Top 10 beste action adventure games van 2017

Article
dinsdag, 19 december 2017 om 14:42
xgn google image
Het jaar is bijna afgelopen en dat betekent dus dat we weer de balans op gaan maken. Inmiddels heb je al tal van eindejaarslijstjes voorbij zien komen, maar de beste action adventure games van 2017 ontbreekt nog. Tot nu.

10. The Evil Within 2

In 2014 kwam horrormeester Shinji Mikami en zijn ontwikkelingsteam met The Evil Within, een degelijke horrorgame (en ook action-adventure) die je het stuipen op het lijf jaagde. De game werd goed ontvangen en dus was het niet meer dan logisch dat dit najaar een vervolg verscheen: The Evil Within 2, waarmee we de lijst met beste action adventure games van 2017 aftrappen.
In The Evil Within 2 is het drie jaar later, al spelen we nog steeds met Sebastian Castellanos uit het eerste deel. Zijn leven is er niet beter op geworden: vrouw en dochter overleden, baan als agent kwijt en als klap op de vuurpijl gelooft niemand zijn ontdekkingen uit deel 1. Zij het niet dat Sebastian een bekende tegenkomt die hem vertelt over zijn dochter die nog leeft, maar door de MOBIUS groepering uit de vorige game vastgehouden wordt. En je voelt hem al aankomen: jij moet dochterlief redden in een dor en dor enge wereld.
The Evil Within 2 is sinds 13 oktober verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.
123294

9. Resident Evil 7

We blijven in de horrorsfeer en zijn nu aanbeland bij Resident Evil 7. De vorige Resident Evil games waren niet van de legendarische kwaliteit zoals we die in Resident Evil 4 en Code Veronica gezien hebben en dus moet het roer om. En dat is dus gebeurd bij Resident Evil 7.
Horror en overleven moet dus weer centraal staan en dat zit wel snor in Resident Evil 7. Je bestuurt Ethan, een gewone burger, die naar een verlaten landgoed in Louisiana trekt op zoek naar zijn vermiste vrouw. De bewoners van het landhuis willen jou daar alleen niet hebben en dus wordt alles uit de kast getrokken om jou ook daadwerkelijk op te ruimen.
En dat vormt het plot van een actievolle, maar ook vreselijk enge game. Kan jij het aan? Wij vinden het in ieder geval één van de beste action adventure games van 2017.
123336

8. Nioh

Wat doet een Britse zeevaarder in het traditionele Japan van 1600? Tegen demonen vechten natuurlijk! Want die teisteren de boel in Nioh.
Nu komt William, de Brit in kwestie, niet naar Japan om het land te redden. Hij komt daar voor één demoon: Kelley, die zijn guardian spirit gestolen heeft om er iets kwaads mee te doen. En dat mag natuurlijk niet gebeuren! Met alleen dat doel trekt William naar Japan, totdat hij in de politieke spelletje van de lokale heersers wordt gezogen en opeens een heel land moet doen redden van de demonen.
Dat doe je in een hack-and-slash action adventure RPG. Ja, dat is een hele mond vol. Toch is Nioh zo'n game. In de review gaven we het spel een 9,2 en lees je waarom.
123337 1

7. L.A. Noire

Dit najaar keerde LA Noire terug als heruitgave op de PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Niet dat we een geheel nieuw avontuur aan konden gaan met detective Cole Phelps, maar stiekem vonden we het niet zo erg om weer als hem te spelen.
LA Noire vertelt het verhaal van Cole Phelps. Hij is agent bij het Los Angeles Police Department in de jaren '40 van de vorige eeuw. Als hem moet je allerlei misdaden zien op te lossen en die worden lastiger en schokkender naarmate je promoveert binnen de politie. Los je zaken dus goed op, want je kunt zomaar een verkeerde aanwijzen als dader.
LA Noire kwam oorspronkelijk uit in 2011 voor de vorige generatie consoles en zag dus dit najaar opnieuw het levenslicht op de PlayStation 4, Xbox One en PC. In de review gaven we de game een 8. Met recht één van de beste action adventure games van 2017.
123343 1

6. Uncharted: The Lost Legacy

Vorig jaar verscheen Uncharted 4 al, maar daar kwam wel heel snel een nieuw deel achteraan. Alhoewel, een echt nieuw deel was het ook weer niet. Uncharted: The Lost Legacy kwam afgelopen augustus uit als standalone DLC en vertelde ons het verhaal van Chloé Fraser en Nadine Ross, twee bekende gezichten voor doorgewinterde Unchartedspelers.
Chloé, die we al in deel 2 zagen als metgezel van Nathan Drake, moet een legendarisch Indiaas artefact uit de handen van een meedogenloze handelaar zien te houden. Om dat te bewerkstelligen schakelt ze huurling Nadine Rossin in, één van de vijanden uit Uncharted 4. Samen struinen ze India door om achter de geheimen van het artefact te komen, maar het wordt ze bepaald niet makkelijk gemaakt in Uncharted: The Lost Legacy, één van de beste action adventure games van 2017.
123345 1

5. Middle-Earth: Shadow of War

Drie jaar geleden konden we al aan de slag met Middle-Earth: Shadow of Mordor en sinds dit najaar kunnen we onszelf dus ook plezieren met Shadow of War. En dit tweede deel gaat verder waar het vorige deel geeïndigd is.
De speciale ring die hoofdpersoon Talion en zijn kompaan Celebrimbor aan het einde van Shadow of Mordor hadden, was bedoeld om een leger van orks te creëren en daarmee een einde te maken aan Sauron, de ultieme vijand. Met dat doel begint Shadow of War dan ook, maar in de introductie raken ze de ring al kwijt. Je voelt hem aankomen; in deze game moet je de ring zien terug te vinden.
Dat is het hoofdverhaal. Je kunt natuurlijk ook van het pad afwijken en allerlei andere activiteiten doen in de open wereld, zoals forten veroveren. En daarin komt het Nemesissysteem, dat vijanden constant laat ontwikkelen, goed van pas. Hoe dat allemaal in de praktijk uitpakt kom je te weten in de game zelf, maar je kunt ook onze Middle-Earth: Shadow of War review lezen.
123350

4. Wolfenstein 2: The New Colossus

Net zoals Middle-Earth: Shadow of Mordor drie jaar geleden een redelijk 'stille' hit was, geldt datzelfde eigenlijk ook voor Wolfenstein: The New Order. Toevallig heeft ook die game een vervolg dat dit jaar uitgekomen is: Wolfenstein 2 The New Colossus.
Het is 1961, nazi-Duitsland heeft de Tweede Wereldoorlog gewonnen en is nu de baas in de Verenigde Staten. Een groepering van verzetsstrijders, waartoe hoofdrolspeler BJ Blazkowicz behoort, is er onderhand wel wel klaar mee en wil een revolutie ontketenen. In The New Order werd daar al een aardig begin mee gemaakt en in The New Colossus moeten die inspanningen tot uiting komen. Hoe zou dat aflopen...
123354

3. Assassin's Creed Origins

Na een jaar zonder Assassin's Creed, de eerste keer sinds 2008, mochten we eind oktober eindelijk weer aan de slag met een nieuw deel. Waar we de afgelopen paar delen sceptisch waren over de beperkte vooruitgang, wist Assassin's Creed Origins ons zeer positief te verrassen.
En dat ligt onder andere aan de setting. Oud-Egypte met al haar piramides en farao's is namelijk een geweldige zandbak om in rond te banjeren. Qua gameplay is de game ook een lichte metamorfose ondergaan, want het begint zelfs een heuse RPG te worden met elementen als levelen, wapens op hogere niveau's krijgen en tig quests die open staan.
Het moge duidelijk wezen dat Ubisoft, het bedrijf achter de game, leentjebuur gespeeld heeft bij The Witcher 3. En stiekem vinden we dat helemaal niet zo erg, want we vinden Origins één van de beste action adventure games van 2017.
123359

2. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Als we het dan toch over de beste action adventure games van 2017 hebben, dan mag deze game niet ontbreken. Het was lang wachten op een échte Zelda-game voor de Wii U en daar was 'ie dan eindelijk, op de Wii U en Nintendo Switch welteverstaan. We moesten zelfs zo lang wachten dat er een hele levenscyclus aan voorbij ging. Gelukkig was dat het allemaal waard!
Dankzij de kracht van de Switch kon Zelda groter worden dan ooit. En dat is dan ook het geval in The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De wereld is onwijs groot, er is heel veel te doen en de aparte art-stijl heeft iets speciaals. Oké, we moeten wéér prinses Zelda redden, maar een Zelda-game als deze hebben we nog nooit gezien.
En dat is ook te zien aan het cijfer dat we gaven in de review. Een 9,8. Een bijna perfecte game dus!
123360

1. Horizon: Zero Dawn

Ons Neerlands' trots staat op één in de lijst met beste action adventure games van 2017. Horizon: Zero Dawn kwam in maart van dit jaar uit en vertelt ons een bijzonder verhaal van een semi-verwoeste aarde.
Ja, de aarde is nagenoeg verwoest. De natuur heeft het van de mensheid gewonnen. De mensen leiden nu een primitief bestaan in een groene wereld, alsof we weer tienduizenden jaren terug de tijd in zijn geworpen.
En jij bent Aloy, een vrouw uit één van de primitieve stammen die nog op de aarde rondlopen. Er is alleen één probleem: Aloy en haar mentor zijn verstoten en moeten zich opnieuw bewijzen om tot hun stam toegelaten te worden. Misschien dat de nieuwe mechanische dieren een goede prooi zijn om aan te vallen zodat iedereen overtuigd wordt van je kwaliteiten?

Beste action adventure games van 2017 - Wat vind jij?

Dit waren volgens ons de beste action adventure games van 2017. Welke game is jouw favoriet ? Laat het ons weten in de comments!

Populair Nieuws