Apple Music komt mogelijk naar PlayStation 5

News
vrijdag, 15 oktober 2021 om 8:30
playstation 5 rechtopf1604590376
Apple werkt steeds nauwer samen met PlayStation-maker Sony. Het lijkt er nu op dat Apple Music naar de PS5 komt, voorheen moesten gamers het doen met alleen maar Spotify.
Op de Apple Music subreddit plaatste een gebruiker een foto met de optie om Apple Music op PS5 te downloaden. De gebruiker had net een nieuw PlayStation 5 account aangemaakt en was van plan om zeen Spotify-account te koppelen. Tijdens dat proces kwam de mogelijkheid om Apple Music te downloaden naar voren. Bij het kiezen van deze optie krijg je helaas een foutmelding: “This app is only playable on PS4”. Dat is overigens het standaard bericht dat de PS5 toont wanneer er een app ontbreekt.
Ishraq Subhan, schrijver voor Eurogamer, probeerde de echtheid afbeelding te bevestigen. Toen hij met zijn VK-account inlogde kreeg hij de optie om Apple Music te downloaden niet, maar toen op een account voord de VS inlogde kwam deze optie wel naar voren. De app downloaden kon niet en de melding om hem te downloaden verscheen geen tweede keer. Het lijkt er dus op dat Sony de app nog in een testfase heeft.

Apple breidt flink uit

Het is niet heel gek dat Apple haar services uitbreidt naar consoles. De muziek app is bijvoorbeeld op telefoons van Samsung ook gewoon te gebruiken. Blijkbaar wil Apple de app nog breder beschikbaar maken. Dat Sony en Apple samenwerken kwam al naar voren toen Sony liet weten dat elke PS5-gebruiker zes maanden lang gratis gebruik kan maken van Apple TV+.
Sony en Apple hebben nog niks bevestigd of ontkend. Misschien dat er in het Apple event op maandag meer duidelijkheid komt. Het gratis Apple TV+ abonnement kun je overigens tot 22 juli 2022 claimen. Het aanbod is beschikbaar voor mensen die nieuw zijn, maar ook voor wie al een account heeft.

Populair Nieuws