The LEGO Batman Movie Review (Blu-ray) - De redding van DC?

  DC Comics heeft niet bepaald stilgestaan de afgelopen jaren als het op films aankomt. Helaas met wisselend succes. Blockbusters als Batman v Superman en Suicide Squad zijn nu niet bepaald hoogstandjes van het moderne filmlandschap te noemen. Weet de fusie van LEGO en Batman in filmvorm hier verandering in te brengen? Je leest het in de LEGO Batman Movie review.

  Dat LEGO in filmvorm werkt, wisten we al door The LEGO Movie uit 2014. Waar die film een heleboel verschillende franchises bevatte, waaronder Star Wars en The Lord of the Rings (en Batman!), focust The LEGO Batman Movie zich (grotendeels) maar op één franchise.

  The LEGO Batman Movie review

  DC pakt uit

  Die franchise is DC Comics, welteverstaan. Will Arnett (bekend van Bojack the Horseman en Despicable Me) keert terug als de stem van Bruce Wayne/Batman in het LEGO-universum. Geforceerd om samen te werken met Robin (Michael Cera), Batgirl (Rosario Dawson) en Alfred (Ralph Fiennes) moet hij strijden tegen de grootste schurken die Gotham ooit gekend heeft. Alle stemacteurs doen het prima, maar Will Arnett weet een uitstekende interpretatie van Batman uit te voeren.

  Schurken zijn in grote hoeveelheden aanwezig. Als je dacht dat Suicide Squad al een aardige hoeveelheid aan bad guys in de gelederen heeft, heb je aan The LEGO Batman Movie helemaal een flinke lading aan slechteriken te verwerken. DC en Warner Brothers hebben maar liefst 39 individuele schurken in LEGO-vorm op het scherm getoverd.

  Dit varieert van de meer bekende schurken uit het DC-universum zoals The Joker, Bane en Harley Quinn tot obscure en vergeten slechteriken uit de kelder van het DC-archief zoals Condiment King, Zebra-Man en Calendar Man. Hoewel natuurlijk niet elk karakter uit die 39 een stem heeft en invloed heeft op de film, is het toch leuk dat de makers zich er zelf ook van bewust zijn dat er in de loop der jaren toch wel een aantal vreemde villains zijn geïntroduceerd.

  The LEGO Batman Movie review

  Leuk voor alle leeftijden

  Alhoewel The LEGO Batman Movie wordt beschreven als een actie avonturen film is het vooral de humor waarin de film uitblinkt. Het LEGO concept klinkt misschien als iets wat alleen de jongere generaties zou aanspreken, maar het tegenovergestelde is hier van toepassing. Voor elke leeftijdscategorie weet de film namelijk een uitstekende ervaring te bieden.

  Naast grappen en grollen weet The LEGO Batman Movie ook een aantal serieuze onderwerpen aan te snijden. Batman lijdt aan depressie en mist (niet dat hij het durft toe te geven) het hebben van een familie. In eerste instantie is hij ook niet geheel in zijn nopjes met het nieuws dat hij per ongeluk Robin als schoonzoon heeft geadopteerd.

  The LEGO Batman Movie review

  Niet alleen DC-villains

  Om vervolgens ook nog eens samen te moeten werken met Alfred en Batgirl om Joker te verslaan, is voor hem dan ook een hele klus. De Joker heeft namelijk alle schurken uit de Phantom Zone opgetrommeld om Gotham te vernietigen. Dit zijn niet alleen DC-villains, maar ook Voldemort en Sauron komen tevoorschijn.

  Het enige probleem waar The LEGO Batman Movie mee kampt is de pacing van de scènes, oftewel de snelheid en volgorde waarin de film je het verhaal toont. De eerste helft is een visuele barrage voor je netvlies, waarbij van alles tegelijkertijd gebeurt en je je best moet doen om bij te blijven.

  Dit staat in schril contrast met het einde van de tweede akte en bijna de gehele derde akte, waarbij alles plotseling omslaat tot een moes van vooral langzame (in vergelijking) plot- en karakterontwikkeling. Niet per se slecht, maar meer een verbeterpuntje voor eventuele vervolgfilms, aangezien The LEGO Movie met hetzelfde probleem kampte.

  Meer dan genoeg extra's

  Als je de film eenmaal af hebt maar nog niet genoeg hebt gehad, staan er op de Blu-ray van The LEGO Batman Movie genoeg extra's om je een tijdje mee zoet te houden. Een viertal aan korte geanimeerde filmpjes binnen het universum van de film, een aantal verwijderde scènes, een boel promo's voor de aankomende LEGO Ninjago flim en genoeg featurettes over het maken van de film bieden genoeg kijkvermaak.

  The LEGO Batman Movie review

  Gegarandeerd een goede tijd

  Uiteindelijk pakt The LEGO Batman Movie het hiervoor gebaande pad weer op en weet het over de climax zo’n heerlijk LEGO-sausje te gooien, dat je bijna over de onvermijdelijke clichés heen kijkt. De 105-minuten durende LEGO Batman film is een prachtig geanimeerd stuk en weet zowel jong als oud gemakkelijk een goede tijd te garanderen.

  9

  De plus- en minpunten

  • Mooi geanimeerd
  • Voor iedereen leuk
  • Zelfspot
  • Typisch LEGO
  • Tempo wisselt nogal in de film
  • Onvermijdelijke clichés
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.