De beste Disney Plus films en series in 4K

Article
zondag, 26 september 2021 om 11:00
soulf1584087550
Disney plus brengt een ruim aanbod van films en series op de tafel. Met de constante verbetering van TV's, beeldschermen en camera's, komt de 4K optie voor content ook steeds vaker voorbij. Hier vind je de beste film en series die in 4k beschikbaar zijn.

Soul

De hoofdpersoon in de film Soul is Joe, jazzmuzikant in hart en nier. Zijn veeleisende moeder ziet alleen erg weinig in zijn carrière als muzikant, dus besluit Joe tegen wil en dank muziekleraar te worden op een middelbare school. Dit gaat alleen niet van een leiden dakje, sommige leerlingen zijn enorm amuzikaal en andere kunnen maar geen voorrang boeken.
Op een dag krijgt hij een belletje van een oud-leerling. Die vertelt hem dat Joe een kans krijgt om met zijn grote idool, de saxofonist Dorothea Williams, te spelen. Joe heeft vaker aan zijn moeder laten weten dat wanneer dat gebeurt, hij in vrede kan sterven.
Het is bijna alsof zijn goden zijn wens uit willen laten komen, na het repeteren valt Joe in een put in New York te pletter. Hij bevindt zich even later in een weg omhoog, naar het hiernamaals. Joe is desondanks nog niet klaar om te sterven, en belandt daarom in het hiervoormaals. Hier worden zielen die dood gegaan zijn klaargestoomd om weer een nieuwe identiteit aan te nemen tussen de mensen op de aardbol.
Eén van de zielen die Joe hier ontmoet is ziel nummer 22. Nummer 22 is na ruim duizend jaar nog steeds niet klaar gestoomd om terug te keren naar de normale wereld. Iedereen, van Abraham Lincoln tot Moeder Theresa, heeft geprobeerd om Nummer 22 te helpen, maar tevergeefs. Om terug te keren uit dit hiervoormaals heb je namelijk een passie of hobby nodig, en die heeft Nummer 22 niet.
Joe heeft die wel, namelijk jazz. Hij probeert Nummer 22 te helpen om terug te keren naar de wereld. Maar de tijd dringt. Hij wil namelijk wel op tijd zijn voor het concert van Dorothea Williams.
avenger infinity warf1632236492

Avengers: Infinity war

Ze hebben met z’n allen één groot doel in deze film, en dat is het universum redden. Het is best grappig, want eigenlijk heeft bijna elke Avenger film gedraaid om dat specifieke doel. Ze hebben het allemaal alleen niet zo goed gedaan als deze grote Avengers film. Veel Marvel fans vonden Civil War, en Age Of Ultron maar een flop.
Voordat de film uitkwam was het eigenlijk al stiekem bekend dat onze grote paarse vriend Thanos de hoofdrol als superschurk op zich zal nemen. Marvel houdt er namelijk enorm van om in de nieuwe films terug te komen op oudere gebeurtenissen, of hints te geven naar nieuwe film. Denk bijvoorbeeld aan Trevor Slattery, die zowel in Iron Man 3 voorkwam als in de gloednieuwe Shang-Chi film.
Afijn, Thanos heeft een kwaad plan om balans in het Universum te brengen. Dit wil hij doen door de helft van de hele bevolking op aarde weg te halen. Daarvoor heeft hij alleen wel wat spulletjes nodig, zes attributen om precies te zijn. Hij moet namelijk eerst alle Infinity stones vinden, waarvan sommigen al eerder voorkwamen in oudere films. Maar dit laten de Avengers natuurlijk niet zomaar gebeuren. Ze bundelen hun krachten en roepen elke superheld bij elkaar om deze slechterik te verslaan. Of dit lukt, kan je nu in 4K zien op Disney+.
diaryf1632236524

Diary of a Future President

We beginnen deze serie met het grote nieuws dat Elena Cañero-Reed gekozen wordt als president van de Verenigde Staten. Als cadeautje krijgt ze van haar linkerhand haar oude dagboek, deze hield ze vanaf groep 8 bij. We krijgen het verhaal te zien van Elena die, sinds toen ze al wist dat ze president wilde worden, zich door een school heen worstelt. Er komen bij haar allerlei vragen op, de vragen die iedereen zich in groep 8 wel vraagt. Van vrienden en relaties tot wat je later wilt worden.
De serie focust niet alleen maar op Elena, maar ook op haar moeder Gabi. Zij is rechter. Ook is er aandacht voor de broer van Elena, Charlier. Hij zit in de tweede klas van de middelbare school. Alle drie worstelen ze met het recent overlijden van de vader van Elena en alle drie hebben ze moeite om door het leven te komen.
De serie loopt als een geoliede machine, waarin liefde en verlies goed hand in hand gaan. Dit maakt het erg prettig om naar de serie te kijken.
carsf1632236549

Cars 1

Deze bekende film vertelt het verhaal van de raceauto Lightning Mcqueen. In de wereld waar iedereen een auto is racet deze rode hoofdrolspeler tegen andere raceauto’s. De hele film bouwt op naar één moment: The Piston Cup. McQueen heeft alleen een enorm zwakte, zijn gigantisch ego. Zijn crew heeft na zijn laatste wedstrijd afscheid genomen van hem, en hij staat er nu zelf voor. Hoe moet hij nou in z'n eentje deze enorm belangrijke Piston Cup winnen?
Halverwege een lange reis rolt hij per ongeluk zijn truck Mac uit en verdwaalt hij op Route 66. Daar maakt hij van alles mee. McQueen maakt nieuwe vrienden, doet nieuwe dingen en komt erachter dat er meer in het leven is dan racen. Hij leert zichzelf steeds beter kennen en de egoïstisch en arrogante kant verdwijnt. Na lessen van de ex-race pro Hudson is McQueen helemaal ready om die Piston Cup binnen te slepen.
1bd48e4f9fa8b2862785d6354af96023 4096x2730 c9097d77 1f1631790499

Loki

Tijdens de Time Heist in Avengers: Endgame wist Loki met de tesseract te ontsnappen. Vanaf dat punt pakt de serie de draad weer op. Loki bevindt zich op Mongolië, waar hij door een groep agenten opgepakt wordt. Deze soldaten horen bij de Time Variancy Authority (TVA), die de tijdlijn bewaken. Om de tijdlijn te beschermen moeten ze Loki hieruit verwijderen. Maar in plaats daarvan moet hij, samen met Mobius M. Mobius, een schurk opsporen die de hele tijdlijn in de war dreigt te schoppen.
De gekheid die in deze serie voorbij komt, past er erg goed bij de serie. Zo staat de TVA onder leiding van drie ruimte hagedissen. De serie is eigenlijk op zijn best wanneer de meest gekke dingen gebeuren.
De serie wordt een beetje beschouwd als een lange film, omdat het verhaal zich in de afleveringen erg langzaam opbouwt. Een straf is dit alleen niet, aangezien er genoeg humoristische en andere grappige momenten voorbij komen. Met zo een langzame start heeft Marvel wel de tijd om deze serie rustig op te bouwen.
the falcon winter soliderf1699607681

Falcon and the winter soldier

Aan het einde van Avengers: Endgame krijgen we een scène te zien waarin Captain Amerika laat weten dat hij aan een welverdiend pensioen begint. Zijn schild, wat hem de stempel Captain Amerika gaf, geeft hij door aan zijn goede vriend Sam Wilson (a.k.a Falcon). Hier pakt deze serie de draad weer op, en krijgen we de zware verantwoordelijkheden te zien die Captain Amerika met zich meedraagt. De overheid heeft alleen besloten om een ander iemand als Captain Amerika op te stellen, die de opdracht krijgt om de terroristische organisatie Flag Smasher de strop om te doen. Toevallig zitten Falcon en Bucky (Winter Soldier) ook achter die groep aan.
Na de succesvolle serie van Wandavision krijgen we dus het leven van Falcon te zien na de film Endgame. Het mooie van de series en films van Marvel is de manier hoe deze in elkaar gevlochten zijn. Ergens ook wel een nadeel, voor mensen die verder nog nooit een Marvel film gezien hebben. Deze serie voelt als een toevoeging op The Winter Soldier en Civil War.
cocof1632236624

Coco

Deze kleurrijke animatiefilm voor jong en oud vertelt het verhaal van de ontzettend muzikale Miguel, een Mexicaans jongetje dat in een absoluut niet muzikale familie leeft. Niet dat iedereen een hekel aan elkaar heeft. Sterker nog, het is een huis vol liefde. Als het op muziek aankomt is Miguel alleen compleet anders. Hij bewondert elke dag zijn muziekidool Ernesto de la Cruz.
Miguel kan het niet laten zijn passie te volgen wanneer het Dia de los Muertos festival nadert. Een festival waarbij ze de doden herdenken. Plots belandt de jongeman in het Rijk van de Doden, waar zijn leven compleet verandert. Michael moet voor zonsopgang terugkeren naar het Rijk van de Levenden, anders zit hij daar voor altijd opgesloten. Zal het hem uiteindelijk lukken te ontsnappen?
huc2 010643 r 90d075f3f1645720446

The Mandalorian

De eerste aflevering van The Mandalorian is misschien geen groot spektakel, maar later in de serie wordt dit meer dan goedgemaakt. Tussen de gebeurtenissen van The Return Of The Jedi en de val van het Galactische keizerrijk bevindt zich een redelijk rustige tijd in de wereld van Star Wars. Het mooie van de serie is dat dit de eerste niet-geanimeerde serie van Star Wars is, die zich buiten de bekende films afspeelt.
The Mandalorian volgt het verhaal van, hou je vast, de Mandalorian (Mando). Hij is een succesvolle premiejager die zich heeft aangesloten bij het geloof van de Mandalorians. Hij spoort waardevolle doelwitten op, boeit ze vast en brengt ze naar de opdrachtgever die hem vervolgens goed betaalt. De Mando’s staan bekend dat ze hun taak altijd en eerlijk uitvoeren.
Op een dag besluit Mando om zijn doelwit, een vijftigjarig wees (ook wel bekend als baby Joda), niet af te leveren bij zijn opdrachtgever. Hij wordt vervolgens zelf het doelwit. Samen met zijn vrienden bewaken ze de baby, want als snel blijkt dat er veel meer mensen achter dit kind aan zitten.
Seizoen twee van deze populaire serie was volgens veel fans alleen minder goed. “Als het geen Star Wars was, dan zou niemand het kijken”, liet iemand bijvoorbeeld via Twitter weten. Aflevering zes zou dan wel weer een knaller zijn geweest, maar één enkele goede aflevering kan niet een heel seizoen dragen.
untitledf1632236106

Finding Nemo

Finding Nemo mag uiteraard niet ontbreken van deze lijst. De bekenden en klassieker uit 2003 doet het eigenlijk nog steeds erg goed. Het verhaal draait eigenlijk niet helemaal om Nemo, maar om zijn vader. Op een dag wordt Nemo gevangen door duikers en belandt hij in een aquarium bij een tandartspraktijk. In eerste instantie lijkt dit niet gevaarlijk, behalve dan dat de vader van Nemo, Marlin, zijn zoon kwijt is. Maar de tandarts geeft zo nu en dan een vis uit die kooi aan zijn dochter, en die dochter staat er bekend om dat ze vissen door het toilet spoelt. Als Marlin niet op tijd is, en zijn zoon niet redt, belandt hij dus in het riool. Het is een strijd tegen de klok.
Samen met doktersvis Dory trotseert Marlin het gevaar van de duisteren en de Grote Oceaan. In de film zien t we personages als Dory, die een probleem met haar kortetermijngeheugen heeft en Marlin, een paranoïde vis die door trauma's bang is voor de oceaan. Ze zijn misschien niet het beste duo, maar wel een duo dat deze film echt een genieter maakt. Mocht je deze film nog niet gezien hebben, check hem dan op Disney plus in 4k!
untitledf1631791319

High School Musical: The Musical: The Series

In het oneindig uitbreidende universum van TV shows, films en series is er één serie die er toch uitspat: Disney plus High School Musical: The Musical: The Series. Nee dit is niet een world record attempt voor langste titel of “zo vaak mogelijk dezelfde woorden in een titel zetten” poging, dit is een serie die gebaseerd is op de film: High School Musical. Het verhaal draait om de school East High. In de serie is niet dezelfde school gebruikt, maar wel een poging gedaan om het zo goed mogelijk na te doen. De series zijn met veel humor en muziek in elkaar gezet, precies wat de maker Tim Federle ervan verwachtte.
Federle besloot zich aan te melden toen bekend werd dat Disney iets met een vervolg wilde maken op de film. Federle zet het op als een docu-achtige serie die het verhaal volgt van kinderen die een High School musical opzetten. Hiermee zouden oude liedjes terugkomen, maar zo was er ook kans om nieuwe liedjes en karakter te ontwikkelen. De titel is wel een beetje aangepast van wat Federle oorspronkelijk aanbood. In eerste instantie moest het namelijk Disney Plus The Making of High School Musical: The Musical: The Series, wat nog langer is dan de huidige titel.