Accessoiremaker komt met nieuwe Switch 2 details

Article
maandag, 29 april 2024 om 10:00
nintendo joy con problemen worden gratis aangepakt 152977f1650873592
Nintendo houdt de spanning er flink in wat betreft de Switch 2 en zijn specificaties. Maar via andere wegen komt er toch informatie naar buiten. Een Chinese accessoiremaker komt nu bijvoorbeeld met wat interessante details.
De Nintendo Switch is aardig op leeftijd voor een console en dus wordt er snel een nieuwe verwacht. Veel van de geruchten tot nu toe doen vermoeden dat de Switch 2 erg lijkt op de Switch en vooral onder de kap veranderd is. Maar accessoiremaker Mobapad deelt nu iets interessants over de nieuwe console.
Hij zou namelijk verschillende extra knoppen krijgen. Naast L, R, ZL en ZR zouden beide Switch 2 Joy-Cons nog een knop aan de zijkant hebben. Daarmee worden niet de SL- en SR-knoppen bedoeld die Joy-Cons nu al hebben om de schouderknoppen te vervangen als je ze horizontaal gebruikt, maar echt geheel nieuwe knoppen.
Op de rechter Joy-Con zou er nog een extra knop zijn. Onder de Home-knop zou er nog een “functieknop” te vinden zijn. Mobapad weet helaas niet wat die knop doet. De positionering doet vermoeden dat je hem niet zoveel nodig hebt voor gameplay en dat het misschien een systeem-functie is, net als de Home-knop.

‘Switch 2 Joy-Cons zitten magnetisch vast’

Verder deelt Mobapad enkele details die al eerder naar buiten kwamen. Niet al te lang geleden waren er bijvoorbeeld berichten dat de nieuwe Joy-Cons magnetisch aan de console vast zouden zitten en dat bestaande Pro-Controllers nog steed werken met de Switch 2. Dat beweert Mobapad nu ook en bovendien schrijft het bedrijf dat ook oude Joy-Cons in ieder geval als losse controllers werken.
Verder zegt het bedrijf dat de console volledig backwards compatible is met de Switch op het gebied van games. Switch-cartridges kunnen in de Switch 2 (maar niet andersom) en ook digitale aankopen verhuizen mee.
Verder zou de console een 8-inch scherm krijgen met een resolutie van 1080p. Een nieuw dock ondersteunt 4K-resolutie.

Populair Nieuws