10 Xbox One games die je gespeeld moet hebben

  Dit najaar is het alweer vier jaar geleden dat de Xbox One het levenslicht zag. Voor ons Nederlanders was de release van de console natuurlijk iets korter geleden, omdat hij pas in september 2014 in ons kikkerlandje uitkwam. Evengoed tijd om een aantal Xbox One games die je gespeeld moet hebben onder de loep te nemen.

  Deze lijst hebben we zonder een al te streng criterium samengesteld. Je kan dus multiplatform games tegenkomen, maar ook Xbox One exclusives, recente releases of games die ook voor de Xbox 360 uitkwamen zijn genomineerd voor een plek in deze special. Die zijn immers te spelen via backwards compatibility. Bekijk hieronder welke titels jij wellicht nog mist in je collectie.

  Sunset Overdrive

  Waar ontwikkelaar Insomniac Games doorgaans games ontwikkelde voor de PlayStation, kwam daar ineens de Xbox One exclusive Sunset Overdrive (2014) uit de hoge hoed tevoorschijn. Zonder al te hoge verwachtingen scoorde het toch aardig goede cijfers. In onze Sunset Overdrive review kreeg de game dan ook een prima 7,5.

  De game, die duidelijk geïnspireerd is door de oude Jett Set Radio games, speelt zich af in 2027. Een drankproducent brengt een gloednieuwe energiedrank op de markt, maar iedereen die het drinkt verandert in een zombieachtige mutant. Jij bent een medewerker van dat bedrijf en moet al freerunnend zien te overleven. Klinkt interessant, vind je niet?

  DOOM

  Begin 2016 keerde de welbekende franchise terug in de gameswereld. En gelukkig maar, want wat beleefden we toch een plezier aan de game zeg. Niet gek dat de game met een 8 beloond werd in de DOOM review.

  DOOM brengt ons terug naar de negentiger jaren, maar dan in een 2016 jasje. Niks geen allesomvattend verhaal, gewoon een beetje lomp demonen neerknallen. Ook de multiplayer, zonder allerlei soorten Conquest en Domination modi, kon ons wel bekoren. De game is nu voor een lage prijs binnen te halen.

  Cuphead

  Alhoewel Cuphead nog niet eens een maand geleden is uitgekomen, verdient het volgens ons wel een plek in deze lijst. Een game zoals deze gaan we namelijk nooit meer tegenkomen. Althans, niet van een andere franchise.

  Op het eerste oog lijkt Cuphead een toegankelijke game. Het Disney stijltje uit de jaren 30, de vrolijke ondertoont, ga zo maar door. Het is alleen retemoeilijk. Je moet namelijk eindbaas na eindbaas verslaan, maar deze zijn van Dark Souls niveau. Behoorlijk pittig dus, maar wel één van de meest unieke Xbox One games die een prachtig cijfer kreeg in de Cuphead review.

  Halo: The Master Chief Collection

  We verklappen het je nu vast: Halo 5 komt niet in deze lijst voor. Halo The Master Chief Collection dus wel en dat heeft volgens ons een logische reden. Dit is namelijk een collectie waarin de eerste vier Halo games voorkomen en dat is fanservice eerste klas.

  Alhoewel The Master Chief Collection in het begin de nodige kritiek kreeg vanwege de nodige bugs en online problemen, is het nu een solide product te noemen. Stel, en we achten de kans best klein dat het volgende daadwerkelijk voor jou geldt, je hebt geen enkele Halo game gespeeld, dan is The Master Chief Collection dé game die je nog even moet kopen.

  Gears of War 4

  Gears of War 4 leidde een jaar geleden het nieuwe begin voor de serie in. Marcus Fenix, flink wat grijzer, was niet langer het hoofdpersonage meer. Die eer ging naar zijn zoon J.D. Fenix.

  Niet dat de hele game dan opeens veranderd. In tegendeel zelfs. Je blijft met onrealistisch brede personages spelen, die met kettingzagen en al aan het heen en weer zwaaien zijn. Blijft tof, zelfs na bijna tien jaar, zoals je in de Gears of War 4 review kunt lezen.

  Overwatch

  Toegegeven, de gameplay van Overwatch leent zich meer voor de PC. Toch verdient één van Blizzards meest populaire games van het moment een plek in dit lijstje. Je moet deze game gespeeld hebben.

  Overwatch is een zogeheten hero shooter die je de beschikking geeft over tientallen kant-en-klare personages. Online maak je dan in bijvoorbeeld een deathmatch uit wie de beste is. Een extreem leuke en goede game dus, ook op de Xbox One, en daarom moet je hem in huis halen.

  Ori and the Blind Forest

  Een pareltje, dat was indiegame Ori and the Blind Forest. De platformer kwam in maart 2015 uit voor de Xbox One en PC en liet een verbluffende indruk achter. Later kwam daar nog de Definitive Edition, welke een prachtig cijfer kreeg in onze Ori and the Blind Forest review.

  Niet in de laatste plaats om de schilderachtige graphics die je een piepklein wezentje in een grote wereld liet voelen. Tel daarbij op dat de muziek van Oscarachtige kwaliteit was en je hebt misschien wel één van de beste Xbox One games aller tijden te pakken.

  Battlefield 1

  "Dat was een makkelijk gegeven penalty", moeten ze bij EA wel gedacht hebben toen Activision vorig jaar Call of Duty Infinite Warfare toonde. Lang verlangden gamers terug naar de tijd dat militaire shooters zich in de Tweede Wereldoorlog afspeelden. De aankondigingstrailer van de nieuwe futuristische Call of Duty deed die verlangens groeien. En toen was daar Battlefield 1.

  Oké, Battlefield 1 richt zich op de Eerste Wereldoorlog en niet op de tweede, maar toch zorgde de aankondiging van de game voor een regelrechte hype. Terecht, blijkt na release, want de shooter kreeg in onze Battlefield 1 review een 9.

  The Witcher 3 Wild Hunt

  Natuurlijk kan één van de beste Xbox One games van 2015 niet ontbreken in dit lijstje. In The Witcher 3 kruip je voor de laatste keer in de huid van monsterjager en tevens charmeur Geralt of Rivia om af te rekenen met de duistere Wild Hunt. Niet dat je dat constant aan het doen bent, want er zitten wel honderden uren aan zijmissies in deze RPG.

  Sommige mensen noemen The Witcher 3 zelfs één van de beste games die ze ooit gespeeld hebben. Wat? Heb je de game niet gespeeld? Stop dan nu met lezen en haal die game binnen!

  Forza Horizon 3

  De Forza serie begint onderhand een monument in de Xbox collectie te worden. Gelukkig zagen Microsoft en ontwikkelaar Turn 10 op tijd in dat elk jaar een nieuwe circuitracer van Forza uitbrengen niet veel nut had. Dus kwam daar in 2012 een spin-off genaamd Forza Horizon. Sindsdien wisselen de meer arcadegerichte Horizon en de normale Forza games elkaar ieder jaar af.

  Vorig jaar was het de beurt aan Forza Horizon 3 om de kar te trekken en dat deed ze, al koketterend met de Lamborghini Centenario, geweldig. Tientallen vierkante kilometers aan Australisch was vrij te verkennen en met ruim 600 beschikbare auto's kon je je garage flink vullen.

  Welke van deze Xbox One games ga jij nog checken?

  Dit waren volgens ons de tien Xbox One games die je gespeeld moet hebben. Welke van deze games heb jij al gespeeld of ga je nog spelen? Of heb je nog andere aanraders? Laat het ons weten in de comments!

  Halo: The Master Chief Collection

  Verkijgbaar vanaf 11 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.