Beste Xbox One games van 2017

  Het jaar is bijna voorbij. Tijd dus om de balans op te maken. Wat zijn de beste Xbox One games van 2017? Lees snel verder om daar achter te komen! Er zitten niet alleen exclusives bij, want er staan ook genoeg mooie titels in dit lijstje die naast de Xbox One voor andere systemen zijn uitgekomen.

  10. Forza Motorsport 7

  We trappen de lijst af met een race game: Forza Motorsport 7. In aanloop naar de release werd al veelvoudig gezegd dat de game het optimale uit de nieuwe Xbox One X gaat halen en dat bleek op basis van de beelden niet gek. Forza Motorsport 7 is namelijk om je vingers bij af te likken, zo mooi is het.

  Smet op de game zijn dan wel de microtransacties. Die lopen namelijk wel heel erg hun spuigaten uit in Forza Motorsport 7. Kun je hier doorheen prikken? Dan ben je zeker tientallen, misschien zelfs honderden uren kwijt aan de racer, mede dankzij de meer dan achthonderd auto's die in de game aanwezig zijn.

  Forza Motorsport 7, lees hier de review, kwam 3 oktober uit voor de Xbox One en PC.

  9. Project CARS 2

  Weer een race game en dit keer vinden we Project CARS 2 terug in de lijst. Waar Forza Motorsport spektakel en veel auto's biedt, is Project CARS 2 meer voor de puristen. Die vinden het mooi om uren op de testbaan door te brengen om de ideale afstelling voor hun Porsche 911 GT3 te vinden. Die houden ervan om aan verschillende raceklasses, zoals LMP1 en GT4, deel te nemen. Die mensen kopen Project CARS.

  Het tweede deel van de nog jonge franchise biedt de speler meer auto's en nog meer circuits. Niet dat dat de enige veranderingen zijn, want het weersysteem is compleet op de schop gegooid. Nu is het namelijk nog gevaarlijker om rond te rijden op een natte baan, want er kunnen plassen ontstaan. Trotseer jij deze in Project CARS 2?

  Project CARS 2 kwam 23 september uit voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC.

  8. FIFA 18

  Natuurlijk verdient de jaarlijks terugkerende voetbalreeks een plek in de top 10 beste Xbox One games van 2017. En dit jaar moet de footie het doen met een achtste stek voor FIFA 18.

  Elk jaar komt EA met een degelijke game aan en elke keer zijn er weer wat vernieuwingen. Eén daarvan is de Squad Battles, een competitie in Ultimate Team waarmee je door zo vaak mogelijk te winnen heel wat prijzen kunt winnen. In de review bestempelden we de game als één van de meest realistische FIFA's ooit. Logisch dan ook dat FIFA 18 een plekje in deze top 10 krijgt.

  FIFA 18 kwam 27 september uit voor de PlayStation 4, Xbox One, PC, Switch, PlayStation 3 en Xbox 360.

  7. South Park: The Fractured But Whole

  In 2014 zette Ubisoft met South Park The Stick of Truth al een mooie, herkenbare South Park ervaring neer. Voor The Fractured But Whole worden de tovenaarskostuums ingeruild en kruipen we in de huid van superhelden. Of eerder, meer een poging trachten tot het zijn van een superheld.

  De personages van South Park pakken dat 'superheld zijn' wel heel serieus aan. Sterker nog, Cartman ziet al een hele franchise, inclusief Netflix Originals, voor zich. Dit tot onvrede van anderen, waarna er een kampdeling ontstaat. Aan jou om in deze RPG de boel te redden in één van de beste Xbox One games van 2017.

  South Park The Fractured But Whole kwam 17 oktober uit voor Xbox One, PlayStation 4 en PC.

  6. Destiny 2

  Voor een gloednieuwe game bleek de originele Destiny wel een schot in de roos. Oké, de normale game had niet bijzonder veel om het lijf en mensen verlieten het spel al snel na het voltooien van de verhaallijn, maar de grote hoeveelheden DLC lokte wel een fanatieke spelersbase naar Destiny toe.

  Met Destiny 2 probeert ontwikkelaar Bungie min of meer hetzelfde te doen en dat lukt vooralsnog goed. De game werd goed ontvangen, veel gespeeld en de eerste expansies komen er al aan. Durf jij het avontuur in de ruimte en op een verwoeste Aarde aan?

  Destiny 2 kwam 6 september uit voor de Xbox One en PlayStation 4. De PC release liet even op zich wachten, maar zag 24 oktober het levenslicht.

  5. Call of Duty World War 2

  Oké, de release van Call of Duty WW2 verliep niet van een leien dakje. De game kende connectieproblemen en kampte met veel bugs, maar mag inmiddels wel stabiel te noemen zijn. En dan heb je toch wel één van de beste Xbox One games van 2017 onder de knoppen.

  Call of Duty kampte de laatste paar jaren met een nogal groot imagoprobleem. De game stond symbool voor het typische "hersenloze shootergeweld" en deed ook geen enkele poging om fans te pleasen door een game met interessante setting uit te brengen. Toch heeft Activision dit jaar de enorme roep om een Tweede Wereldoorlog shooter beantwoord met Call of Duty World War 2. Eindelijk mogen we weer online én offline knallen in de jaren 40.

  Call of Duty World War 2 kwam 3 november uit voor Xbox One, PlayStation 4 en PC.

  4. L.A. Noire

  Inderdaad, een remaster haalt het tot dit lijstje en waarom? Simpel, L.A. Noire was in 2011 al een topgame en dat is hij anno 2017 nog steeds. En dan maakt het ons niet uit dat het om een remaster gaat.

  Ook dit jaar kruip je in de huid van detective Cole Phelps, met wie je in het Los Angeles van de veertiger jaren allerlei criminele zaken op lost. Dat kan van alles zijn. Moordzaken, verkeersongelukken, corruptie, ga zo maar door. En jij moet ze allemaal op zien te lossen door bewijs te verzamelen, verbanden te leggen en verdachten te ondervragen. Doe het wel goed, want anders gooi je de verkeerde nog in de bak.

  L.A. Noire kwam 14 november uit voor de Xbox One, PlayStation 4 en de Nintendo Switch.

  3. PlayerUnknown's Battlegrounds

  Natuurlijk mag de grootste verrassing van dit jaar niet ontbreken in het lijstje met de beste Xbox One games van 2017. Deze multiplayergame kwam weliswaar op de valreep van dit jaar (12 december) naar de Amerikaanse console, maar wist in maart al hoge ogen te gooien op de PC. Record na record werd verbroken. Maar wat is PlayerUnknown's Battlegrounds nou eigenlijk?

  PlayerUnknown's Battlegrounds is een Battle Royale game. Je wordt met zo'n honderd man in een enorme map gedropt zonder ook maar iets te hebben. Vervolgens moet je voor jezelf op zoek naar attributen om te overleven in de wereld. Niet om een leven op te bouwen, maar om letterlijk niet door je hoofd geschoten te worden. Het is namelijk de bedoeling dat van die honderd mensen er maar één overblijft. En dat kan jij zijn als je goed bent.

  PlayerUnknown's Battlegrounds kwam 12 december uit voor de Xbox One. De PC-versie was er al wat langer, want die verscheen in maart van dit jaar al en zorgde voor een werkelijke hype op dat platform.

  2. Cuphead

  Als we dan toch een (console) exclusieve Xbox One game een hoge plek gunnen, dan is het Cuphead wel. De indiegame is misschien niet het meest uitgebreide spel op de markt, ook niet die met het hoogste budget, maar de art direction is werkelijk waar magisch te noemen. Tel daarbij op dat Cuphead ook nog eens moeilijk is, en daar houden we wel van, en je hebt inderdaad één van de beste Xbox One games van 2017 te pakken.

  Zoek je Cuphead op op Google, dan valt je gelijk één ding op. De game lijkt op een veredelde jaren 30 Disneyfilm en dat is gelijk wat ons trekt. Waar zie je anders zulke unieke graphics? Niet dat het cartooneske uiterlijk de game ook makkelijk maakt, want je dient zeker wel over wat vaardigheden te beschikken om het succesvol uit te spelen.

  Cuphead kwam 29 september uit voor de Xbox One en PC.

  1. Assassin's Creed Origins

  Assassin's Creed is terug en hoe! Met Assassin's Creed Syndicate, dat nog best goed ontvangen werd, begon de klad er toch aardig in te slaan bij de franchise, waarna Ubisoft besloot om een jaartje pauze te nemen. Dat heeft de serie blijkbaar goed gedaan, want Assassin's Creed Origins is met recht één van de beste Xbox One games van 2017 te noemen.

  Waar je in de laatste games binnen de historische serie in de achttiende en negentiende eeuw rond huppelde, gaan we in Origins terug naar het Egypte van voor de jaartelling. In een wereld die groter is dan ooit mogen we de woestijn trotseren, legendarische piramides beklimmen en kennis maken met historische figuren als Cleopatra en Julius Caesar. Een ideale setting volgens ons.

  Niet dat de setting het enige positieve aan de game is, want qua gameplay gooit Ubisoft het in Assassin's Creed Origins over een iets andere boeg. Niet een totaal andere, het blijft immers Ubisoft, maar leentjebuur spelen bij The Witcher 3 is zeker geen verkeerde keuze gebleken. De nieuwe Assassin's Creed is zowaar een echte RPG geworden en dat past perfect bij de serie. Chapeau, Ubisoft!

  Assassin's Creed Origins kwam 27 oktober uit voor Xbox One, PlayStation 4 en PC.

  Wat vind jij de beste Xbox One games van 2017?

  Dit waren volgens ons de tien beste Xbox One games van 2017. Wellicht heb jij een ander lijstje. Zo ja, deel die gerust met ons in de comments. Wij zijn benieuwd naar jullie mening!

  Cuphead

  Verkijgbaar vanaf 29 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.