Battlefield 1 neemt je mee terug naar de Eerste Wereldoorlog. DICE brengt haar klassieke Battlefield gameplay naar een nieuwe setting, iets dat eerder al uitlekte. Eentje die nog maar weinig in games aan bod is gekomen.

Actie in Battlefield 1 trailer

De Battlefield 1 trailer is slechts iets meer dan een minuut lang, maar toont flink wat actie. Zo zien we soldaten op paarden door de woestijn rennen, actie in de lucht met vliegtuigen, oorlog in de loopgraven aan het Westerse front en meer.

Qua wapens zien we ook flink wat voorbij komen. Van oude machinegeweren tot vlammenwerpers. Tanks komen ook voorbij, welke flink wat indruk maakten in de Eerste Wereldoorlog. Ook zien we close combat gevechten, welke een grotere rol zullen spelen dan ooit tevoren.

Actie in de Battlefield 1 trailer

Nieuwe setting

Battlefield 1 is zo genoemd omdat de Eerste Wereldoorlog het begin was van de moderne oorlogsvoering. DICE gaat hiermee naar een totaal nieuwe setting. Eerder maakte de ontwikkelaar al games die zich afspeelden tijdens de Tweede Wereldoorlog met Battlefield 1942, maar ook tijdens de Vietnamoorlog, een moderne setting en de toekomst. Nu gaat de ontwikkelaar weer terug in de tijd, naar de vroegste setting voor de serie ooit.

Uiteraard zal de game weer komen met een uitgebreide multiplayer, waar de serie om bekend staat. De actie waarvan we al een voorproefje krijgen in de Battlefield 1 trailer is met maximaal 64 man online te spelen. De klassieke Battlefield sandbox komt hierin weer terug, waarbij gevechten ter land, ter zee en in de lucht samenkomen.

Battlefield 1 release

Vanaf 21 oktober kan iedereen aan de slag met het spel op de PlayStation 4, Xbox One en PC. Dan is de Battlefield 1 release. EA Access leden en gamers die pre-orderen kunnen 3 dagen eerder aan de slag, vanaf 18 oktober.