5 beste Franse Netflix series die je niet mag missen

Article
dinsdag, 07 januari 2020 om 12:16
zone blanchef1578394773
De Fransen houden van hun taal en het land doet er alles aan om hem te beschermen. Zo moet 35 procent van alle radio, televisie en films in Frankrijk in de moedertaal zijn. In deze special lees je wat de beste Franse series op Netflix zijn en dus de moeite waard zijn om te kijken.

Zone Blanche

Het is vaak vervelend als je geen bereik hebt met je mobiele telefoon. De bewoners van het dorpje Villefranche hebben daar altijd last van, aangezien het plaatsje midden in de bergen ligt met een uitgestrekt bos eromheen. Het aantal moorden dat er gepleegd wordt ligt bovendien zes keer hoger dan het landelijke gemiddelde. Openbaar aanklager Franck Siriani (Laurent Capelluto) gaat dan ook naar Villefranche toe om te onderzoeken wat er allemaal aan de hand is en stuit daar op een duister geheim.
Zone Blanche is een perfecte serie als je op zoek bent naar een spannend en gewelddadig verhaal. Dankzij het succes van het eerste seizoen is bovendien nog een tweede seizoen gemaakt, die in juni is uitgekomen op Netflix. De serie verdient dan ook zeker een plekje in onze lijst van beste Franse series op Netflix.
127373

Marseille

Op de Franse Netflix moet minimaal 20 procent van het aanbod Franstalig zijn. Dit is één van de redenen waarom Marseille is begonnen in 2015. Dit was in hetzelfde jaar dat de streamingdienst beschikbaar werd bij onze Franse vrienden.
Deze politieke dramaserie wordt ook wel de Franse House of Cards genoemd. In Marseille volg je het verhaal van Robert Tharo (Gérard Depardieu) die al 25 jaar de burgemeester van Marseille is. Wanneer de burgemeester zijn taken wil overdragen aan zijn protegé, barst er een heuse strijd los. Op Netflix zijn twee seizoenen van de serie te zien.
plan coeurf1578395349

Plan Coeur

Plan Coeur (The Hook Up Plan) is een Franse serie met een romantisch tintje. Het verhaal focust zich op de Parisienne Elsa (Zita Hanrot) die maar niet over haar ex heen kan komen. Om haar daarbij te helpen, huren haar vriendinnen een gigolo in die Elsa de breuk moet laten vergeten. Hun plan werkt echter iets te goed.
In tegenstelling tot de vorige twee noteringen in de lijst van de beste Franse Netflix series, gaat het bij Plan Coeur niet om een dramaserie. Deze serie vol romantiek kijkt lekker weg en met maar acht afleveringen van ongeveer een halfuur kan je alles op één avond wegkijken.
127377

La Mante

La Mante is een hele spannende, Franstalige miniserie die sinds december 2017 exclusief op Netflix te zien is. Met zes afleveringen die ieder ongeveer 55 minuten lang zijn is La Mante prima materiaal om te bingewatchen.
Seriemoordenares Jeanne (Carole Bouquet) is een bekende bij de politie en staat beter bekend als La Mante. Wanneer iemand haar manier van moorden kopieert, gaat ze samenwerken met de politie om deze copycat op te pakken. Wel op één voorwaarde: haar zoon, die agent is, wordt haar partner.
dix pour centf1578395604

Dix Pour Cent (Call My Agent)

De laatste notering in het lijstje van beste Franse series op Netflix gaat naar Dix Pour Cent. De serie, ook wel Call My Agent genoemd, is een komische serie over een agentschap in Parijs dat in een akelige crisis belandt en alles op alles moet zetten om hun beroemde klanten tevreden te houden.
In Dix Pour Cent krijgen we een kijkje achter de schermen in deze gekke wereld vol beroemdheden. Dit zorgt voor een hoop hilarische situaties. De serie heeft drie seizoenen met in totaal achttien afleveringen. Elke aflevering duurt ongeveer 55 minuten, waardoor je zo'n 16,5 uur bezig bent om alles te kijken. Dat wordt dus een flinke dag bingen!
Dit artikel is op 2 oktober 2020 bijgewerkt.