Top 5 beste oudejaarsavond films - Aftellen naar het nieuwe jaar

Article
woensdag, 27 december 2017 om 10:45
xgn google image
Het einde van het jaar nadert en we kunnen de oliebollen en appelflappen al ruiken. Bij zo'n gezellige oudejaarsavond horen eigenlijk ook een paar gezellige films met een overkoepelend thema. Om sfeervol het nieuwe jaar in te duiken hebben we hier de top 5 beste oudejaarsavond films opgesteld.

5. 200 Cigarettes

200 Cigarettes is een komedie drama uit 1999 met een ensemble cast en gaat over een groep twintigers en hun belevingen vlak voordat het Nieuwjaar van 1982 wordt ingeluid. De film speelt zich af in Manhattan.
Monica organiseert een groot feest, maar is bang dat niemand komt opdagen. Haar angst wordt waarheid wanneer enkele uren later alleen haar beste vriendin er is. Uiteindelijk gaat ook deze vriendin weg, hoewel ze belooft later in de nacht terug te komen.
Verder worden enkele andere personages gevolgd die op weg zijn naar dit feest en bijna allen krijgen te maken met een taxichauffeur genaamd ‘Disco Cabbie’. Een tweetal eindigen bijvoorbeeld in het verkeerde deel van de stad en eindigen in een punkbar waar ze twee punkers ontmoeten.
De film heeft een zelfde soort setting zoals films als Valentine’s Day, Love Actually en ook New Year’s Eve. Verschillende personages worden gevolgd die uiteindelijk allemaal connecties met elkaar hebben.
83991

4. Long Way Down

Niet iedereen viert oudejaarsavond met vrienden en familie, sommige mensen spenderen deze avond op het dak van een torenhoog gebouw met de intentie er vanaf te springen. In deze film zien we hoe vier mensen op oudejaarsavond hetzelfde plan hebben om hun leven te eindigen. Dit begint allemaal met een vreemde ontmoeting op het dak van een gebouw.
De personages in de film zijn Martin Sharp, een voormalige presentator van een ochtendprogramma op televisie die na een slechte beslissing wordt uitgespuwd door de media en zijn familie amper meer ziet. Jess is een meisje wiens zus jaren geleden verdwenen is en sindsdien is ze zwaar aan de drugs en heeft ze problemen met haar ouders en vriendje.
JJ (Aaron Paul) is een muzikant wiens band uiteengevallen is en nadat zijn vriendin het ook uitmaakt en hij geen baan meer kan vinden wil hij er ook een einde aan maken. Het laatste personage is Maureen, een moeder die enkel contact heeft met haar zoon die niet kan bewegen of praten waardoor ze uiteindelijk het leven niet meer ziet zitten.
De film laat zien hoe iemand kan denken zijn leven te eindigen op oudejaarsavond maar in plaats van dat juist echt lijkt te gaan beginnen te leven. Zeker een mooie film die laat zien dat het lot een bijzonder iets is.
83992 1

3. When Harry Met Sally

Misschien wel een van de meest bekende films met ook zeker een iconische oudejaarsavond scène. When Harry Met Sally gaat over twee vrienden die elkaar voor het eerst ontmoeten wanneer ze allebei afgestudeerd zijn van hun universiteit in Chicago en zij hem een lift geeft naar New York. Ze zitten achttien uur met elkaar opgescheept in de auto en het lijkt niet zo goed te klikken. Dit is vooral door de opmerking van Harry dat mannen en vrouwen geen vrienden kunnen zijn omdat mannen altijd sex verwachten.
De film speelt zich af tien jaar na deze gebeurtenissen en Harry en Sally spreken zo nu en dan af en uiteindelijk worden de twee toch goede vrienden. Ze delen in principe alles met elkaar en lijkt erop dat Harry ongelijk had toen hij zei dat mannen en vrouwen niet slechts vrienden kunnen zijn. Of had hij wel gelijk? De iconische eindscène waar het nieuwe jaar wordt ingeluid geeft hier een antwoord op.
When Harry Met Sally is de oudste film in deze lijst, de film komt namelijk uit 1989. De hoofdrollen worden vertolkt door Meg Ryan en Billy Crystal. Zeker een film die je gezien moet hebben en zeker leuk om nog een keertje te kijken tijdens oudejaarsavond.
83993 1

2. About Time

Wat zou je doen als je plotseling te horen kreeg dat je terug in de tijd kunt reizen? Misschien toch maar even terug naar oudejaarsavond om dat wanhopige meisje te zoenen. Dit gebeurt bij Tim, een jongen die op nieuwjaarsdag van zijn vader te horen krijgt dat alle mannen in hun familie door de tijd kunnen reizen. Je moet dan wel eerst even een donker plekje opzoeken en als een idioot met twee vuisten dicht stilstaan.
Ook in About Time komt oudejaarsavond terug en dat zelfs twee keer. Tim test de theorie van zijn vader namelijk meteen uit en gaat terug naar de vorige avond waar hij een meisje ongemakkelijk een hand gaf terwijl ze bij het aftellen toch iets meer verwachtte. Tim maakt zeker gebruik van zijn nieuwe gave en zorgt ervoor dat alle ongemakkelijke momenten vermeden kunnen worden. Naarmate hij ouder wordt merkt hij echter wel dat er dingen zijn die je niet kunt vermijden.
About Time is zeker een aanrader voor oudejaarsavond, want de film zit vol romantiek, humor, goed acteerwerk en vereist weinig denkwerk. De film kwam in 2013 uit en bevat onder andere Rachel McAdams, Domhnall Gleeson en Bill Nighy. Lees voor meer informatie ook onze uitgebreide review.
83994 2

1. New Year’s Eve

De ultieme oudejaarsavond film kan natuurlijk niks anders zijn dan New Year’s Eve. De titel alleen zegt het al, het is de perfecte film om te kijken tijdens oudejaarsavond of natuurlijk op nieuwjaarsdag. De film is geproduceerd door de regisseur van Valentine’s Day.
Het verhaal vindt zich uiteraard plaats tijdens oudejaarsavond in New York en de film volgt eveneens als in Love Actually en Valentine’s Day meerdere personen en meerdere verhaallijnen. Zo heb je moeder Kim en haar dochter Hailey die liever oudejaarsavond spendeert met de jongen die ze om twaalf uur wil kussen dan met haar moeder. Claire is een vrouw die dit jaar de leiding heeft over de jaarlijkse traditie van New York, namelijk the ball drop op Times Square.
De personages zijn uiteraard allemaal met elkaar verbonden en deze connecties spelen gedurende de film uit. Het is een lekkere no nonsense film, perfect geschikt om het nieuwe jaar mee in te gaan. In de cast zitten onder andere Zac Efron, Ashton Kutcher, Michelle Pfeiffer, Lea Michele en Jessica Biel. De film kwam uit in 2011.
Ga jij een film kijken tijdens oudejaarsavond? Laat het weten in de reacties hieronder!

Populair Nieuws

Laatste Reacties