Beste film sequels uit 2017 - Waardige vervolgen

Article
zondag, 03 december 2017 om 9:45
xgn google image
Elk jaar komen er weer een aantal vervolgen van films uit, oftewel sequels. De één is wat beter dan de ander en dat zorgt vaak voor óf een hoop teleurgestelde fans óf een hoop blije fans. Wij focussen ons in deze lijst op de films die geen teleurstellingen waren. Dit zijn de beste film sequels uit 2017!

10. The Fate of the Furious

We beginnen het lijstje van beste film sequels uit 2017 met The Fate of the Furious. Dom (Vin Diesel) en Letty (Michelle Rodriguez) zijn op huwelijksreis en de leden van de crew zijn vrijgesproken. Het lijkt er dus op dat iedereen zijn normale leven weer kan gaan leiden, maar wanneer Dom verleidt wordt om weer terug te keren naar de wereld van misdaad gaat het fout.
De films van The Fast and the Furious zijn nog altijd razend populair en ook het achtste deel dat dit jaar verscheen wist weer een groot publiek te trekken. Eerlijk is eerlijk, het zijn niet de beste films, maar wel heerlijk over de top. Je moet er van houden! Daarom staat The Fate of the Furious op nummer 10 in het lijstje van beste film sequels uit 2017!
121717

9. Kingsman: The Golden Circle

Kingsman: The Golden Circle is het vervolg op Kingsman: The Secret Service. In The Golden Circle staan de Kingsman voor een nieuwe uitdaging. Wanneer ze namelijk hun hoofdkwartier verliezen en de wereld wordt gegijzeld, ontdekken ze dat er een spionnenorganisatie actief is in de Verenigde Staten genaamd Statesman.
Kingsman: The Golden Circle is een prima opvolger voor het in 2014 verschenen deel. Met weer een aantal grappige en goede actiescènes is de tweede film je tijd zeker waard! Over een paar jaar kunnen we zelfs een Kingsman 3 verwachten.
121729

8. Annabelle: Creation

Annabelle mag dan wel een prequel zijn, het is het volgende hoofdstuk in het verhaal van Annabelle en staat daarom in ons lijstje van best film sequels in 2017. De dochter van een vrouw en poppenmaker is op vervelende wijze omgekomen en wanneer het weeshuis van een aantal meisjes wordt gesloten besluit het stel de dames, samen met een non, in huis te nemen. De pop Annabelle heeft dan al snel een doelwit te pakken.
Het eerste uitgebrachte deel over de pop Annabelle was geen groot succes. De enge elementen in de film voelden voor veel mensen een beetje goedkoop, maar met Annabelle: Creation hebben de makers een deel neergezet dat het eerste deel omver blaast. Uitkijken dat je de popcorn niet uit je handen laat vallen als je schrikt, want deze film is eng!
121732

7. Alien: Covenant

Alien: Covenant is het vervolg op Prometheus (2012). In Covenant gaat het gelijknamige schip op onderzoek uit in het door Ridley Scott gecreërde universum. Wanneer het ruimteschip afreist naar een planeet aan de rand van de melkweg denken ze een nieuwe plek te hebben ontdekt. Een droom die al snel ontpopt tot een nachtmerrie.
De Alien-films zijn nog altijd razend populair en veel mensen hebben dan ook genoten van dit nieuwe deel in de reeks. Alien: Covenant is visueel adembenemend en is mede daarom een waardige opvolger van de in 2012 verschenen film Prometheus. Kijken dus, een verdiende plek in het lijstje van beste film sequels uit 2017!
121740

6. T2 Trainspotting

Meer dan twintig jaar later is het zo ver: T2 Trainspotting, het vervolg op het eerste deel genaamd Trainspotting. In T2 gaat her verhaal verder, maar dan twintig jaar later. Mark (Ewan McGregor) keert terug naar de plek die voor hem als thuis voelt, daar wachten Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) en Begbie (Robert Carlyle) op hem.
T2 Trainspotting is dan misschien wel twintig jaar na het verschijnen van het eerste deel uitgekomen, dat maakt deel 2 geen minder leuke film! De film is een beetje van hetzelfde als zijn voorganger, maar blijft hartstikke leuk om naar te kijken!
121744

5. Guardians of the Galaxy 2

De Guardians of the Galaxy gaan in deel 2 weer op reis door de ruimte. De groep vecht zij aan zij met elkaar om hun familie bij elkaar te houden. Terwijl ze dit doen ontrafelen ze het mysterie rondom de echte vader van Peter Quill (Chris Pratt)
Als je het eerste deel van de Guardians al geweldig vond dan zal dit deel je naar alle waarschijnlijkheid ook niet teleurstellen. Visueel ziet Guardians of the Galaxy 2 er prachtig uit en daarnaast is het ook nog puur vermaak!
121746

4. John Wick 2

Een actiefilm met een groot aantal over de top momenten, het eerste deel van John Wick was voor veel mensen verrassend goed. Waar in het eerste deel het misschien afgelopen leek te zijn met het verhaal rondom de huurmoordenaar. Want wie uit het wereldje stapt kan niet zomaar er weer in rollen zonder dat daar gevolgen aan zitten...
John Wick 2 bevat keiharde actie die geweldig is neergezet en gefilmd. Ondanks dat dingen als een steekpartij in de trein alleen voor gefronsde wenkbrauwen zorgt bij de burgers kun je heerlijk genieten van deze film. Een zeer waardige opvolger!
121750

3. Blade Runner 2049

Net als T2 Trainspotting is Blade Runner een sequel van een film die lang geleden is uitgebracht. Het vervolg, Blade Runner 2049, kwam namelijk 35 jaar later dan zijn voorganger. En met Harrison Ford weer in de gelederen gaat Blade Runner 2049 gewoon weer verder! Overigens ook met een stukje Nederlandse trots, in de film speelt namelijk Sylvia Hoeks een belangrijke rol.
Met een cast als deze is deze film natuurlijk al het kijken waard. Want naast Harrison Ford en Sylvia Hoeks zit ook Ryan Gosling in deze film! De acteurs slepen je in Blade Runner 2049 een visueel adembenemd wereld in en nemen je mee langs een aantal diepzinnige thema's die behandeld worden.
121752

2. War for the Planet of the Apes

Het derde deel in de nieuwste trilogie over de wereld van de apen dan! Waar aan het begin van het eerste deel de aap nog een zo goed als onschuldig dier was, is dat in dit derde en laatste deel absoluut niet meer. Caeser moet zijn volk beschermen tegen een nieuwe dreiging van mensen, die de apen ongelooflijk heeft laten lijden.
War for the Planet of the Apes is een zeer waardige opvolger voor Rise- en Dawn of the Planet of the Apes die je zeker moet gaan kijken als je fan bent van de apen. Je moet je alleen niet laten verleiden door het woordje 'war', het is namelijk geen échte actiefilm. Desalniettemin kun je keihard genieten van deze film.

1. Logan

Logan is het laatste deel waar we Hugh Jackman als Wolverine konden bewonderen. Logan is dan ook het vervolg op de eerder verschenen delen over Wolverine en is één van de beste films in het X-men universum ooit. Logan buigt zich over de zieke Professor X (Patrick Stewart) ergens op de grens met Mexico. Hier probeert hij zich ook te verschuilen voor de wereld, maar wanneer een jonge mutant zijn pad kruist moet Logan zich wel laten zien.
De film Logan is een waardige afsluiter voor de carrière van Hugh Jackman als Logan, de acteur die nagenoeg 18 jaar verantwoordelijk was voor de rol van Logan zet in deze laatste film een keiharde prestatie neer. Een geweldige film met een interessant verhaal en geweldige opbouw. Een verdiende nummer één in het lijstje van beste film sequels uit 2017!

Beste film sequels uit 2017 - Jullie nummer één?

Er zijn nog veel meer sequels uitgekomen dit jaar. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe Pirates of the Caribbean of de nieuwe Saw. Hoe ziet jullie lijstje van beste film sequels uit 2017 eruit?