De beste superhelden films 2017 - Een jaar om niet te vergeten

  Alle superhelden films die dit jaar zouden verschijnen liggen achter ons. Daarom nemen we een kijkje naar zowel Marvel als DC en zetten we de beste superhelden films 2017 op een rij. Klik op de titel van de film om onze review te lezen!

  Warner Bros.

  7. Justice League

  We beginnen deze lijst van beste superhelden films 2017 met Justice League. De DC helden komen voor de eerste keer allemaal samen op het grote scherm, maar deze taak blijkt moeilijker te zijn dan gedacht.

  Justice League is makkelijk verteerbaar en bevat een aantal vermakelijke scènes, maar de film bevindt zich onderaan het lijstje van superhelden films 2017. Dit omdat Justice League simpelweg niet de grote hoogtes van de andere superhelden films uit 2017 wist te evenaren.

  Ondanks wat minpunten is Justice League wel een film die gezien moet worden door DC fans. Zien hoe de superhelden samenkomen en zij aan zij vechten blijft een spectaculaire ervaring. De actie stelt niet teleur en na de aftiteling is een geweldige hint te zien die de toekomst van het DC filmuniversum opzet. Kortom, een film die beter had gekund, maar toch een kijkje waard is.

  Warner Bros.

  6. Wonder Woman

  Het DC filmuniversum zette dit jaar een unieke stap; een vrouwelijke superheld naar het grote scherm brengen. Eerder waren er al vrouwelijke superheldenfilms verschenen, zoals Catwoman (2003), maar er is geen één personage groter dan de meest iconische heldin: Wonder Woman!

  De superheldin is te zien in haar eigen film en deze kan zeker één van de betere DC films in jaren worden genoemd. We krijgen een breed aspect uit de wereld van Diana te zien, waaronder haar geboorteplaats Themyscira. De tweede helft van de film bevindt zich aan het front van de Eerste Wereldoorlog waar we ook getrakteerd worden op een aantal indrukwekkende actiescènes.

  Gal Gadot zet een charmante, hoopvolle en sterke vrouw neer. Haar vertoning als de iconische heldin is geprezen en ook een hoogtepunt uit onze vorige keus, de Justice League film. Naast Gadot speelt Chris Pine een charismatische piloot genaamd Steve Trevor. De liefde die tussen de twee opbloeit mag dan cliché overkomen, maar de chemie tussen Steve en Diana is zeker aanwezig.

  Wonder Woman weet genoeg te geven, maar ook genoeg achter te laten dat de film je doet verlangen naar een vervolg. Deze komt er ook aan; Wonder Woman 2 verschijnt namelijk op 1 november 2019.

  Marvel Studios

  5. Guardians of the Galaxy Vol 2

  De eerste Marvel film in onze lijst van beste superhelden films 2017. Guardians of the Galaxy Vol 2 speelt zich enkele maanden na zijn voorganger af en bouwt verder op de knotsgekke humor uit het origineel. Al onze favoriete personages zijn terug, maar ook kleine Baby Groot weet de harten van het publiek te stelen.

  In Guardians 2 ontdekt Peter Quill/Star-Lord wie zijn echte vader is. Dit avontuur brengt hem op een nieuwe planeet, waar we ook nieuwe personages tegenkomen, zoals Mantis. De muziek uit de jaren ’70 voegt een heerlijke sfeer toe en de soundtrack uit Guardians of the Galaxy Vol 2 weet misschien wel zijn voorganger te overtreffen. Deze nummers zul je niet snel uit je hoofd krijgen!

  Guardians of the Galaxy Vol 2 bouwt verder op het fundament van zijn voorganger en laat je een aantal fantastische special effects zien. Met een heerlijke soundtrack en de grappige interacties tussen onze helden weet de tweede Guardians film je gereed te maken voor een deel drie.

  Marvel Studios

  4. Thor: Ragnarok

  De eerste twee films uit de Thor franchise zijn prima vermaak, maar wisten zich nooit te vestigen tussen de top van het Marvel filmuniversum. Met de derde Thor film wordt hier verandering in gebracht. Het roer wordt helemaal omgegooid en we krijgen een volledige komedie voorgeschoteld, met Thor en Hulk in de hoofdrollen.

  Thor: Ragnarok is een achtbaan van begin tot eind. Van de hilarische momenten tot de meest geweldige actiescènes die je ooit van Thor hebt gezien. Je zult versteld staan van het eindresultaat. De film trakteert ons niet alleen op oude bekende als Hulk en Loki, maar voegt ook nieuwe personages toe, zoals Valkyrie en Korg. Van deze personages wil je al snel meer zien.

  Thor: Ragnarok bevat een spectaculaire finale die ook nog eens grote gevolgen heeft voor de rest van het Marvel universum. Heb je de film al gezien? Bekijk dan ons spoiler artikel waarin we de toekomst van Marvel (en Thor zelf) bespreken!

  Warner Bros.

  3. The LEGO Batman Movie

  Jazeker, één van de beste superhelden films 2017 was een animatiefilm! The LEGO Batman Movie weet op elk front indruk te maken. De film zit boordevol verwijzingen naar het grote DC universum, maar bevat ook knipoogjes naar alle Batman incarnaties uit het verleden.

  De film legt de focus uiteraard op humor. Een Batman met een enorme lading grappen, apart, maar het staat als een huis. Neem als voorbeeld de relatie tussen Joker en Batman. De twee zijn aartsrivalen en hebben het altijd op elkaar voorzien. In deze film weten ze hier de humor in te vinden, aangezien Joker gezien wil worden als de rivaal van Batman, maar onze held geeft hier geen aandacht aan. Een simpel concept, maar geniaal uitgevoerd!

  The LEGO Batman Movie is vermakelijk voor iedereen. Jong en oud kan genieten van dit avontuur en lachen om de absurde komedie. Ben je een echte DC fan? Dan wensen wij je veel geluk met het zoeken naar alle leuke verwijzingen uit het DC universum!

  CTMG Inc.

  2. Spider-Man: Homecoming

  We gaan richting het eind van onze lijst met de beste superhelden films 2017. Spider-Man is een van de meest geliefde Marvel helden, maar de rechten van het personage liggen bij Sony. Het zag somber in dat het personage ooit te zien zou zijn samen met de andere leden van The Avengers. Hier kwam verandering in toen Sony en Disney een deal maakten om Spider-Man toe te voegen aan het Marvel filmuniversum.

  Tom Holland was als eerst te zien als een jonge Spidey in Captain America: Civil War (2016). Nu heeft hij zijn eigen film en deze stelt niet teleur. Spider-Man: Homecoming weet perfect het leven van een jonge student weer te geven. Peter moet naar school, zijn tante niet in onrust laten en criminelen oppakken als Spider-Man. Het balanceren van al deze elementen zorgt ervoor dat Spider-Man: Homecoming behoort tot de beste films van de populaire spinnenman.

  Marvel koos ervoor om terug te gaan naar de tijd waarin Peter Parker nog jong was, een onervaren Spider-Man. Hij heeft nog veel te leren, maar wij als publiek zullen alle avonturen met hem mee beleven!

  20th Century Fox

  1. Logan

  We sluiten deze lijst van beste superhelden films 2017 af met Logan. De laatste film met Hugh Jackman in zijn iconische rol als Wolverine.

  Logan wist de verwachtingen niet alleen waar te maken, maar zelfs te overtreffen. De film is een diepe drama die zich focust op de relatie tussen Wolverine en zijn mentor en oude vriend, Charles Xavier. De twee hebben alleen elkaar totdat er een jong meisje verschijnt genaamd Laura. Het is aan Wolverine en Charles om haar te beschermen voor de overheid.

  Logan bevat bloederige actiescènes, maar weet ook emotioneel te raken. De film bevat alle ingrediënten voor een onwijs goede film, niet alleen binnen het superhelden genre. Logan is de superhelden film van het jaar en een prachtige afsluiter voor Hugh Jackmans 17-jarige carrière als Wolverine.

  Wat vinden jullie de beste superhelden films 2017?

  Dit was onze lijst met de beste superhelden films 2017. Deze lijst is gebaseerd op onze reviews op de site. We zijn enorm benieuwd wat jullie dit jaar de beste film vonden uit het superhelden genre. Laat het ons weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.