Justice League Review - Breng de DC superhelden maar samen!

  Marvel wist door de jaren heen een succesvol filmuniversum te creëren. Nu zijn ook Warner Bros en DC dit pad aan het bewandelen. Justice League moet het antwoord zijn op Marvel’s The Avengers. Je leest in onze Justice League review hoe het samenkomen van deze helden is verlopen.

  Warner Bros.

  DC heeft een ruwe start gehad. Batman v Superman wist de grote verwachtingen niet waar te maken en het leek alsof DC zijn filmuniversum aan het haasten was. Het recent uitgekomen Wonder Woman (2017) was een stap in de juiste richting. Nu komen voor het eerst de bekende DC helden samen. Kan Justice League wel de verwachtingen waarmaken?

  In tweeën verdeeld

  Justice League kan gezien worden als een verbetering ten opzichte van vorige DC films. De duistere toon is nog een beetje aanwezig, maar lijkt langzaam weg te zakken. Het lijkt alsof Justice League de absurditeit van de superhelden omarmt, waardoor de film een stuk makkelijker verteerbaar is.

  De toon van Justice League is een stuk luchtiger en de film weet een aantal humoristische momenten voor te schotelen. De humor in de film weet zowel positief als negatief over te komen. Dit kan ook te maken hebben met de komst van een nieuwe regisseur: Joss Whedon.

  Justice League werd geregisseerd door Zack Snyder, maar door een tragedie trad hij af en nam Joss Whedon (regisseur van The Avengers) het stokje over. Het is duidelijk herkenbaar wanneer je scènes bekijkt van Zack Snyder of Joss Whedon.

  De serieuze toon en dramatische momenten voelen als Snyder, maar de komedie en grappen die worden gemaakt (door onder andere Flash en Batman) voelen als Whedon. Deze splitsing van toon voelt onnatuurlijk aan en zorgt ervoor dat Justice League rommelig overkomt.

  Justice League review

  Nieuwe personages

  Niet alleen in toon voelt Justice League rommelig aan. Ook de toevoeging van de nieuwe personages voelt niet verdiend. Flash (Ezra Miller), Aquaman (Jason Momoa) en Cyborg (Ray Fisher) worden opgetrommeld en vechten mee om de aarde te redden, geen uitleg nodig. We gaan niet in op de persoonlijkheden en unieke achtergronden van deze iconische personages.

  DC gaat na de Justice League film spin-offs maken voor personages Flash en Aquaman. De film van Aquaman heeft al een releasedatum; 21 december 2018. In dit geval had DC beter de weg van Marvel kunnen kopiëren. Films van Flash, Aquaman en Cyborg waren nodig voordat de helden samenkomen in Justice League. Ondanks dat de helden leuke momenten hebben in de Justice League film, voelt hun toevoeging geforceerd aan en komen we niet veel over hen te weten.

  Justice League review

  Verzamel je krachten

  Flash, Cyborg en Aquaman mogen dan niet enorm zijn uitgediept, maar ze voegen wel een element toe dat niet tekort schiet; actie! De drie helden komen samen met Wonder Woman en Batman om zo de Justice League te vormen. In een grootschalige film als deze wil je natuurlijk je favoriete helden zien vechten als een malle, en op dit front word je niet teleurgesteld.

  Zien hoe de Flash zijn speedforce gebruikt is niet alleen gaaf, maar weet ook een hilarisch moment te veroorzaken dat je niet snel zult vergeten. Ben Affleck toont wederom dat hij een intimiderende Batman kan spelen en Gal Gadot is nog steeds de perfecte Wonder Woman.

  De finale van Justice League is een groot actiespektakel die je van oor tot oor laat glimlachen. Fans van deze personages kunnen juichen om de gave momenten die zich voor hun ogen afspelen. De CGI (computereffecten) zijn niet altijd van de hoogste kwaliteit, maar op het actiefront stelt Justice League absoluut niet teleur.

  De terugkeer van hoop

  In deze actiescènes is nog een held aanwezig die zijn terugkeer maakt; Superman. Dat Henry Cavill als Superman zou terugkeren was al een tijdje bekend, maar op welke manier dit gebeurd en wat zijn rol in de film inhoudt gaan wij niet verklappen. Wel kunnen we stellen dat de Superman in deze film op succesvolle wijze wordt neergezet. Krachtig, charismatisch en vol hoop zien we hoe Superman zijn terugkeer maakt in het DC filmuniversum. Na het zien van Justice League kan je niet wachten om meer van deze Superman te zien!

  Justice League review

  Justice League review – boven het gemiddelde

  Breng alle elementen samen en Justice League is een bovengemiddelde DC film. Niet slecht, maar ook niet enorm goed. Justice League is makkelijk verteerbaar en een redelijk vermakelijke ervaring, maar niet zonder enkele problemen.

  Justice League voelt gehaast aan en de nieuwe helden krijgen niet genoeg aandacht om zichzelf te ontwikkelen. Ondanks de minpunten ben je na het zien van Justice League wel geïnteresseerd in de toekomst van het DC filmuniversum. Justice League is een kleine verbetering tegenover andere DC films, maar deze helden verdienen zoveel beter.

  6.5

  De plus- en minpunten

  • Spectaculaire actiescènes
  • Gal Gadot is charmant als Wonder Woman
  • Ben Affleck nog steeds een gave Batman
  • Terugkeer van Superman
  • Gehaast samenkomen van het team
  • Nieuwe helden krijgen te weinig focus
  • Geen consistente toon

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.