Kirby Star Allies DLC Overzicht - Nog meer nieuwe Dream Friends!

  Iedereen wil vrienden zijn met Kirby! De schattige suikerspin roze held is niet zo moeilijk in de omgang, want hij maakt zelfs van zijn vijanden z'n vrienden. Kirby Star Allies wordt weer verrijkt met gratis DLC en dit keer komt er naast drie nieuwe personages ook nog een nieuwe uitdaging bij!

  Eerder dit jaar werd Kirby Star Allies uitgebreid met gratis DLC in de vorm van nieuwe speelbare personages. Dit waren dierenvriendjes trio Rick, Kine en Coo, Marx, en Gooey. Afgelopen zomer werden we ook nog eens verrast met Daroach, Dark Meta Knight en Adeline & Ribbon.

  Nu we het einde van het jaar naderen is het tijd voor de volgende lading aan DLC. Deze keer worden Magolor, Taranza en Susie aan het spel toegevoegd. Net als Dark Meta Knight en Marx hebben zij in eerste instantie niet bepaald de meest vriendelijke band met Kirby, maar als je zo'n schattige snoet als Kirby hebt krijg je alles wel voor elkaar, dus zullen ook zij in Kirby Star Allies te hulp schieten.

  Dit trio aan antihelden zijn vanaf 30 november te vinden in Kirby Star Allies, inclusief een gloednieuw level met een flinke uitdaging! Maar waar kennen Magolor, Taranza en Susie ook al weer van? Op de volgende pagina's lichten wij deze nieuwe Dream Friends uitgebreid voor je uit.

  Magolor

  Magolor ziet er misschien lief uit, maar deze alien die Kirby om hulp vroeg in Kirby's Adventure Wii (Wii, 2011) is niet te vertrouwen. Tijdens dat spel gebruikte hij Kirby en zijn kameraden om zijn ruimteschip de Lor Starcutter te herbouwen om uiteindelijk de meester kroon van zijn thuisplaneet Halcandra te bemachtigen. Deze kroon gaf Magolor krachten om het universum mee te veroveren! Gelukkig wisten Kirby, Bandana Waddle Dee, Meta Knight en King Dedede het kwade plan van Magolor te stoppen. Magolor is dus niet te vertrouwen, maar Kirby is gelukkig erg vergeeflijk.

  In Kirby Star Allies mag Magolor zijn enorme krachten eindelijk gebruiken voor een goed doeleinde. Hij kan energie en vuurballen afvuren. Ook kan hij zwarte gaten oproepen om vijanden in op te slokken.

  De meest toffe aanvallen van Magolor zijn wanneer hij een ultra zwaard oproept en daar een flinke genadeslag mee uitdeelt, en de zijn schip de Lor Starcutter tevoorschijn haalt. Andere personages kunnen dan op dit schip springen terwijl het vijanden uit de weg beukt. Allebei fantastische referenties naar Kirby's Adventure Wii. Zelfs zijn rol als verkoper in Team Kirby Clash Deluxe wordt gerefereerd door de gem appel bommen die hij gooit. Gelukkig zitten daar dit keer geen microtransacties aan vast!

  Taranza

  In Kirby Triple Deluxe (3DS, 2014) bracht Taranza Kirby op nieuwe hoogtes door heel Dream Land de lucht in de blazen door een gigantische bonenstaak! Daarnaast ontvoerde hij King Dedede, maar Kirby schoot al snel te hulp.

  Later bleek dat Taranza handelde uit angst. Hij ontvoerde King Dedede in de hoop dat hij misschien sterk genoeg was om zijn slechte, corrupte koningin en oud vriendin Queen Sectonia uit te schakelen. Gelukkig wist Kirby Queen Sectonia uiteindelijk te overmeesteren.

  In Kirby Star Allies kan Taranza eindelijk Kirby te hulp schieten! De kleine insectachtige tovenaar maakt slim gebruik van energie ballen en stralen en kan bonenstaken uit de grond toveren om vijanden mee weg te blazen. Ook kan hij net als met de Spider ability vijanden in een spinnenweb opsluiten en wegschoppen.

  Maar in zijn sterkste aanval tovert hij een illusie van Queen Sectonia in beeld die vijanden elektrocuteert met haar immense krachten. Het is fijn dat Taranza te hulp schiet, maar wie had ooit gedacht dat zelfs Queen Sectonia Kirby ooit zal helpen?

  Susie

  Kennen we Susie nog? De charmante secretaresse van de kwaadaardige President Haltmann maakte haar debuut in Kirby Planet Robobot (3DS, 2016), een fantastisch 3DS spel dat wij beloonden met een 9,2! In dat spel probeerden zij samen met haar baas President Haltmann Dream Land volledig te mechaniseren en te veroveren.

  Daarnaast ontvoerde ze Meta Knight en bouwde hem om tot een cyborg supersoldaat zonder eigen wil. Aan het einde van het spel blijkt dat Susie eigenlijk helemaal niet trouw is aan President Haltmann en werkt als een spion met een eigen agenda. Wanneer de situatie escaleert besluiten Susie en Kirby de handen in één te slaan om de kwade met waarnemingsvermogen supercomputer Star Dream te stoppen.

  Susie maakt gebruik van alle gadget en wapens die ze in haar arsenal heeft. Ze houdt vijanden op afstand met haar kleine laser pistooltje, en vliegt snel de lucht in met haar drone.

  Maar de meest indrukkende aanval is wanneer ze haar Robobot pantser tevoorschijn haalt, waarmee ze eerder Kirby probeerde uit te schakelen. In deze mech slaat ze vijanden alle kanten op en kan ze zelfs de omgeving in de brand zetten. Alleen door met Susie te spelen krijgen wij alweer heimwee naar Kirby's eigen krachtige Robobot pantser!

  Een nieuwe uitdaging!

  Met deze drie nieuwe speelbare personages toegevoegd is zo'n beetje elke vriend en vijand van Kirby present in Kirby Star Allies. Maar valt er eigenlijk nog wel wat te spelen? Niet iedereen heeft zin om de 4 werelden die Kirby Star Allies biedt weer te doorspelen, dus is er eigenlijk nog een reden om te spelen met deze nieuwe DLC personages?

  Gelukkig wel, want vanaf 30 november wordt naast Magolor, Taranza en Susie ook nog een gloednieuwe spelmodus toegevoegd, genaamd Heroes in Another Dimension. Deze nieuwe modus biedt een flinke uitdaging waarin Kirby & co navigeren door een nieuwe wereld waarin ze slim gebruik moeten maken van hun Friend Abilities.

  Sommige secties veranderen Kirby zelf in één van de Dream Friends, en dan biedt het spel een uitdaging die je moet behalen als dat personage. Elke Dream Friend komt aan bod, dus dat belooft een veel variatie!

  Kirby Star Allies DLC Overzicht

  Naast dat deze modus nieuwe levels aanbiedt, worden spelers ook uitgedaagd door grotere, moeilijkere versies van de bazen uit het spel. Parallel Big Kracko neemt bijvoorbeeld driekwart van het scherm in beslag, en zijn donderslagen doen goed pijn! Heroes in Another Dimensions is ook nog eens te spelen met maximaal 4 spelers, dus als de uitdaging toch iets te moeilijk wordt, kunnen je vrienden je te hulp schieten.

  Maar word je nog beloond voor het spelen van Heroes in Another Dimension? Jazeker, want dan ontgrendel je de laatste Dream Friend die het spel te bieden heeft; de Three-Mage Sisters!

  Kirby Star Allies is dankzij al de gratis DLC een stuk meer uitgebreid. Heb jij deze Switch topper nog niet in huis? Begin dan nu met dit avontuur vol vrienden! Wij beloonde het spel begin dit jaar met een 8.0.

  Kirby Star Allies

  Verkijgbaar vanaf 16 march 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.