3 toffe Ni No Kuni 2 features - Wat valt ons op?

Article
dinsdag, 19 december 2017 om 17:23
xgn google image
Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom is het officiële vervolg op de geliefde Japanse game Ni No Kuni: Wrath of the White Witch die in 2011 uitkwam als PlayStation 3 exlusieve titel. Je kunt wederom genieten van de bijzondere stijl die de serie zo kenmerkt. Lees hier meer over de tofste Ni No Kuni 2 features.
Fans van het origineel hebben er in het Westen lang op moeten wachten, want Ni No Kuni 2 is al eind 2015 aangekondigd. Ontwikkelaar Level-5 werkt niet meer samen met Studio Ghibli, de animatiestudio achter films zoals Spirited Away en My Neighbor Toroto, maar heeft wel een aantal belangrijke mensen ingeschakeld dat ook aan het eerste deel werkt. Ondanks dat het niet meer dezelfde gouden combinatie is als toen, gooit Revenant Kingdom alsnog hoge ogen.

Verschillende modi

Tijdens gamescom konden we al even aan de slag met Ni No Kuni 2 en toen bleek er een compleet nieuwe modus aanwezig te zijn. In Skirmish trek je ten strijde als de jonge koning Evan met een bataljon aan trouwe volgelingen. Loop tegenstanders onder de voet terwijl je het land Ding Dong Dell afstruint om je verloren koninkrijk terug te winnen. Heel veel strategie komt er niet aan te pas, maar het is een leuke afwisseling vergeleken met de rest van de game.
Zonder koninkrijk ben je natuurlijk geen echte koning en dus kun je deze in Ni No Kuni 2 zelf gaan opbouwen in de modus Kingdom. Er is meer te doen dan alleen de vijand verslaan, want je zult grondstoffen moeten verzamelen, quests doen, personeel aannemen en gebouwen uit de grond stampen.
Naast deze twee modi is er ook ruimte voor een uitgebreid verhaal. Ni No Kuni 2 draait letterlijk om een kat-en-muisspel; de jonge Evan en zijn kattenvolk is namelijk het koninkrijk kwijtgeraakt aan een muizenras, ja het is echt waar. Gelukkig krijgt hij hulp van Roland, Tani en de koddige Higgledies om het tij te keren. De combinatie van de drie onderdelen maakt het een veel grotere game dan de eerdere Ni No Kuni-delen.
123496

Combat

Evan en co. komen tijdens hun avontuur veel vijanden tegen, grote en kleine. Gelukkig heeft Ni No Kuni 2 een uitgebreid vechtsysteem dat bovendien volledig in real time is. In Wrath of the White Witch scrollde je tijdens boss fights nog paniekerig door menuutjes heen om de juiste aanval te selecteren, nu werkt het even net wat anders.
De gevechten zijn daarmee toegankelijker geworden voor nieuwkomers. Toch is het niet simpel een kwestie van button bashing geworden, want je zult nog steeds wat tactische keuzes moeten maken. Zo kun je met de Higgledies die door het gevecht heen rennen spreuken uitvoeren, die gebaseerd zijn op de kleur van de wezentjes. Ook jij hebt nog steeds verschillende vaardigheden om het gevecht in jouw voordeel mee te beslechten.
123497

Audiovisuele presentatie

Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom is oogstrelend vanwege haar visuele stijl. Level-5 is trouw gebleven aan wat de studio met Ghibli heeft neergezet in White Witch, maar heeft toch weer stapjes vooruit gezet. Alles ziet er weer wat beter uit door de kracht van de PlayStation 4. Revenant Kingdom draait bovendien uiteindelijk in 4K op 60fps en loopt als een trein.

Ni No Kuni 2 features - wat vind jij?

Wat zijn volgens jullie de tofste Ni No Kuni 2 features van deze unieke game? Laat het ons weten in een reactie. Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom komt op 23 maart 2018 uit voor PS4 en PC.

Populair Nieuws

Laatste Reacties