Guardians of the Galaxy vol. 2 Review - Waanzinnige special effects!

  Wat gebeurt er als je een twijgje, Chris Pratt een wasbeer en nog andere vreemde figuren in een ruimte setting plaatst? Dan heb je iets dat Guardians of the Galaxy heet! Die film verscheen in 2014 en in deze Guardians of the Galaxy vol. 2 review lees je hoe verder gaat met onze helden!

  Deel één was een succes. Groot en klein; het lijkt wel alsof iedereen Chris Pratts personage Peter Quill omarmt. En van de rest is men ook gaan houden. Dat is ook niet zo vreemd, omdat elke (vreemd uitziende) karakter leuke dingen doet en minder leuke dingen en vooral iets van een eigenschap heeft om van te houden. De menselijkheid met absurde eigenschappen zorgde voor herkenbaarheid. Terwijl er ook genoeg fantasie was, wat duidelijk terug te zien was in gekke ruimte settings.

  Guardians of the Galaxy vol. 2 Review afbeelding 1

  Overtreffende trap

  Guardians of the Galaxy vol. 2 doet daar nog een schepje bovenop. En als één ding al naar een paar luttele seconden opvalt dan zijn het de visuele effecten. De film is werkelijk waar om door een ringetje te halen en de eerste grootschalige gevechten, ondersteund door knotsgekke muziek en visuals waar je u tegen zegt, zorgen ervoor dat de film meteen je aandacht heeft. En dat is maar goed ook, want qua verhaallijn hoef je niet veel te verwachten.

  Eigenlijk stelt dat wat teleur. Het borduurt verder op deel één en draait vooral rond het mysterie van Quills vader. Wie is dat? In deel één zagen we wel door wie Quill was opgevoed, maar een bloedband is toch iets anders. Meer heeft de film eigenlijk niet om het lijf en dat is jammer. Voor een vervolg kan daar zeker meer uitgehaald worden.

  Guardians of the Galaxy vol. 2 Review afbeelding 2

  Gekke familie

  Al zijn de thema’s die aangehaald worden gelukkig wel interessant. Want Guardians of the Galaxy draait eigenlijk min of meer om diverse personages die samen een familie vormen, samen als team door de kosmos reizen en samen vechten tegen allerlei kwaad. Waarbij de missie simpel is: het clubje bij elkaar houden. O ja, en Quills vader vinden… en uiteindelijk begrijpen.

  Ondanks dat flinterdunne verhaal is de film fantastisch en dat komt door de personages. Hoewel Chris Pratt de hoofdrol vervult zal elke kijker een favoriet hebben en dat is zeker niet bij iedereen Quill. Ongetwijfeld gaan veel mensen voor Groot. In deel één was dit ‘twijgje’ nog een monster van een beest. In deel twee zien we alleen maar baby Groot, een kleine vorm, die vooral heel aaibaar is.

  Guardians of the Galaxy vol. 2 Review afbeelding 3

  Klein dieseltje

  Maar laat je niet misleiden door die schattigheid, want hij is ook heel egoïstisch en vermoordt ondertussen nog mensen ook! En die hele mix die in dat kleine beestje is gestopt is hilarisch om te zien. Leuk is bovendien om de extra’s te zien van de blu-ray waarop je achter de schermen mee krijgt hoe Vin Diesel, net als deel één, de stem heeft ingesproken. Je zou het niet verwachten als je de kleine Groot af en toe hoort praten. Maar het is toch echt weer Diesel!

  Nu lichten we in deze recensie vooral zijn personage uit, maar de rest doet niet onder. Elk personage heeft zijn of haar charmes en de dialogen, chemie en humor komen goed over en vormen zonder twijfel de pijlers van de film. En alle actie en gesprekken worden voorzien van waanzinnige muziek. Deel één had al een goede soundtrack, maar deel twee heeft een nog betere. Op de extra’s van de blu-ray is te zien hoe regisseur Gunn knetterhard zijn best heeft gedaan om zichzelf te overtreffen.

  En niet om de man een veer in zijn achterste te steken, maar het is hem gelukt! De muziek draagt de film soms naar grotere hoogtes en af en toe zul je kippenvel krijgen. Zeker als het nummer Father and Son voorbij komt in een scene, voel je een brok in je keel. De soundtrack brengt emoties te weeg en dat is knap voor zo’n film die redelijk absurd is. Want als je goed kijkt zie je vreemde mensen, vreemde creaties in nog vreemdere settings en locaties. En soms weet je niet eens wat voor gekke dingen je allemaal ziet. En sommige relaties blijven soms ook een beetje onderbelicht.

  Guardians of the Galaxy vol. 2 Review afbeelding 4

  Guardians of the Galaxy vol. 2 Review - Prima kijkvoer

  Toch valt na twee uur en een kwartier kijken alles op zijn plek en lijkt alles een stuk minder absurd. En door de toevoeging an menselijke thema’s en dilemma’s is Guardians of the Galaxy vol. 2 prima kijkvoer en uiterst vermakelijk. Houd je van prachtige visuele effecten en films in de ruimte? Dan is dit ongetwijfeld een film voor jou om in huis te halen!

  8

  De plus- en minpunten

  • Groot is schattig
  • Geweldige effecten
  • Dijk van een soundtrack
  • Verhaal slaat nergens op
  • Sommige relaties te onderbelicht

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.