5 Windows Media Player alternatieven - Meer functies, meer gemak

  Je kent het wel. Wil je een filmpje kijken, moet je eerst verschillende codecs downloaden voordat Windows Media Player (WMP) het bestand afspeelt. Of zelfs dan nog weigert. Wij geven je 5 Windows Media Player alternatieven om je dergelijke ervaringen te besparen!

  bsplayer.com

  5. BS Player

  ‘De beste gratis mediaspeler’ is BS Player. Wellicht iets overdreven, maar het is zeker een van de betere alternatieven voor WMP. Uiteraard is er ook een betaalde pro versie die je toegang geeft toch meer meet opties, de gratis versie doet eigenlijk al alles wat je van een mediaspeler mag verwachten.

  Met een simpel uiterlijk en overzichtelijke menu’s is het toevoegen van een ondertitelspoor zo gepiept. En met zowel nieuwe als oude codecs in het arsenaal van BS Player, hoef je ook niet bang te zijn dat filmpjes met oude extensies niet werken. Zeker een van de betere Windows Media Player alternatieven.

  mediamonkey.com

  4. Mediamonkey

  Het onderhouden van mediabibliotheken kan een behoorlijk karwei zijn. Zeker als je aparte programma’s moet gebruiken voor video’s en muziek. Mediamonkey brengt de mogelijkheid om beide met één programma te beheren en je ook nog eens niet dood te gooien met een vervelende interface.

  Niet alleen speelt de nieuwste versie van Mediamonkey naast muziek ook video’s af (eerdere versies deden dit alleen door middel van add-ons), het onderhouden van bibliotheken is kinderspel geworden. Met de mogelijkheid om eenvoudig albums, bibliotheken en afspeellijsten aan een iPod toe te voegen, is het ook nog eens een goed alternatief voor iTunes!

  kmplayer.com

  3. KMPlayer

  Met de slogan ‘we play all’ kan KMPlayer zeker niet ontbreken in de lijst met Windows Media Player alternatieven. Want met een arsenaal aan veel gebruikte codecs als standaard, is het toevoegen van een onbekende extensie met een paar muisklikken gebeurd.

  Behalve de functies die je van een mediaspeler kan verwachten, kent KMPlayer ook nog eens ondersteuning voor 3D, 4K en Ultra-HD beeld. Tel daarbij op dat je ook je eigen scherm op kan nemen in verschillende extensies en er gaan deuren open voor gamers die op zoek zijn naar een fatsoenlijk programma om gameplay op te nemen voor YouTube.

  kodi.tv

  2. Kodi

  De laatste tijd is er veel te doen geweest rondom mediaspeler Kodi. Met de mogelijkheid om add-ons toe te voegen waarmee illegaal verkregen films zijn te zien, veronderstelden sommige mensen dat de mediaspeler zelf ook illegaal was. Dit is niet het geval, waardoor Kodi gewoon een plek kan krijgen in de lijst met Windows Media Player alternatieven.

  Met Kodi is het namelijk mogelijk om een computer te gebruiken als mediabox door het hele huis. Niet alleen speelt het vrijwel elk formaat bestand af, ook kan je door middel van internet door het hele huis media afspelen via het programma. Ideaal dus voor een studentenhuis of mensen die geen zin hebben om te traplopen!

  videolan.org

  1. VLC

  Bij uitstek de populairste mediaspeler van dit moment. VLC staat daarom ook op de eerste plaats in de lijst met Windows Media Player alternatieven. Niet alleen betaal je nergens voor, ook krijg je geen advertenties of dergelijke te verduren als je het programma gebruikt: er bestaat namelijk geen betaalde versie van deze open-source speler!

  Met een simpele interface en vrijwel alle gebruikte codecs als standaard, is VLC niet voor niets de favoriet. Daar komt nog bij dat de simpelheid van het programma ervoor zorgt dat er tal van nuttige extensies zijn gemaakt door gebruikers zelf. Want zelfs de fijnste mediaspeler kan altijd beter worden gemaakt. En niet te vergeten natuurlijk, het kerstmutsje op het logo rond de kersttijd!

  Windows Media Player alternatieven – Welke gebruiken jullie?

  Zoals je kan zien zijn er flink wat fatsoenlijke alternatieven beschikbaar voor de standaard Windows Media Player. Maar behalve deze vijf zijn er natuurlijk nog veel meer. Mocht je een andere mediaspeler gebruiken, laat ons dan weten waarom die jouw voorkeur krijgt!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.