Forza 7 Review - Meer auto's dan ooit!

Review
woensdag, 04 oktober 2017 om 17:54
xgn google image
Afgelopen jaar maakten we Australië onveilig in Forza Horizon 3. Na het vrij rondrijden op dit continent is het dit jaar weer tijd om terug te keren naar de vele circuits op deze aardbol. Tijd om je koffers te pakken en op wereldreis te gaan met je favoriete wagens? Dat lees je in deze Forza 7 review.
Iedereen even een echte autocoureur laten voelen, dat is wat ontwikkelaar Turn 10 spelers wil laten ervaren. Racen op diverse circuits in wagens waar je normaal gesproken alleen maar van kunt dromen. Rijden op de limiet om maar zo hoog mogelijk te finishen in het kampioenschap. Dit is waar de Forza serie al jaren om draait en dat is met deel 7 niet anders.
Hoe goed deze formule werkt, was al te merken in de vorige delen en dan met name Forza Motorsport 6. Met dit deel in het achterhoofd zijn de verwachtingen voor Forza 7 hooggespannen.
Forza 7 review

Weinig vernieuwing

Dat gezegd hebbende is Forza 7 niet de meest vernieuwende game die Turn 10 heeft afgeleverd. Er zijn wel meer auto’s dan ooit om uit te kiezen; bij de lancering zijn er ongeveer 700 bolides beschikbaar. Er is een grote verscheidenheid in het wagenpark te vinden. Zo kun je kiezen van “gewone” straatauto’s tot Formulewagens en GT’s.
Naast de uitgebreide keuze aan wagens, zijn er zeker genoeg circuits om uit te kiezen. In totaal zitten er 32 omgevingen in de game, wat door de meerdere varianten het totaal op 200 circuits brengt. Ter vergelijking: In Forza 6 zaten 26 omgevingen met bijbehorende varianten.
Wat dan wel weer jammer is, is dat er slechts één volledig nieuwe omgeving is toegevoegd: het circuit in Dubai. De overige circuits zijn in eerdere Forza’s al eens voorbijgekomen. Voor veteranen van de serie zal het gebrek aan nieuwe circuits zeker tegenvallen. Toch bieden de vele circuits in ieder geval voor voldoende afwisseling in de races.

Forza Driver's Cup

De bekende carrièremodus heeft in Forza 7 een make-over gekregen. Deze heet nu de Forza Driver's Cup. Hierin moet je zes verschillende kampioenschappen doorlopen voordat je uiteindelijk de grootste trofee boven je hoofd mag houden.
Aan de opbouw van de verschillende kampioenschappen is weinig veranderd. In de eerste paar klassen zal je plaatsnemen in een van de vele hatchbacks, coupés en SUV’s die het spel kent. Door races te winnen kun je nieuwe wagens kopen en speel je steeds meer nieuwe kampioenschappen vrij, waarin je in steeds snellere auto’s plaatsneemt. Het idee achter de carrière is hetzelfde, maar de afwerking en het gevoel van progressie is beter aanwezig in de vorm van een bekerkast en beloningen.
De races in de carrièremodus zijn vaak kort, maar ook daar heeft Turn 10 naar gekeken. Je kunt nu zelf namelijk een racelengte kiezen. Er is een keuze uit standaard, lang en extra lang. Op deze manier kun je de speelduur van de Driver’s Cup flink verhogen, aangezien extra lange races al gauw neerkomen op 45 minuten lang rondes rijden.
Forza 7 review

Flamingo look

Zoals we in Forza games gewend zijn, krijg je na het stijgen in level een beloning. In tegenstelling tot de Prize Spins uit Forza 6 heb je ditmaal zelf de keuze uit de beloning die je ontvangt. Je kunt na elk level kiezen uit in-game Credits, korting op een auto of een gratis outfit.
Met de outfits kun zelf kiezen wat voor pak je coureur draagt. Er zijn meer dan 100 van deze outfits beschikbaar. Zo kun je voor een opvallende Flamingo look gaan, of juist voor een stoer outfit van rallycoureur Ken Block. Je kunt deze outfits niet kopen met Credits, maar alleen als beloning ontgrendelen of uit een prijskist halen.

Verzamelen en gokken

Bij de prijskisten kun je met Credits verschillende kisten kopen waarin beloningen zitten. Naast bovengenoemde outfits heb je ook kans om mods te krijgen. Deze kennen we van Forza 6 en zorgen voor extra Credits, of hebben andere werkingen om je race juist gemakkelijker/moeilijker te maken.
Als laatste kun je bij de prijskisten ook auto’s verkrijgen. Bij elke auto die je verzamelt, gaat je verzamelniveau omhoog. Bij een hoger verzamelniveau zijn meer zeldzame auto's beschikbaar. Ook krijg je betere beloningen na het stijgen in level.
De prijskisten voelen helemaal niet geforceerd aan en geven een kans om snel in de game een zeldzame auto te krijgen. Wie hier liever geen Credits aan uitgeeft, is helemaal niet verplicht om deze te gebruiken. Alle auto’s zijn namelijk te kopen of vrij te spelen nadat het vereiste verzamelniveau is bereikt.
Forza 7 review

Stuiteren in wisselende omstandigheden

Wat gelijk opvalt wanneer je een auto mee het circuit opneemt, is dat de game er prachtig uitziet. De auto’s zijn gedetailleerder dan ooit en meer dan ooit heb je het gevoel om ook daadwerkelijk in de auto te zitten. In Forza 7 is gekozen voor een meer dynamische camera, waardoor je bijna elk kuiltje in het circuit voelt. Deze feature is uit te schakelen als al dat gestuiter iets te veel van het goede is, maar voor de immersie is het een welkome verbetering.
Verder is er eindelijk dynamisch weer toegevoegd. Bij een regenbui merk je dat de baan steeds meer plassen krijgt en wordt het steeds meer oppassen geblazen. Deze feature is wederom niet beschikbaar voor alle circuits, net als de mogelijkheid om in de nacht te racen. Desondanks is het wel een stap in de goede richting en hopelijk zal in Forza 8 op alle circuits een regenbui kunnen vallen.
Het handeling model van de wagens lijkt dit keer meer arcade te zijn dan ooit. De game is meer vergevingsgezind als je een foutje maakt en zelfs met de assists uit heb je nog redelijk makkelijk controle over je wagen. Hierdoor onderscheidt Forza 7 zich van zijn directe concurrent Project CARS 2, dat juist een echte simulator is. Voor de meer casual spelers is de game wat toegankelijker dan de overige racegames.
Forza 7 review

Aanpassen naar eigen smaak

Is Forza 7 hierdoor dan te makkelijk, vraag je jezelf wellicht af? Nou nee, dat is het zeker niet. Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wil door de instellingen aan te passen. Zo kun je zelf de moeilijkheidsgraad kiezen waar jij je prettig bij voelt.
In de vrije race modus heb je verder de vrijheid om een race samen te stellen naar je eigen wensen. Het precies navigeren door de menu’s heeft wat tijd nodig, maar als je deze eenmaal snapt kun je helemaal losgaan om jouw gedroomde race werkelijkheid te maken.
Aanpassen lijkt het sleutelwoord te zijn in deze Forza. Naast de instellingen is dat ook te merken aan het tunen van de auto's. Deze is zeer uitgebreid en het is daarnaast erg verslavend om hier een bezoekje aan te brengen om net die extra seconde te vinden die je tekortkomt op het circuit.

Genoeg te beleven in multiplayer

Natuurlijk is er ook een multiplayer in Forza 7. Allereerst is er een mogelijkheid om samen op de bank tegen elkaar te racen met een split-screen modus. Daarnaast is er de online multiplayer waar je kunt kiezen uit verschillende hoppers om in te gaan racen, elk met verschillende autoklasses. Je kunt ook een besloten lobby maken met je eigen regels.
Naast de hoppers krijgt de game ook League Seasons. Hierin race je in verschillende divisies, terwijl je probeert om een zo hoog mogelijke divisie te bereiken. Deze leagues zijn momenteel nog niet beschikbaar en komen op een later moment naar de game. Alles bij elkaar biedt de multiplayer genoeg content en afwisseling om weer een tijd mee vooruit te kunnen.
Forza 7 review

Forza 7 review - Uitgebreider dan ooit

Forza Motorsport 7 biedt de meeste content uit de serie tot nu toe. De make-over van de carrièremodus werpt zijn vruchten af en gaat zeker veel tijd opslokken. De toevoeging van een dynamisch weersysteem en de vele mogelijkheden waarin je de game kunt aanpassen aan je eigen wensen maken de game een must-have voor autosportfanaten. Casual of die-hard, iedereen die van racen houdt zal zich goed kunnen vermaken met Forza 7.
Cijfer: 8.5

Populair Nieuws