WhatsApp test betere picture-in-picture functie

News
vrijdag, 22 oktober 2021 om 18:30
whatsappf1631522124
WhatsApp komt met een verbeterde picture-in-picture functie. Met deze functie kan je nu gemakkelijker video’s op pauze zetten of hervatten.
WhatsApp heeft in de beta-versie nu een verbeterde picture-in-picture modus voor video’s die gebruikers online delen. Met deze functie kan je video’s die gedeeld zijn vanaf een ander platform afspelen zonder dat je daarvoor je chat op WhatsApp moet sluiten.
Beta-gebruikers van WhatsApp kunnen nu op een link drukken in een gesprek die naar een video gaat op een ander social media platform. De video zal dan in het klein met een PiP-functie worden afgespeeld in WhatsApp. De PiP-functie kan gebruikt worden voor zowel in de chat als tijdens het videobellen op de app.
In de bedieningsbalk kan je de aangeklikte video nu snel pauzeren of hervatten. Voorheen moest je op het volledige scherm klikken of de video sluiten om dit te doen. Eerst was de controlebalk alleen zichtbaar bij video's die van YouTube afkomstig waren, maar nu lijkt het erop dat dit nu voor alle video’s is. De controlebalk zal zich bevinden onder de video. De Picture-in-Picture modus is alleen mogelijk met Facebook, Instagram, YouTube, ShareChat en Streamable.

Nog meer functies voor WhatsApp

WhatsApp werkt ook nog aan andere functies om haar platform te verbeteren. Zo werkt WhatsApp nu aan een functie om spraakopnames te pauzeren en zal je de app ook op meerdere apparaten kunnen gebruiken.
Op dit moment is deze functie alleen nog maar beschikbaar voor gebruikers van de beta-versie 2.21.22.3. Wanneer de functie voor iedereen beschikbaar is, is nog niet bekend.