Name Explained: Animal Crossing

Article
maandag, 06 mei 2024 om 16:00
kk slider at square
Meer dan 20 jaar geleden werd er een game uitgebracht dat de harten van gamers wereldwijd veroverde: Animal Crossing. Maar waarom heet dit charmante simulatiespel eigenlijk zo? In deze Name Explained duiken we dieper in de betekenis achter de naam van deze geliefde franchise, en ontdekken we waarom het juist deze titel draagt.
In april 2001 verscheen voor het eerst het spel Animal Forest op de Nintendo 64, waarop Animal Crossing is gebaseerd. Het spel werd al snel een succes in Japan, maar Nintendo merkte op dat de titel en het concept minder aansprekend waren voor een westers publiek. Om de game meer internationale aantrekkingskracht te geven, besloot Nintendo het spel een make-over te geven voor de GameCube.
Naast diverse gameplay-aanpassingen, werd ook de naam gewijzigd in Animal Crossing. Deze nieuwe naam sluit ook beter aan bij de centrale gameplay-elementen van het spel. De Engelse term "crossing" kan zowel de fysieke handeling van het verkennen van de wereld en het bezoeken van verschillende locaties beschrijven, alsook de sociale aspecten van het spel, zoals het aangaan van vriendschappen met dorpsbewoners en het opbouwen van relaties.
De originele naam, Animal Forest, wees er namelijk alleen op dat er dieren waren in het bos, waar jij met je personage een leven ging opbouwen.
De veranderingen die Nintendo voor de westerse release doorvoerde, bleken een groot succes. Animal Crossing werd een enorm populaire game in Europa en Noord-Amerika, en droeg bij aan het succes van de GameCube-console. De game was zo populair dat zelfs Japan later de Animal Forest e+ versie kreeg, met enkele van de aanpassingen die voor de westerse release waren gemaakt.

Van Wild World tot New Horizons

Elk spel in de Animal Crossing-serie heeft, behalve het eerste spel, een ondertitel. Deze ondertitels voegen een extra laag van betekenis toe aan de game en geven vaak een hint over de setting, de sfeer of de nieuwe functies die in het spel te vinden zijn. Zo kan de ondertitel "Wild World" van Animal Crossing: Wild World verwijzen naar de uitgestrekte natuurgebieden die in het spel te verkennen zijn, terwijl "City Folk" van Animal Crossing: City Folk de nadruk legt op het nieuwe stadsgedeelte dat aan de game is toegevoegd.
De ondertitel van de nieuwste game in de serie, Animal Crossing: New Horizons, kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Het kan verwijzen naar het tropische eilandthema van de game, maar ook naar de frisse start die de game biedt voor nieuwe en terugkerende spelers.
Met New Horizons als nieuwste game in de franchise is de fanbase erg gegroeid. De game werd massaal gespeeld tijdens de pandemie en zorgde daarom voor veel nieuwe fans. De games hebben inmiddels ook hun eigen LEGO-sets uitgebracht met hun geliefde personages.

Populair Nieuws