het wel voor wachtrijen in de bioscoop ten tijde van de pandemie. Dit was een film waarvoor mensen de deur uit wilden (en durfden).
De Brit vertolkte de rol prima en liet zien zich als een vis in het water te voelen met dit soort productie en omgevingen vol met guns. Zou hij toen voor het eerst gedacht hebben: goh, zou ik Daniel Craig kunnen vervangen of ben ik te jong?

Bullet Train (2022)

We gaan door naar Bullet Train uit 2022. Dit is mogelijk de openlijke sollicitatie geweest van Aaron-Taylor Johnson. James Bond is iemand met humor, charisma en een man die in elke situatie wel uit de voeten kan. De knotsgekke Bullet Train heeft al deze ingrediënten en Aaron-Taylor Johnson deed er doodleuk aan mee. In deze film zagen we hem zoals we nog nooit gezien hadden: grappig, zelfverzekerd en iemand die niet schuwt om geweld te gebruiken.
Je zou haast denken dat je weer terug bent bij de basis, Kick-Ass, en toch is dat niet het geval. Aaron-Taylor Johnson heeft inmiddels tien jaar meer acteerervaring op zak en dat siert hem.
Zo, dat was een lesje Aaron-Taylor Johnson. Als jij nog andere tips hebt, laat het vooral weten in de comments. Wij zij ieder geval klaar voor een nieuwe James Bond!

Populair Nieuws