Deze explosieve shooters gaan knallen in 2020

  Liefhebbers van kogelregens, smeulende lopen en oorverdovende explosies kunnen het komende jaar weer gaan genieten. In 2020 komen er namelijk weer een paar potentiële toppers aan. Deze shooters moet je in de gaten houden!

  Voor deze lijst bespreken we alleen games waarvan al duidelijk is dat ze in 2020 verschijnen. Hierdoor vallen titels zonder releasedatum of releaseperiode af. We kijken in deze lijst bovendien naar pure shooters, daarom zullen we een game als Cyberpunk 2077, die op veel manieren te spelen is, niet in de lijst opnemen. Tevens nemen we een aantal factoren mee in deze lijst, waaronder de publieke opinie en of de game exclusief voor een platform verschijnt.

  7. Zombie Army 4: Dead War

  Hordes aan zombies moeten weer worden neergemaaid in 2020, want Zombie Army 4: Dead War komt eraan. Fans van de franchise weten precies wat ze kunnen verwachten van de Sniper Elite spin-off: brute actie die adrenaline door je aderen doet pompen, in je eentje of met drie medespelers.

  Met het vierde deel in de serie gaat ontwikkelaar Rebellion ook een beetje over-the-top. Spelers kunnen namelijk naast conventionele vuurwapens ook aan de slag met magische krachten. Helemaal klaar met die zombies? Stuur ze dan meteen naar Valhalla met een goddelijke hamerslag. Misschien niet realistisch, maar puur vermaak lijkt hoog in het vaandel te staan van Rebellion.

  Zombie Army 4: Dead War staat gepland voor een release op 4 februari voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.

  6. Disintegration

  Tegenwoordig zien we weinig mechs meer in de gamesindustrie: gigantische, zware, bemande robotpakken. De laatste keer dat we de mechanische reuzen hebben langs zien komen in een grote titel is Titanfall 2 geweest en die game verkocht helaas zeer slecht.

  Ontwikkelaar V1 Interactive gaat het nog een keer proberen met Disintegration. In deze FPS schiet en stamp je niet alleen een weg door een singleplayer-campaign en multiplayer-modi, maar moet je ook tegelijkertijd een commandant zijn. Als leider stuur je namelijk daarnaast ook een groep manschappen aan, waardoor het een interessante mix is van een FPS en RTS-elementen. Het is alleen te hopen voor de studio dat de game het beter gaat doen dan zijn spirituele voorgangers.

  Disintegration moet uitkomen ergens in 2020 op PC, PlayStation 4 en Xbox One.

  5. Rainbow Six Quarantine

  Een franchise die zich over het algemeen een stuk meer richt op realisme is Rainbow Six. Rond de eeuwwisseling waren de games zelfs het schoolvoorbeeld van een tactische shooter. Daar is sindsdien verandering in gekomen en de franchise zal dit jaar zelfs nog meer van het bekende pad aftreden.

  Veel weten we namelijk nog niet over Rainbow Six Quarantine, behalve dat het een shooter gaat worden voor drie spelers, die moeten vechten tegen geïnfecteerde mensen. Oftewel zombies. Het is een stap die niet veel mensen hadden verwacht, maar met de tactische gameplay van de franchise kan het een interessante titel gaan worden.

  Rainbow Six Quarantine staat gepland voor 2020, maar heeft nog geen specifieke releasedatum. De game zal uitkomen op PC, PlayStation 4 en Xbox One.

  4. Outriders

  People Can Fly is een studio die niet bij veel mensen een belletje zal laten rinkelen, maar de ontwikkelaar heeft door de jaren heen aan flink wat bekende titels gewerkt. Zo is de Poolse studio verantwoordelijk geweest voor Bulletstorm en Gears of War: Judgement, maar werkte het ook mee aan Gears of War 3 en Fortnite.

  Dit jaar komt People Can Fly weer met een compleet eigen titel, genaamd Outriders. In de game stap je in de schoenen van een Outrider, een genetisch gemanipuleerd ras dat is verbonden aan het Marvel-universum. Ook over deze game is nog niet veel bekend, maar wel weten we dat de game volledig te spelen is in co-op en dat het een harde shooter gaat worden. Dat laatste hadden we sowieso al verwacht People Can Fly, die vrijwel exclusief games maakt voor een volwassen publiek.

  Outriders heeft nog geen specifieke releasedatum, maar moet uitkomen in 2020 voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.

  3. Dying Light 2

  Ze zijn een tijdje een stuk minder populair geweest, maar in 2020 zijn zombies weer helemaal hot. Ook Dying Light 2 blijft namelijk de agressieve bevolkingsgroep gebruiken als vijanden in de game.

  Net zoals de eerste Dying Light zal freerunning weer een grote focus gaan krijgen en één van je krachtigste wapens om uit de handen van de zombies te blijven. Het vervolg speelt zich 15 jaar af na het origineel en spelers krijgen dan ook de beschikking tot een aantal nieuwe snufjes, zoals een grappling hook en een paraglider. Dat zal ook wel nodig zijn met een open wereld die maar liefst vier keer zo groot is als het origineel. Trek je sportschoenen maar alvast aan!

  Dying Light 2 moet uitkomen in de lente van 2020 voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.

  2. DOOM Eternal

  Zombies zijn niet de enige vijanden die het dit jaar moeilijk gaan krijgen en veel van hun soortgenoten zullen gaan verliezen. De Doom Slayer staat namelijk in de startblokken om gehakt te maken van de demonische legers van de hel.

  In navolging van het enorm succesvolle DOOM uit 2016 gaat de ‘nieuwe’ serie verder met DOOM Eternal. Ontwikkelaar id Software houdt daarbij het principe van ‘alles moet groter’ aan, want de demonen die je moet vermoorden zullen niet alleen groter zijn in kwantiteit, maar ook in kwaliteit. Gelukkig heb je dan ook de beschikking over nieuwe wapens, zoals een shotgun met een grappling hook, zodat je effectief en snel te werk kan gaan. We kunnen nu al niet wachten om stukje voor stukje enorme demonen naar de volgende laag van de hel te sturen.

  DOOM Eternal komt uit op 20 maart 2020 voor PC, PlayStation 4 en Xbox One. Later in het jaar moet de Switch-versie verschijnen.

  1. Halo Infinite

  Fans van Halo hebben al een flinke tijd geen nieuwe titel meer gehad om naar uit te kijken, maar dit jaar gaat daar eindelijk verandering in komen. Aan het einde van 2020 komt namelijk Halo Infinite uit, de opvolger van Halo 5: Guardians.

  Veel over het verhaal is nog niet bekend, maar volgens Microsoft wordt het ‘grootste avontuur om de mensheid te redden ooit’ voor Master Chief. De campaign, dat zich afspeelt op een Halo Ring is bovendien weer te spelen in split-screen, voor liefhebbers van co-op. Microsoft gaat bovendien gebruikmaken van de kracht van de Xbox Series X, wat voor mooie plaatjes zal gaan zorgen en mogelijk ook nieuwe gameplay-elementen.

  Halo Infinite staat gepland voor het vierde kwartaal van 2020 voor de PC, Xbox One en Xbox Series X.

  Het beste van 2020 om naar uit te kijken!

  Laat ons in de reacties weten naar welke shooters jullie het meeste uitkijken en vergeet niet dat nu 2020 is begonnen we vooruitblikken op het jaar. Er staat immers een fantastisch jaar op ons te wachten. We trappen het decennium af met een scala aan lijsten over wat je van dit jaar kunt verwachten.

  Hierboven vind je artikelen over allerlei vooruitblikken van 2020!

  DOOM Eternal

  Verkijgbaar vanaf 20 march 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.