Deze 8 open world games van 2020 gaan je omver blazen

  Een nieuw decennium is van start gegaan en dat betekent dat er weer een jaar vol toffe games op de planning staat. Vandaag kijken we naar de open world games van 2020 die je absoluut in de gaten moet houden. Wij zetten de acht open world games van 2020 om in de gaten te houden op een rijtje!

  Voor deze lijst bespreken we alleen games waarvan al duidelijk is dat ze in 2020 verschijnen. Hierdoor vallen titels zonder releasedatum of releaseperiode af. Tevens nemen we een aantal factoren mee in deze lijst, waaronder de publieke opinie en of de game exclusief voor het platform verschijnt.

  8. Nioh 2

  We trappen af met een titel die je naar het land van de rijzende zon brengt. Natuurlijk hebben we het over Nioh 2. Het origineel uit 2017 viel ontzettend in de smaak en scoorde in onze review hoge ogen. Dit had alles te maken met de uitgebreide en soepele combat in combinatie met de visuele pracht en praal en de setting van de game.

  Nioh had altijd al een bijzondere open wereld, namelijk een die veel meer leek op Dragon Age Origins in plaats van een wereld als die van The Witcher 3: Wild Hunt. Het is dan ook geen open wereld zoals we die vandaag de dag kennen, wat precies de reden is waarom de game zo laag op deze lijst staat. Ontwikkelaar Ninja Theory belooft een evolutie van Nioh en stiekem hopen we als open wereld fanaten dat dit tevens voor de wereld geldt.

  Nioh 2 verschijnt op 13 maart op de PlayStation 4.

  7. Watch Dogs Legion

  Op de zevende plek in deze lijst met open world games van 2020 die je omver blazen staat Watch Dogs Legion. Het derde telg in de hacker-reeks werd vorig jaar onthuld en zou in eerste instantie uitkomen op 6 maart 2020. Voor nu staat de game ingeroosterd voor het fiscale jaar van 2021 dat tot en met 31 maart 2021 duurt, maar het moet wel heel gek lopen als de game daadwerkelijk een jaar uitgesteld wordt.

  Daar gaan we dan ook niet vanuit en daarom zetten we de game in deze lijst met open world games in 2020 om naar uit te kijken. De nieuwe mechanic waardoor je de mogelijkheid hebt om als ieder personage in de wereld te spelen is veelbelovend en laat de wereld op ongekende wijze tot leven komen. Hoe het in de praktijk werkt en of het na 20 of 30 uur nog leuk is om te doen blijft alleen de vraag.

  Watch Dogs Legion komt ergens in het fiscale jaar van 2021 uit op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, PC en Google Stadia.

  6. Dying Light 2

  Het mocht even duren, maar 2020 belooft ook het jaar te worden dat Dying Light 2 uitkomt. Het langverwachte vervolg op de verrassende 2015-hit bevat een grotere wereld dan ooit tevoren en speelt zich 15 jaar na het origineel af. Het verhaal zit vol met keuzes die de verdere koers bepalen dus het is aan jou om goed na te denken over hoe je de game speelt.

  Het is in ieder geval zeker dat parkour skills daarbij aan te pas komen. Dit was immers een mechanic van de game die met lof werd onthaald, net als de multiplayer. Die keert overigens ook terug voor het vervolg.

  Dying Light 2 komt ergens in de lente van 2020 uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  5. Dragon Ball Z: Kakarot

  Een heel ander soort open wereld ga je dit jaar ontdekken in Dragon Ball Z Kakarot. We ruilen hyperrealisme in voor het Dragon Ball-animestijltje en daar kijken we nu al naar uit. Door trouw te zijn aan de anime oogt de game namelijk nostalgisch en doordat je het verhaal van de Dragon Ball Z-anime kunt spelen wordt dat gevoel alleen maar versterkt.

  Kakarot weet hoge ogen te gooien doordat de open wereld van de game een extra laag toevoegt voor fans van de anime. Die kunnen via side quests namelijk open gaten invullen die ze nooit in de anime beantwoordt zijn. Doordat de missies ook nog eens hand in hand gaan met het overkoepelende verhaal dankzij goede verdiensten is Dragon Ball Z Kakarot zeker een van de open world games in 2020 waar je je oog op moet houden.

  Dragon Ball Z: Kakarot verschijnt op 17 januari op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  4. Gods & Monsters

  Na het ongekende succes van Assassin’s Creed Odyssey is het geen verrassing dat de eerstvolgende titel van de ontwikkelaar in deze lijst staat. Natuurlijk hebben we het over Gods & Monsters, een open world game die een wat kinderlijk design lijkt te krijgen. Hoewel niet iedereen hier misschien op zit te wachten is het wel een slimme keuze aangezien de leeftijdsrestrictie hierdoor mogelijk wat omlaag kan.

  De game moet je het gevoel gaan geven alsof je in een sprookjesboek rondwandeld en dat met een grote open wereld vol mythische wezens. Het is goed mogelijk dat je het met een aantal van die wezens aan de stok krijgt, maar gelukkig heb je de krachten van de goden tot je beschikking om het tegen die monsters op te nemen. Tevens gaat de game puzzels en kerkers bevatten, maar hoe dat zich vorm gaat geven is nog maar de vraag.

  Gods & Monsters moet in het najaar van 2020 verschijnen op de PlayStation 4, Xbox One, PC, Nintendo Switch en Google Stadia.

  3. Marvel’s Avengers

  Natuurlijk kijken we ook uit naar de open wereld game met Marvel’s grootste helden. We hebben het natuurlijk over Marvel’s Avengers, de nieuwe titel van Crystal Dynamics. Hoewel dit niet je traditionele open wereld zal zijn, kijken we met hartenlust uit naar het avontuur waarin je Avengers moet herenigen om de mysterieuze organisatie AIM een halt toe te roepen.

  De open wereld van Marvel’s Avengers gaat anders worden doordat deze enigszins gesplitst is. Vanuit een centrale hub kun je verhaalmissies spelen en in een grote wereld met je eigen ontwikkelde Avengers, maar er is ook een online co-op aspect. Dit uit zich via een andere type missies, waarbij je ook je personages sterker maakt en verhalen voorgeschoteld krijgt die de achtergrond van verschillende personages uitdiept.

  Het klinkt een beetje als Destiny en Anthem, maar of het resultaat goed gaat worden is nog maar de vraag. We kijken in ieder geval uit naar het moment waarop we de game zelf kunnen spelen.

  Marvel’s Avengers verschijnt op 15 mei op de PlayStation 4, Xbox One, PC en Google Stadia.

  2. Ghost of Tsushima

  Het zilver in onze lijst met open world games van 2020 om in de gaten te houden gaat naar de PlayStation exclusieve titel Ghost of Tsushima. In de game is het aan jou als laatste samurai van het eiland Tsushima om het aanstormende Mongoolse leger te stoppen. Dit doe je door de kracht van de Ghost te leren om vervolgens de vijanden te bedwingen.

  Het klinkt allemaal nog een beetje vaag, maar dat moet de pret niet drukken. De game wordt immers ontwikkeld door Sucker Punch, de makers van inFamous. Van wat we al hebben gezien belooft dit een avontuur van ongekende schoonheid te worden. Combineer dat met een studio die precies weet hoe ze een open wereld moeten voorschotelen en je hebt een titel waarop we niet kunnen wachten.

  Ghost of Tsushima verschijnt in de zomer van 2020 op de PlayStation 4.

  1. Cyberpunk 2077

  In deze lijst met open world games van 2020 om naar uit te kijken is er natuurlijk maar een game de onbetwiste koning. De kroon gaat natuurlijk naar Cyberpunk 2077, de nieuwe game van CD Projekt RED. Natuurlijk ken je de Poolse studio van open wereld meesterwerk The Witcher 3: Wild Hunt en men hoopt dat de studio dit ook voor Cyberpunk 2077 weet klaar te spelen.

  Dit keer wordt een open wereld vanuit het FPS-perspectief gebracht, terwijl er ook een RPG element te vinden is. Je kunt je futuristische, zelfontworpen personage namelijk constant upgraden en andere vaardigheden geven waardoor iedereen een andere speelervaring heeft. Daarnaast belooft Night City, het speelterrein van de game, een intens grote en levende wereld te zijn die je lange tijd zoet zal houden. Het is dan ook geen wonder dat Cyberpunk 2077 op de eerste plek staat in onze lijst met open world games in 2020 om naar uit te kijken en dat terwijl we Keanu Reeves niet eens hebben genoemd!

  Cyberpunk 2077 verschijnt op 16 april op de PlayStation 4, Xbox One, PC en Google Stadia.

  Het beste van 2020 om naar uit te kijken!

  Laat ons in de reacties weten naar welke open world games jullie uitkijken en vergeet niet dat nu 2020 is begonnen we vooruitblikken op het jaar. Er staat immers een fantastisch jaar op ons te wachten. We trappen het decennium af met een scala aan lijsten over wat je van dit jaar kunt verwachten.

  Hierboven vind je artikelen over allerlei vooruitblikken van 2020!

  Cyberpunk 2077

  Verkijgbaar vanaf 17 september 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.