Top 10 beste games voor kinderen van 2017

  Het jaar is bijna afgelopen en dus is het, zoals je al gemerkt heb waarschijnlijk, tijd voor de eindejaarslijstjes. Vandaag is het tijd voor de tien beste games voor kinderen van 2017. Ben je benieuwd welk spel op één staat?

  10. Mario Party The Top 100

  De Mario Party games zijn niet altijd kwalitatieve hoogvliegers geweest, maar populair zijn ze wel. Logisch ook, want als er mensen bij je over de vloer komen is Mario Party een ideale game om mee aan de slag te gaan.

  Alleen heb je in het geval van Mario Party The Top 100 wel meerdere Nintendo 3DS systemen nodig. Al kun je de game ook in je eentje spelen, zoals te lezen is in de Mario Party review.

  9. Caveman Warriors

  Waan je een echte holbewoner in Caveman Warriors, de ultieme coöp game die je zeker met kinderen kunt spelen. Het principe is simpel: kies één van de vier holbewoners uit (elk hebben ze hun eigen kwaliteiten) en ga erop uit in de vele platformlevels die de game kent.

  Caveman Warriors is volgens ons de ideale mix tussen ultiem coöp plezier en uitdaging, want het is zeker geen makkelijk spel. Wil je meer weten over de game? Lees dan Caveman Warriors review door.

  8. Just Dance 2018

  Ben je een beetje een muziekliefhebber? Dan kom je in Just Dance 2018 wel aan je trekken. In deze game kun je namelijk dansen op de nieuwste nummers, zoals Shape of You van Ed Sheeran, of kun je aan de slag met legendarische klassiekers zoals Another One Bites The Dust van Queen.

  Voordeel is dat je dit niet in je eentje hoeft te spelen, waardoor dit de ideale familiegame is dankzij de lage instapdrempel.

  7. Knack 2

  De eerste Knack een kleine teleurstelling noemen, is een beetje een understatement. Het was in elk opzicht gedateerd en dat werd niet gecompenseerd door het verhaal.

  Gelukkig was daar Knack 2, dat keihard terugsloeg door een "tien keer betere game" af te leveren. Ideaal voor kinderen ook, want de game is niet bijster moeilijk en met de grafische stijl zeer uitnodigend.

  6. LEGO Marvel Super Heroes 2

  Hoe kan bruut superhelden geweld met de mantel der liefde bedekt worden? Juist, door er een LEGO game van te maken. En dat slaat blijkbaar goed aan, want na en goed eerste deel kwam eerder dit najaar LEGO Marvel Super Heroes 2 uit.

  Een game die zowel voor jong en oud geschikt is. Je kunt immers met je favoriete superhelden spelen, maar dan als LEGO poppetje met de kenmerkende LEGO humor.

  5. Mario + Rabbids Kingdom Battle

  We houden van crossover games, maar deze samenwerking tussen Nintendo's Mario en Ubisoft's Rabbids hadden zelfs wij niet durven dromen. Mario zelf overigens ook niet, want de Rabbids verschijnen pardoes in zijn Mushroom Kingdom.

  Wat blijkt? De chaotische konijnen zijn versmolten met wat Mario elementen, waardoor je opeens een Luigi Rabbit tegen kan komen, en zorgen voor heel wat problemen in de wereld. Jij moet de boel zien te redden in deze turn based strategy game. Dit levert een enorm goede game op, die dan ook een hoog cijfer scoorde in de Mario + Rabbids Kingdom Battle review.

  4. Super Lucky's Tale

  Gelijktijdig met de Xbox One X kwam Super Lucky's Tale uit, een platformgame waarin we met het vosje Lucky op avontuur gaan. Her en der kom je slechterikken tegen die het hem lastig willen maken, maar dat maakt voor Lucky niks uit.

  Hij is altijd vrolijk, zo vrolijk dat hij zelfs bij achtervolgingen die lach niet van zijn eigen gezicht kan houden. En dat is best aanstekelijk, want we hebben zelden zo goed gehumeurd een game gespeeld!

  3. Yooka-Laylee

  We kunnen namens 99 procent van alle gamers zeggen dat Banjo-Kazooie nou wel eens een keer terug mag keren. Dat dachten een aantal voormalig werknemers van Rare, het bedrijf achter die serie, ook en dus kwamen ze met Yooka-Laylee, een kleurrijke platformer die de nostalgie van het scherm liet druipen.

  Een game die bij oud aanslaat, het lijkt immers op Banjo-Kazooie, en ook geschikt is voor kids wegens het kleurrijke. Niet gek ook dat deze game op drie staat in de lijst met beste games voor kinderen van 2017.

  2. Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon

  Pokémon is één van de meest populaire merken ter wereld en dat wordt met Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon maar weer eens bevestigd. Jong en oud kopen de games, kijken naar de anime en gaan aan de slag met de kaarten.

  Nu doen de dit jaar uitgekomen games misschien niet eens zoveel nieuws, maar het is weer zo goed als we gewend zijn. Niet gek dan ook dat we een 9,3 gaven in onze Pokémon Ultra Sun an Moon review. Cijfertechnisch misschien wel één van de beste games voor kinderen van 2017.

  1. Super Mario Odyssey

  Wij beginnen de lijst met beste games voor kinderen van 2017 met Mario en eindigen ook met hem. En dat is hartstikke terecht, want Super Mario Odyssey is een dijk van een platformer. Deze keer gaan we de grenzen van het Mushroom Kingdom over en komen we zelfs in de grote stad terecht.

  Dat alles met één doel: Princess Peach redden van een gedwongen huwelijk met Bowser. En daarbij krijgt Mario hulp van Cappy, een levende pet die ervoor zorgt dat Mario de gedaante kan aannemen van personen en dieren waar hij Cappy naar gooit. Een geniaal gameplayelement, zoals je kunt lezen in de Super Mario Odyssey review.

  Wat zijn volgens jou de beste games voor kinderen van 2017?

  Dat waren volgens ons de beste games voor kinderen van 2017, maar misschien heb jij of een jongere naaste van je zich wel vermaakt met een hele andere game. Laat ons in de comments weten wat voor jou de beste game voor kinderen was van dit jaar!

  Pokemon Ultra Sun

  Verkijgbaar vanaf 17 november 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.