De hoofdpersoon uit Netflix-hit Baby Reindeer speelt zichzelf

News
maandag, 29 april 2024 om 8:00
netflix gbb5dd7381 1920f1638964530
De best bekeken serie op Netflix is momenteel Baby Reindeer, een serie die gaat over een stalker. Maar wist je dat de hoofdpersoon van de tv-serie niemand minder is dan Richard Gadd en hij zichzelf speelt?
De tv-serie Baby Reindeer is een hit. De serie staat op één en heeft al miljoenen kijkers uit meerdere landen aan zich gebonden. Het betreft een 7-delige serie die het verhaal vertelt van Gadd die een paar jaar lang gestalkt wordt door een geschifte vrouw.
Het ergste van alles? De tv-serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Veel mensen die de show gezien hebben spreken over een ‘mokerslag’. Als kijker weet je niet wat je ziet. Want wat onschuldig lijkt, een barman die een bezoeker een gratis drankje geeft, gaat helemaal fout. De vrouw in kwestie laat de barman niet meer met rust.

Een duistere periode

Die barman wordt gespeeld door Richard Gadd, die in feite zichzelf speelt. Want de show is gebaseerd op ervaringen die hij in het verleden heeft meegemaakt. Een duistere periode, waarin hij worstelde met zijn geaardheid, maar ook hele heftige traumatische gebeurtenissen heeft meegemaakt. Stuk voor stuk komt de kijker meer over hem en zijn verleden te weten.
De bedoeling van de tv-serie? Om een niet-romantische versie van een stalker neer te zetten. De laatste paar jaar was You een hit op Netflix, waarin de hoofdpersoon gespeeld wordt door Penn Badgley en in eerste instantie een soort geromantiseerde stalker in beeld wordt gebracht. Gadd wilde dat absoluut niet.

Opgejaagd?

In Baby Reindeer wordt meteen in beeld gebracht hoe iemand met een sociale stoornis te werk gaat, maar ook hoe iemand wankelend door het leven kan lopen als er van alles niet loopt zoals het op dat moment eigenlijk zou moeten. Is Gadd een prooi die opgejaagd is?
Om dat antwoord te weten te komen, kun je het beste zelf de tv-serie op Netflix gaan bekijken.

Populair Nieuws