Top 10 beste Switch games van 2019 tot nu toe - Eindeloos plezier voor thuis en onderweg!

  Dit zijn de tien beste Switch games van 2019 tot nu toe. De Nintendo Switch wordt alleen maar groter (ondanks dat er een kleiner model uitkomt) dankzij de fantastische titels die steeds weer verschijnen. Met deze tien kun je de zomer alvast flink genieten voordat het najaarsgeweld van start gaat.

  Om te kwalificeren als één van de beste Switch games van 2019 tot nu toe moet de game in het eerste halfjaar van 2019 uit zijn gebracht op de Nintendo Switch. Het maakt dus niet uit of de game ook beschikbaar is op andere platformen. Dat betekent dus ook dat Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order en Fire Emblem: Three Houses nog niet worden meegenomen.

  10. Crash Team Racing

  We trappen deze lijst met beste Switch games van 2019 af met de gloednieuwe remake van Crash Team Racing. De oudere PS1 game is volledig opnieuw gemaakt voor een nieuwe generatie gamers en is op een aantal platformen verschenen, waaronder de Nintendo Switch. Dit heeft een onwijs groot voordeel, namelijk dat je lekker kunt racen op ieder moment, iets wat op de andere platformen niet mogelijk is.

  Toch weet de titel niet hoger te reiken doordat er nog een andere goede racegame op de Switch is, namelijk Mario Kart 8 Deluxe. Gelukkig weet Crash met zijn kleurrijke cast aan karakters zichzelf genoeg te onderscheiden om de aankoop op de Switch te rechtvaardigen. De gameplay is strak en speelt als een trein en laten we eerlijk zijn, na 1000 uur Mario Kart is het wel verfrissend om een nieuwe baan te ontdekken.

  Meer lezen over Crash Team Racing? Check dan onze review van de game!

  9. Final Fantasy XII: The Zodiac Age

  Ook plek negen van de lijst met beste Switch games van 2019 wordt door een oude bekende ingevuld, namelijk Final Fantasy XII: The Zodiac Age. De game kwam oorspronkelijk al uit in 2006 en nu dertien jaar later is de game te vinden op de hybride console van Nintendo. Het bleek een gouden zet, want het prachtpareltje van weleer komt op fantastische wijze uit de verf.

  Deze klassieke JRPG vertelt een verhaal waar je nog steeds helemaal in opgaat en gameplay om van te smullen. De titel kreeg destijds al fantastische reviews en de vernieuwde variant weet nog steeds hoge ogen te gooien. Met meer dan 40 uur aan gameplay en zo’n 100 uur voordat je alles hebt gedaan ben je deze zomer overal waar je Switch is zoet met gameplezier.

  Meer lezen over Final Fantasy XII: The Zodiac Age? Check dan onze review van de game!

  8. Tetris 99

  Een stiekeme hit van dit jaar kwam al vroeg uit op de Nintendo Switch met de release van Tetris 99. De game kwam gratis en voor niets uit, zolang je maar een Nintendo Switch Online abonnement hebt, en is onwijs leuk om te spelen. Wie had ooit gedacht dat het Battle Royale-genre zo goed benut zou kunnen worden door Tetris.

  De klassieke gameplay van Tetris verandert vrij weinig. Je probeert nog steeds lijnen weg te spelen, maar doet dit nu in een race tegen de andere 98 spelers. Daarbij kun je anderen in de weg zitten door ze extra lijnen te bezorgen, maar dat kun je dus zelf ook verwachten. De beste Tetris-spelers worden in Tetris 99 gescheiden van de beginners en dat zorgt voor zweethandjes en plezier. De game heeft dan ook met recht een plekje verdiend in deze lijst met beste Switch games van 2019.

  7. Mortal Kombat 11

  Als je nou zin hebt in iets compleet nieuws op de Switch kun je ook aan de slag met Mortal Kombat 11. De game is sinds 10 mei beschikbaar en bevat alles wat de andere versies ook hebben, maar dan met iets mindere grafische kracht. Het voordeel van de Switch-versie is natuurlijk wel dat je de game overal mee naartoe kunt nemen.

  Daarnaast is het nog steeds enorm bruut om te vechten met de vette personages in het 25 personages-tellende rooster. Met de nieuwe mogelijkheden is het vechten spannender dan ooit en ben je dankzij de Tabletop-modus ook nog eens in staat om overal waar je wil iemand uit te dagen. Laat dat bloed maar vloeien en maak de competitie af!

  Meer lezen over Mortal Kombat 11? Check dan onze review van de game!

  6. Ape Out

  Een titel die dit jaar onder de radar is door gekropen, maar zeker een plek verdient in deze lijst met beste Switch games van 2019 tot nu toe is Ape Out. Deze Hotline Miami-achtige game oogt dankzij de unieke artystyle bijzonder mooi en heeft een soundtrack waar je u tegen zegt. Het belangrijkste is dat de gameplay lekker snel en tof is, waardoor je levels achter elkaar blijft doorspelen.

  Als opgesloten gorilla is het je doel om uit een laboratorium te breken, maar het is best wel een doolhof. Daarnaast zijn er ontzettend veel vijanden die op je pad komen en die je dus moet ontwijken of uitschakelen. Je kunt alleen niet de weg onthouden, want de levels worden willekeurig gemaakt en dus is het altijd een explosie aan chaos terwijl je je vecht naar de vrijheid. En dat allemaal met lekkere jazzmuziek op de achtergrond.

  5. New Super Mario Bros. U Deluxe

  Plek vijf van onze beste Switch games van 2019 tot nu toe gaat naar niemand minder dan de Italiaanse snor hemzelf, Mario. De iconische mascotte van Nintendo kreeg begin dit jaar een remaster van een van de betere titels op de Wii U. We hebben het natuurlijk over New Super Mario Bros. U Deluxe die de twee Super Mario Bros. games van de Wii U combineert in één prachtig pakket.

  Met meer levels dan er dagen in een kwartaal zijn ben je lange tijd zoet met deze toptitel en daarnaast kun je de game ook nog eens gemakkelijk met drie van je vrienden spelen. Uur na uur speel je de platformer samen met je maten of werk je elkaar juist tegen. Het is allemaal aan jou in levels die tot in de puntjes zijn uitgedacht door de briljante breinen bij Nintendo.

  Wil je meer weten over New Super Mario Bros. U Deluxe? Check dan onze review van de game.

  4. Cuphead

  Begin dit jaar zou je iemand voor gek verklaren als ze zouden zeggen dat een Xbox One-exclusieve game naar de Switch zou komen. Een half jaar later doet niemand dat meer, want dankzij Microsoft is Cuphead nu ook op de Switch te spelen en is door de kwaliteit van de titel direct één van de beste Switch games van 2019. Wie Cuphead gespeeld heeft op de Xbox toen de game in 2017 verscheen weet precies waarom.

  De game heeft een charme waar je u tegen zegt dankzij de jaren ‘50 animatiestijl en heeft een moeilijkheidsgraad waar Dark Souls-spelers zelfs tegenop kijken. De gameplay moet je dan ook echt onder de knie krijgen om het gevecht met de duivel te winnen, maar dat is het meer dan waard. Als je de game nog niet gespeeld hebt, is de Switch-versie ideaal om mee te nemen onderweg en kun je dankzij de Joy-Con ook gemakkelijk met z’n tweeën spelen. De game staat dan ook met reden zo hoog in onze beste Switch games van 2019 lijst.

  Wil je meer weten over Cuphead? Check dan onze review van de game.

  3. Yoshi’s Crafted World

  De derde plek van onze beste Switch games in 2019 lijst is vergeven aan het nieuwe avontuur van Yoshi. De schattige dino gaat dit keer op reis door de wereld van papier maché die vol mogelijkheden zit om te ontdekken. Doordat de wereld dit keer van knutselgoederen is gemaakt, kun je beide kanten van een level ontdekken waardoor je een extra reden hebt de levels nog een keer te spelen.

  Iedereen weet hoe schattig Yoshi is en ondanks dat de moeilijkheidsgraad wat lager is, betekent dat niet dat je de game niet moet spelen. De leuke platformlevels zijn al reden genoeg en dat de soundtrack ook nog eens een genot is voor je oren, maakt het alleen nog maar beter. Al met al is Yoshi’s Crafted World één van de beste Switch games van 2019 en daar is geen twijfel over mogelijk.

  Wil je meer weten over Yoshi's Crafted World? Check dan onze review van de game.

  2. Cadence of Hyrule

  Het zilver in onze lijst met beste Switch games van 2019 gaat naar indietitel Cadence of Hyrule. Deze mashup van The Legend of Zelda en Crypt of the NecroDancer zorgt voor de ideale combinatie van beide series. In Hyrule met Link en Zelda vechten op de maat van de muziek zoals alleen Crypt of the NecroDancer dat kan is een plezier voor jong en oud.

  Hiermee breekt de game dan ook erg met het traditionele format dat fans van The Legend of Zelda verwachten, wat zorgt voor een verfrissende twist. De aandoenlijke artstyle draagt alleen maar meer bij aan het plezier van de game, waardoor Cadence of Hyrlue één van de must haves van dit jaar is. Schudden met die Switch en spelen maar!

  Wil je meer weten over Cadence of Hyrule? Check dan onze review van de game.

  1. Super Mario Maker 2

  Hoe goed Cadence of Hyrule ook is, Nintendo laat zien dat ze zelf de beste Switch games van 2019 weten te maken dankzij Super Mario Maker 2. Met meer opties dan ooit tevoren kunnen fans hun geluk niet op met de nieuwe platform-titel. Dankzij Super Mario Maker 2 zou je dan ook bijna zeggen dat er nooit meer een andere 2D-platformer van ieders vriend met de grote snor hoeft te komen.

  Dat is alleen niet helemaal waar, want als iemand goed levels kan maken is het Nintendo zelf. Die hebben dan ook meer dan 100 levels zelf gemaakt voor de singleplayer van de game. Nintendo’s levels zijn dan ook een genot om te spelen en werken ook nog eens als bodemloze inspiratieput voor eigen ideeën!

  Wil je meer weten over Super Mario Maker 2? Check dan onze review van de game.

  Met de beste Switch games van 2019 kun je genieten!

  Met de beste Switch games van 2019 kun je gemakkelijk de zomer doorkomen. Zijn we titels vergeten die jij in de lijst had willen zien? Laat het ons in de reacties hieronder weten en vergeet ook niet om ons te liken op Facebook, Instagram en Twitter. Ook kun je abonneren op ons YouTube-kanaal, waar we toffe nieuwe video’s plaatsen, zoals de wekelijkse Reageer en Win!

  APE OUT

  Verkijgbaar vanaf 28 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.