Top 10 beste PS4 games van 2019 tot nu toe - Absolute toppers!

Article
maandag, 15 juli 2019 om 9:03
top 10 beste ps4 games van 2019 tot nu toe absolute toppers 152663
Dit zijn de tien beste PS4 games van 2019 tot nu toe. Het jaar is alweer door de helft en de zomer is aangebroken. Tijd om je lekker te verstoppen in een kamer met airconditioning en je PlayStation 4 aan te slingeren met de beste PS4 games van 2019 die tot nu toe zijn uitgebracht.
Om te kwalificeren als één van de beste PS4 games van 2019 tot nu toe moet de game in het eerste halfjaar van 2019 uit zijn gebracht op de PlayStation 4. Het maakt dus niet uit of de game ook beschikbaar is op andere platformen. Zolang de game uit is gekomen op de PlayStation 4, wordt er aan de eisen voldaan en hieronder vind je het resultaat.

10. Devil May Cry V

We trappen deze lijst met de beste PS4 games tot nu toe af met een prachtig pareltje van een titel, namelijk de nieuwste Devil May Cry. De game kwam tot vreugde van de hardcore fanbase eindelijk uit dit jaar en voelde als vanouds. Slaan, schoppen en schieten voelt soepel en heerlijk snel met zowel Dante als Nero.
Daarbij is er nog een derde personage, genaamd V, die de bekende gameplay helemaal op z’n kop zet. Met die heerlijke vechtsystemen is het vervolgens de taak om zo stijlvol mogelijk de wereld kort en klein te slaan. Gelukkig kan dat goed, want de wereld van DMC5 is mooier dan ooit tevoren, waardoor de game één bult plezier is om te spelen.
Meer lezen over Devil May Cry V? Check dan onze review van de game!
152664

9. Mortal Kombat 11

Slaan en schoppen kun je op een nog veel extremere wijze ook doen in Mortal Kombat 11. De nieuwe titel van NeatherRealm Studios is groter dan ooit te voren met een cast vol bekende gezichten en een verhaal dat imponeert. Tussen de cutscenes door is het alleen wel zaak dat je ook flinke stoten uitdeelt en dat voelt heerlijk om te doen met de kleine aanpassingen in de gameplay.
Het vechten is daarnaast, zoals je al zou verwachten, weer een stukje bruter. Hoofden en ruggengraten vliegen je om de oren met de welbekende fatalities. Die zorgen wederom voor het heerlijke en vooral ook bloederige sausje waar de vechtreeks bekend mee is geworden. Al met al is Mortal Kombat 11 een waar spektakel dat zeker een plek verdient in deze lijst met beste PS4 games van 2019 tot nu toe.
Meer lezen over Mortal Kombat 11? Check dan onze review van de game!
152665

8. Tom Clancy’s The Division 2

De achtste plek op deze lijst met beste PS4 games van 2019 tot nu toe wordt gevuld door de nieuwste titel van Ubisoft. We hebben het natuurlijk over The Division 2, de shared-world shooter die heeft geleerd van de concurrentie. Waar Destiny en Anthem vol met problemen lanceerden en maar weinig content aanboden, is dat met The Division 2 wel anders. Die game houdt je tientallen uren zoet en dan hebben we het alleen nog maar over de base game.
Deze is inmiddels alleen maar groter geworden, waardoor je misschien wel twee keer zo lang kunt vertoeven in de wereld. Gelukkig is dat zeker geen straf, want de cover-based shootermechanics zorgen voor spannende momenten alom en daarnaast kun je met vrienden uren achter elkaar de wereld ontdekken.
Meer lezen over Tom Clancy’s The Division 2? Check dan onze review van de game!
152666

7. Blood and Truth

Natuurlijk zijn er meer games uitgekomen dan third-party titels, want dit jaar zag ook de release van Blood and Truth. Het is de nieuwe PlayStation VR-game van London Studios, de makers van één van de launchtitels voor de bril van Sony: PlayStation VR Worlds. In Londen heeft de studio niet stilgezeten, want deze gloednieuwe maffia-titel zit bomvol actie en geweld.
Jij moet als Ryan Marks de maffia zien uit te schakelen om je familie te redden en dat voelde nog nooit zo levensecht. Met afwisselende gameplay en heerlijke VR-shooter mechanics raak je al snel verloren in de wereld van Blood and Truth en dat is precies wat een VR-game moet doen. Hoewel de game alleen te spelen is op PlayStation VR, is het toch een PS4-titel die het zeker waard is om in huis te halen als je een VR-bril hebt.
Meer lezen over Blood and Truth? Check dan onze review van de game!
152667

6. Sekiro: Shadows Die Twice

Voor Sekiro: Shadows Die Twice heb je geen VR-bril nodig, maar wel een goede dosis geduld. De game, ontwikkeld door FromSoftware, is beremoeilijk en dat is nog licht uitgedrukt. Wel is het een hele nieuwe richting voor de studio en dus ook spelers, want de Middeleeuwse fantasy-setting is ingewisseld voor de tijd van de samurai.
Met toffe nieuwe gameplayelementen en moeilijkere bazen dan ooit te voren staan spelers dan ook wederom voor een reusachtige uitdaging. Met (veel) vallen en opstaan moeten spelers de uitdagingen die Sekiro voorschotelt zien op te lossen. Dit doet een ieder met plezier, want de wereld van Sekiro is te mooi om niet te ontdekken!
Meer lezen over Sekiro: Shadows Die Twice? Check dan onze review van de game!
152668

5. Judgment

We zijn alweer aangekomen bij de top vijf beste PS4 games van 2019 tot nu toe en je weet wat dat betekent. Hier wordt het kaf van het koren gescheiden en gaan we door naar het beste van het beste. Op plek vijf staat dan ook de meest recente game van deze lijst: Judgment.
Het is de nieuwe game van de makers van Yakuza, waarbij je dit keer in Japan op stap gaat met een privé-detective. Met een spannend verhaal, toffe personages en een mix van sterke gameplay wordt een toptitel voorgeschoteld waarin je jezelf makkelijk kunt verliezen. Onderaan de streep moge het duidelijk zijn dat Judgment nooit een saai moment bevat en dus zeker een plek verdient in deze lijst met beste PS4 games van 2019 tot nu toe.
Meer lezen over Judgment? Check dan onze review van de game!
152669

4. Days Gone

Plek vier wordt in beslag genomen door Days Gone, de AAA Sony-exclusive die dit jaar werd uitgebracht op de PlayStation 4. Het is alweer enige tijd geleden sinds Sony Bend, de studio achter de game, voor het laatst een game heeft uitgebracht en met Days Gone wordt dan ook een groot risico genomen. De eerste game in lange tijd brengt namelijk een reusachtige open wereld met zich mee waar je minstens 40 uur in kunt vertoeven voor je het einde van de game ziet.
In die wereld staat een pakkend verhaal op je te wachten met memorabele personages, een soundtrack waar je U tegen zegt en gameplay die zowel nagelbijtend spannend is als afwisselend. De game lanceerde alleen met wat bugs en problemen, maar die zijn sindsdien grotendeels verholpen. Bend heeft zelfs al nieuwe content uitgebracht voor de game die je gratis en voor niets kunt downloaden. Al met al is het een pakket waar je deze zomer prima zoet mee bent en het is dan ook zeker één van de beste PS4 games van 2019 tot nu toe.
Meer lezen over Days Gone? Check dan onze review van de game!
152670

3. Kingdom Hearts III

In de top drie van de beste PS4 games van 2019 tot nu toe ontstaat een titanenstrijd tussen toptitels, met op de derde plaats Kingdom Hearts III. Fans van de Disney-Square Enix JRPG hebben tijden moeten wachten op de titel, maar het resultaat mag er wezen. Met een pakkend verhaal dat op prachtige wijze het verhaal van de serie afsluit, weet de game fans en nieuwkomers te pakken, maar daar zit niet eens de grootste kracht.
Die is te vinden in de wonderschone Disney-werelden die in detail zijn opgebouwd en vol zitten met toffe dingen om te ontdekken. Samen met onder andere de cast van Toy Story en Frozen ga je op pad als Sora om de wereld te redden en de duisternis te verslaan. Dat betekent slechteriken klappen op spectaculaire wijze, terwijl je met een lach op je gezicht zit te genieten!
Meer lezen over Kingdom Hearts III? Check dan onze review van de game!
152671

2. Apex Legends

Het zilver gaat naar Respawn Entertainments verrassing van het jaar: Apex Legends. Uit het niets kwam de studio aanzetten met een gloednieuwe battle royale-game die het Fortnite nog best moeilijk wist te maken. Met strakke, snelle gameplay en vernieuwingen binnen het genre sprong menig gamer over naar de concurrent en werd Apex al snel een waanzinnig succes.
Inmiddels is seizoen twee begonnen en is er een nieuw karakter toegevoegd aan de game. Het resultaat zorgt voor nog meer variatie en een speelveld die constant verandert. Apex Legends is een ware verrassing die we vandaag de dag nog maar weinig zien en heeft zeker met recht een plek verdient in deze lijst met beste PS4 games van 2019. De game is ook nog eens gratis, dus waar wacht je nog op? Spelen maar!
Meer lezen over Apex Legends? Check dan onze review van de game!
152672

1. Resident Evil 2 Remake

Natuurlijk kan maar één game de beste zijn en de titel van beste PS4 game van 2019 tot nu toe gaat naar de Resident Evil 2 remake. Capcom laat met deze titel zien hoe je een remake goed doet, door een staaltje kwaliteit neer te zetten waar maar weinig games tegenop kunnen. Het ligt aan de ijzersterke gameplay, een goed verhaal en de spanning die je constant voelt tijdens het spelen.
Waar het origineel een vaste camera had, is deze nu ingeruild voor een third-person camera waardoor je over de schouder meekijkt met Leon en Claire. In het Raccoon City politiebureau moet je puzzelen terwijl je op de vlucht bent voor de monsterlijke zombies en de nog grotere (en angstaanjagendere) plaaggeest 'The Tyrant'. In je overlevingstocht zit je op het puntje van je stoel en met de vele geheimen om te ontdekken ben je een goede tijd zoet met de game. Het is dan ook met recht dé nummer één op deze lijst met beste PS4 games van 2019 tot nu toe.
Meer lezen over Resident Evil 2 Remake? Check dan onze review van de game!

De beste PS4 games van 2019 tot nu toe houden je bezig deze zomer!

Met de beste PS4 games van 2019 kun je gemakkelijk de zomer doorkomen. Zijn we titels vergeten die jij in de lijst had willen zien? Laat ons in de reacties hieronder en vergeet ook niet om ons te liken op Facebook, Instagram en Twitter. Ook kun je abonneren op ons YouTube-kanaal, waar we toffe nieuwe video’s plaatsen, zoals de wekelijkse Reageer en Win!
Dit artikel is op 12 juni 2020 bijgewerkt.