De 10 beste Leonardo DiCaprio films!

Article
donderdag, 15 februari 2018 om 11:51
xgn google image
Wat zijn de 10 beste Leonardo DiCaprio films? Aangezien hij op dit moment in ons land is zochten wij het uit! De Amerikaanse charmeur is één van de meest populaire acteurs van dit moment. DiCaprio gaat al jaren mee in de filmindustrie en heeft geweldig acteerwerk geleverd in vele films. Kijk mee naar zijn meest succesvolle films!

10. What's Eating Gilbert Grape

We beginnen deze lijst met een film uit 1993, toen Leo 19 jaar oud was. In What's Eating Gilbert Grape speelde de destijds jonge acteur de rol van Arnie Grape, een jongen met een ontwikkelingsstoornis. Zijn broer Gilbert, de hoofdpersoon van het verhaal (gespeeld door Johnny Depp) moet in de film de zorg opnemen voor zijn moeder en zijn broertje nadat hun vader komt te overlijden.
Voor zijn rol in deze film ontving Leonardo DiCaprio zijn eerste Oscarnominatie, voor beste mannelijke bijrol. Dat terwijl het pas de vierde film was waarin hij een rol speelde. What's Eating Gilbert Grape werd heel positief ontvingen in de filmindustrie, vooral vanwege de acteerprestatie van DiCaprio. De tics die hij aan zijn personage Arnie gaf voelden zeer authentiek aan.
126159

9. Titanic

De meest succesvolle film op deze lijst, zeker op financieel gebied, komt binnen op nummer 9. De Titanic film van James Cameron is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de RMS Titanic, een Brits schip dat in 1992 zonk nadat het in aanvaring kwam met een ijsberg. Het verhaal in de film draait om Jack (Leonardo DiCaprio) en Rose (Kate Winslet). De twee worden verliefd op het schip wanneer de ramp begint.
Titanic is een van de meest succesvolle films ooit gemaakt. De film werd genomineerd voor maar liefst 14 Oscars en won er 11. DiCaprio kreeg geen individuele nomitatie bij de Academy Awards, maar werd wel genomineerd voor een Golden Globe. Deze moest hij uiteindelijk laten aan Peter Fonda. Titanic was de eerste film die een miljard dollar aan inkomsten bereikte. Als je de cijfers bekijkt is dit zeker een niet te missen film!
126161

8. Blood Diamond

De Duits-Amerikaanse oorlogsthriller Blood Diamond kwam in 2006 uit en speelt zich af in Sierra Leone eind jaren 90. Het verhaal draait om Danny Archer (DiCaprio) en Solomon Vandy (Djimon Hounsou). Vandy, de locale visser, wordt weggehaald bij zijn familie en wordt geforceerd om te werken voor een meedogenloze generaal. Nadat hij gevangen wordt genomen ontmoet hij Danny, met wie hij een bloedstollend avontuur aangaat, op zoek naar een diamant.
Deze spannende film werd genomineerd voor vijf Oscars en één Golden Globe, maar nam uiteindelijk geen prijs mee naar huis. Desondanks is de film een succes, vooral vanwege de prestaties van Djimon Hounsou en Leonardo DiCaprio. Mede dankzij hun acteerwerk en de geweldige actie in het verhaal houdt deze film je op het puntje van je stoel.
126163

7. The Revenant

De nieuwste film op deze lijst is The Revenant. De film uit 2015 speelt zich af in 1823 en vertelt het verhaal van Hugh Glass, gespeeld door DiCaprio. Glass is een Amerikaanse kolonist die jachttroepen en zijn zoon Hawk leidt door ongeorganiseerd grondgebied. Terwijl hij en zijn zoon aan het jagen zijn wordt hun kamp aangevallen en doet Glass zijn best om de troepen en zijn zoon in veiligheid te brengen.
The Revenant won drie Oscars, en één daarvan was de eerste indivuduele Oscar die Leonardo DiCaprio in ontvangst mocht nemen. Hij werd verkozen tot 'Beste Acteur'. DiCaprio won ook een Golden Globe voor zijn werk in deze spannende western. Hij en Tom Hardy, die de rol van John Fitzgerald vertolkt, leveren geweldige prestaties en zorgen ervoor dat deze film het kijken zeker waard is.
126165

6. Catch Me If You Can

In Catch Me If You Can speelt DiCaprio de rol van Frank Abagnale Jr., in een film over het waargebeurde verhaal van de gelijknamige persoon. Abagnale is een jonge oplichter die voor zijn 19e verjaardag al meer dan een miljoen dollar heeft verdiend door zijn geweldige manier van oplichten. FBI agent Carl Hanratty (Tom Hanks) is hem op het spoor en doet zijn uiterste best om Abagnale in de boeien te slaan.
De film werd genomineerd voor twee Oscars en één Golden Globe maar won geen van deze prijzen. Dat veranderd niets aan de kwaliteit van deze film, die erg hoog ligt. Regisseur Steven Spielberg heeft het kat-en-muisspel tussen Abagnale en Hanratty geweldig weergegeven. Catch Me If You Can was een groot succes en kreeg ook nog eens lof van de echte Frank Abagnale Jr.
126168

5. Shutter Island

De psychologische thriller Shutter Island uit 2010 is geregisseerd door Martin Scorsese en ziet Leonardo DiCaprio in de rol van U.S. Marshall Edward 'Teddy' Daniels. Hij wordt samen met zijn nieuwe partner naar een ziekenhuis voor krankzinnige criminelen gestuurd. Hier moet hij de mysterieuze verdwijning van patiënte Rachel Solando onderzoeken, terwijl het eiland afgesloten wordt vanwege een zware storm.
De film was een commercieel succes maar werd niet genomineerd voor een Golden Globe of Oscar. Shutter Island ziet DiCaprio desondanks weer in fenomenale vorm. De achtbaanrit die deze film je geeft is reden genoeg om te kijken. Niets is wat het lijkt op Shutter Island, wat ervoor zorgt dat je wilt blijven kijken.
126171

4. The Wolf of Wall Street

In 2013 werd de Amerikaanse biografische film The Wolf of Wall Street uitgebracht. In deze film zien we DiCaprio als Jordan Belfort, een beginnende beursmakelaar die zich omhoog probeert te werken in de wereld van aandelen. Samen met zijn vriend Donnie Azoff (Jonah Hill) richt hij zijn eigen firma op. Alles gaat ze binnen de kortste keren voor de wind, totdat het wereldje de mannen begint op te slokken.
Veel mensen zijn nog steeds van mening dat DiCaprio voor deze film een Oscar had moeten winnen. Hoewel hij wel genomineerd was, moest hij de prijs overlaten aan zijn Wolf of Wall Street collega Matthew McConaughey, die de Oscar voor Beste Acteur won voor zijn rol in Dallas Buyers Club. The Wolf of Wall Street werd verder nog genomineerd voor vier andere Oscars, maar won er geen één. Desondanks is deze film een echte aanrader.
126173

3. Django Unchained

Dan zijn we alweer aangekomen bij de top 3! De derde plek wordt opgeëist door Django Unchained. Deze Amerikaanse Western film kwam in 2012 uit en werd geschreven en geregisseerd door Quentin Tarantino. De cast van de film bevat veel grote namen, waaronder Jamie Foxx, Samuel L. Jackson en uiteraard Leonardo DiCaprio. DiCaprio neemt de rol van Calvin Candie aan, een slavendrijver en eigenaar van de Candyland plantage.
Django Unchained draait om de bevrijde slaaf Django, die met de hulp van een Duitse huurmoordenaar het avontuur aangaat om zijn vrouw te redden van slavendrijver Calvin Candie. Deze lange en spannende film won twee Oscars en twee Golden Globes en wordt gezien als één van de vele meesterwerken van Quentin Tarantino.
126177

2. The Departed

De derde samenwerking tussen Leonardo DiCaprio en Martin Scorcese op deze lijst komt binnen op nummer twee. The Departed is een misdaad drama film die het verhaal laat zien van undercover agent Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) die undercover gaat in een Ierse gang in Boston. Tegelijkertijd zorgt de baas van de Ierse gang ervoor dat hij een mol heeft bij de politie, waarna beide partijen snel moeten ontdekken wie de mol is binnen de groep.
Deze zenuwslopende film won vier Oscars en één Golden Globe. Niet gek, want de film werd door bijna iedereen in de filmindustrie zeer positief beoordeeld. De zoektocht van beide partijen in de film houdt de kijker heel goed vast in het verhaal. Iedere actie telt, iedere minuut maakt de situatie gevaarlijker. Als je van spanning en misdaad houdt, moet je deze film zeker gezien hebben!
126183

1. Inception

Christopher Nolans meesterwerk Inception claimt de eerste plek op deze lijst. In deze breinbrekende film zien we Leonardo DiCaprio als Dominick Cobb, een dief die bedrijfsgeheimen steelt door middel van een technologie die ervoor zorgt dat je in andermans dromen kan infiltreren. Hij krijgt een aanbod om iets te implanteren in iemands brein, een hele lastige taak. Toch besluit hij om de gevaarlijke missie aan te nemen.
Inception werd genomineerd voor acht Oscars en won er vier. De film was een succes en werd zeer goed beoordeeld. Vooral op financieel gebied deed de film het goed, met een opbrengst van meer dan 820 miljoen dollar, tegenover een budget van 160 miljoen dollar. Inception is dan ook een geweldige film, waarbij je zelfs als je volledig gefocust bent niet eens alles mee zal krijgen.

Dit zijn de beste Leonardo DiCaprio films

Zoals je hebt kunnen zien is Leonardo DiCaprio een fenomeen in de filmwereld. De acteur heeft zo veel verschillende rollen geweldig uitgevoerd, dat we niet om hem heen kunnen. Hebben jullie veel films van deze lijst gezien? En zijn er nog rollen die DiCaprio echt moet krijgen volgens jou? Vertel het ons in de comments!