10 toffe vrolijke games - Met deze games kom je Blue Monday wel door!

  Aangezien Blue Monday hier is, betekent het dat veel mensen in een januari dip zitten. Dit hoeft natuurlijk niet, want er is genoeg aan te doen. Een ontroerende game als Heavy Rain spelen maakt je nou niet bepaald vrolijk. Daarom zetten wij 10 toffe vrolijke games voor je op een rij. Zo kom je Blue Monday wel door!

  10. De Sims 4

  We beginnen onze lijst van toffe vrolijke games met De Sims 4. De meeste mensen zullen De Sims wel kennen, want de serie aan games heeft een grote fanbase. De originele game kwam uit in 2000 en is sindsdien een groot succes. Hierom staat deze toffe game ook in onze lijst met vrolijke games, omdat je lekker zonder er teveel bij na te hoeven denken de game kunt spelen. Er is niets goed of fout, wat je ook wil doen met je sims, alles is mogelijk!

  De Sims 4 is de meest recente game uit de serie en bracht een belangrijke nieuwe toevoeging, namelijk emoties. Je kunt nu letterlijk dood neervallen van schaamte of jezelf dood lachen, maar je zelfgemaakte personage kan nu ook geërgerd raken of verdrietig worden. De emoties van je sims zorgen ervoor dat de game nog net even wat realistischer is dan voorheen.

  De gemoedstoestand van je sims hebben verder invloed op de omgeving. Een verdrietige sim kan zijn planten bijvoorbeeld water geven met tranen, maar hier worden je planten ook verdrietig van. Zodra je sim geërgerd is, gaat hij smijten met servies en kookt hij agressief, waardoor de keuken in brand kan vliegen. Dit zorgt voor een leuke, afwisselende gameplay waarin jij bepaalt wat er gebeurt.

  De Sims 4 is nu beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

  9. Ilomilo

  Actie is een populair genre onder games, maar sommigen willen een keer wat anders. Daarom staat Ilomilo op onze lijst met toffe en vrolijke games. Ilomilo is de perfecte game voor mensen die een rustige, vrolijke gameplay willen en wat puzzels willen oplossen. De game is gemaakt door SouthEnd Interactive voor Xbox Live Arcade en legt de focus op puzzels.

  De volledige game is gewoon heel zacht. De personages zijn schattig en het muziekje klinkt lief. Zoals we in onze Ilomilo review zeiden, is het bijna alsof je met ‘al je favoriete knuffelberen op bed ligt.’ De game voelt vertrouwd en rustig aan.

  Je kunt Ilomilo zowel alleen als met vrienden spelen. Als je aan de singleplayer bent begonnen, volg je het verhaal van twee beste vrienden genaamd Ilo en Milo. Elke dag picknicken de twee vrienden met elkaar op een vast plekje, maar ze nemen steeds een andere route. Jij moet als speler ze naar dit plekje begeleiden, zodat ze samen een vrolijke picknick dag kunnen beleven.

  Ilomilo is beschikbaar voor Xbox 360 en PC.

  8. Bounce Rescue!

  Bounce Rescue! is een arcade-achtige puzzel platformer gemaakt door Bitecore Ltd. In de game ga je de strijd aan met de Evil Devil die naar de aarde is gekomen om de wereld te veroveren. Het team van Bounce Rescue! probeert met alle kracht dit te voorkomen, maar het kwaadaardige figuur weet toch een aantal leden van de groep te kidnappen. De rest van het team gaat op avontuur om hun vrienden te bevrijden.

  De game ziet er erg fel en kleurrijk uit en staat daarom ook niet voor niets in ons artikel met toffe vrolijke games. Er is zowel een singleplayer- als multiplayer modus. Met 50 uitdagende levels en vijf verschillende eindbazen hoef je je niet snel te vervelen met deze platformer!

  Bounce Rescue! is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

  7. Overcooked 2

  Ook Overcooked 2 staat op onze lijst van toffe en vrolijke games. Overcooked 2 is een arcade game waarin je moet koken in teams van maximaal vier spelers die allerlei bestellingen in restaurants moeten voorschotelen. De game is het vervolg op de originele Overcooked, die uitkwam in 2016 en een succes was.

  In de game is het de bedoeling om ingrediënten te hakken en koken om ze vervolgens te combineren en te serveren aan de klanten. In Overcooked 2 kunnen spelers items naar elkaar toe gooien. Ook is er een online multiplayer-modus, waarbij teams het online tegen elkaar op kunnen nemen. Zo zijn er bewegende vloeren en looppaden met allerlei obstakels die de speler moet ontwijken. Genoeg te doen dus!

  Overcooked 2 is nu beschikbaar voor PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One en PC.

  6. Animal Crossing New Horizons

  De volgende op onze lijst met toffe, vrolijke games is Animal Crossing New Horizons. Al jaren slaan de Animal Crossing games van Nintendo goed aan, dus het is geen verrassing dat New Horizons in onze lijst te vinden is. Iedere game heeft hetzelfde concept: Je bent een mens omsingeld met lieve, pratende dieren. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om je tijd in te vullen en daardoor blijf je bezig.

  In Animal Crossing New Horizons mag je het eilandleven beproeven en komen er allerlei taken op je pad. Je krijgt een eigen huis en mag de rest van het eiland inrichten. Er komen steeds meer nieuwe gezichten tevoorschijn en het dorp wordt steeds meer uitgebreid. Seizoenen veranderen en alles ziet er schattig en knus uit. De minigames waarmee je de Bells (de valuta in de game) kunt krijgen zijn leuk en verslavend. Kortom, wie wordt er nou niet vrolijk van kleine, schattige diertjes?

  Animal Crossing New Horizons is beschikbaar voor de Nintendo Switch.

  5. Splatoon 2

  De wereld vol spatten met felle kleuren verf. In Splatoon 2 maak jij je omgeving kleurrijker dan ooit! Ondanks vele games zoals Call of Duty of Battlefield erg gewelddadig zijn, pakt Nintendo het concept van shooters anders aan. Splatoon 2 zit veel speelser in elkaar, waardoor de game voor vrijwel elke leeftijd geschikt is. In plaats van op elkaar te schieten met kogels, beschiet je elkaar met verf. Splatoon 2 kan dan ook zeker niet in ons lijstje met toffe vrolijke games ontbreken.

  Marie, de ene helft van de bekende Squid Sisters uit het origineel keert terug in Splatoon 2. Verschillende voltvissen zijn gestolen die ervoor zorgen dat Inkopolis geen stroom meer heeft. Als kers op de taart is ook nog eens haar zusje spoorloos verdwenen. Het is aan jou Marie te helpen om alle voltvissen terug te krijgen en erachter te komen waar Callie is.

  Splatoon 2 is nu beschikbaar voor de Nintendo Switch.

  4. Sackboy: A Big Adventure

  Op de vierde plaats zetten we Sackboy: A Big Adventure, de ideale game voor deze droevige maandag. Deze platformer kun je met vier spelers thuis op de bank of natuurlijk via online multiplayer spelen. Als Sackboy doorkruis je kleurrijke, schattige levels vol bijzondere wezens die je het leven zuur proberen te maken.

  Vol plezier schakel je deze uit en dat met een toffe soundtrack die je constant mee laat wiebelen op je stoel. Door toffe levels met veel vrijheid in hoe je Sackboy eruit laat zien te mixen ontstaat een fantastische ervaring die je niet wil missen. Speel de game alleen wel met vrienden die niet de hele tijd irritante fratsen uithalen. Dan wordt het plezier namelijk een stukje minder.

  3. Pokémon Let’s Go Pikachu & Eevee

  Op nummer drie van ons lijstje met toffe games waar je vrolijk van wordt staat Pokémon Let’s Go Pikachu / Eevee. De game speelt zich af in de Kanto-regio met een bijzondere starter. Afhankelijk van welke game je kiest, ga jij je Pokémon avontuur beleven met Pikachu of Eevee. Je starter blijft de gehele game hetzelfde en evolueert niet, maar je kunt wel zijn of haar kapsel veranderen en aankleden. Van deze toffe en vrolijke games moet je wel blij worden!

  De game ziet er beter uit dan ooit. De omgeving is fel en de muziek die in de game voor komt is nostalgisch, maar tegelijkertijd ook verfrissend. Overal in de game zie je Pokémon willekeurig rond lopen, waardoor je makkelijker kunt zien welke monstertjes je in het gras zal vinden. Het vangen van Pokémon werkt door een gooi-beweging te maken met je joy con. Van rondlopen met een Bulbasaur tot vliegen op een Charizard, alles is mogelijk in deze super schattige game!

  Pokémon Let’s Go, Pikachu! & Pokémon Let’s Go, Eevee! zijn nu beschikbaar voor de Nintendo Switch.

  2. Kirby Star Allies

  We kunnen onze favoriete schattige, roze bal niet in ons lijstje met toffe, vrolijke games laten ontbreken. Kirby Star Allies is een vrolijke Nintendo game waarbij je als Kirby op avontuur gaat. Je kan harten gooien naar tegenstanders om ze toe te voegen aan je team. Zodra Kirby drie personages in zijn team heeft, kan je Vriendacties uitvoeren, waarmee je bijzondere dingen kunt doen. Hierbij kan je denken aan een Vriendtrein waarmee je razendsnel een level uitloopt.

  In de game kan je als Kirby samen met maximaal vier vrienden tegelijk spelen, die speciale krachten hebben en hem helpen om obstakels te overwinnen. Er zijn meer dan 50 levels in verschillende speelwerelden. In deze werelden kun je verzamelobjecten vinden zoals puzzelstukjes om een volledige puzzel bij elkaar te schrapen. Kirby Star Allies is de moeite waard om te spelen, of je nou alleen bent of met vrienden!

  Kirby Star Allies is nu beschikbaar voor de Nintendo Switch.

  1. Super Mario Party

  De absolute topper van onze lijst met toffe games waar je vrolijk van wordt is Super Mario Party! De meeste mensen zijn bekend met de Mario Party games en weten het doel van de game wel, maar voor de nieuwkomers leggen we het toch even uit. In Mario Party is het doel om zoveel mogelijk sterren te verzamelen. Deze sterren kan je op verschillende plekken kopen met munten, die je verdient door minigames te winnen of door op bepaalde vakken te landen. De speler met de meeste sterren wint het potje.

  Je personage kan je, net als vroeger, verplaatsen met een dobbelsteen. Bij de nieuwste Super Mario Party heeft Nintendo een nieuwe feature toegevoegd. Je hebt namelijk niet één, maar twee dobbelstenen; een standaard dobbelsteen en een speciaal dobbelsteen die per personage verschilt. Met meer dan 80 leuke minigames om te spelen, hoef je je met Super Mario Party niet te vervelen! Wij gaven de game een erg hoog cijfer bij onze Super Mario Party review.

  Super Mario Party is nu beschikbaar voor de Nintendo Switch.

  Meer toffe en vrolijke games

  Er zijn genoeg andere toffe games die jou vrolijk kunnen maken. Aanraders los van deze lijst zijn bijvoorbeeld: Spyro Reignited Trilogy, LittleBigPlanet 3 en LocoRoco Remastered. Deze games hebben de lijst net niet aan gehaald, maar zijn het wel zeker waard om te proberen!

  Welke toffe games uit deze lijst maken jouw vrolijk, of heb je een andere specifieke game die jouw humeur opfleurt? Laat het weten in de comments!

  Dit artikel is op 18 januari 2021 bijgewerkt.

  Super Mario Party

  Verkijgbaar vanaf 5 october 2018

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.