De 10 beste Netflix Original series van dit moment!

  Netflix heeft onlangs bekendgemaakt dat de streamingdienst een recordaantal aan nieuwe leden heeft verworven. In het laatste kwartaal van het afgelopen jaar kwamen er 8,3 miljoen nieuwe abonnees bij. Het grote aantal Netflix Originals zal hier zeker aan hebben meegeholpen. Tijd om te kijken wat de 10 beste Netflix Original series zijn!

  Netflix

  10. 13 Reasons Why

  Het verhaal van de 17-jarige Hannah Baker is sinds maart 2017 bekend bij een groot publiek. De fictionele 'high school' studente vormde de basis van de succesvolle Netflix Original 13 Reasons Why. Hannah is het middelpunt van het verhaal in deze drama serie. Verschillende gebeurtenissen hebben haar tot zelfmoord gedreven, maar niet voordat ze een box met dertien cassettebandjes maakte, die stuk voor stuk de reden geven tot haar zelfmoord.

  De Netflix serie sloeg als een bom in bij het publiek en de media, vanwege de durf die het toonde met het onderwerp. Dit zorgde voor voornamelijk goede kritieken vanuit de filmindustrie. De twee hoofdrolspelers, Katherine Langford (als Hannah) en Dylan Minnette (als Clay) kregen ook veel lof over hun optreden in de serie. Er is ook een tweede seizoen van de 13 Reasons Why op komst.

  Netflix

  9. Mindhunter

  De Amerikaanse misdaadserie Mindhunter werd aan het eind van 2017 uitgebracht. De serie speelt zich af in 1977, de begindagen van de criminele psychologie bij de FBI. Agenten Holden Ford (Jonathan Groff) en Bill Tench (Holt McCallany) zetten de veranderingen binnen de FBI als het gaat om het profileren van misdadigers in gang. De agenten slaan de handen ineen met een psycholoog om achter de gedachten van moordenaars te komen.

  In november werd bevestigd dat er een tweede seizoen van Mindhunter aan zit te komen. Een seizoen waar veel fans op zitten te wachten, aangezien het eerste seizoen een spannende verandering was in vergelijking met de meeste misdaadseries. De groei van de karakters en de manier waarop je ze leert begrijpen is een verademing. Wil je deze topserie in volle glorie kijken? Bekijk dan even deze betaalbare 4K TV's.

  Netflix

  8. Making a Murderer

  Netflix bracht eind 2015 het eerste seizoen van de documentaireserie Making a Murderer uit. Het tien afleveringen lange seizoen vertelde het verhaal van Steven Avery, een man uit Wisconsin die maar liefst 18 jaar lang onterecht in de gevangenis zat. Nadat DNA bewijs hem vrijsprak werd hij vrijgelaten en begon hij een rechtszaak, maar twee jaar later werd hij weer gearresteerd voor de moord op Teresa Halbach.

  De serie werd gefilmd over een periode van tien jaar en zorgde voor heel wat controversie in Manitowoc County, waar Avery vandaan komt, maar ook in de hele Verenigde Staten werd er geschokt gereageerd op de gebeurtenissen die de serie belichtte. In juli 2016 maakte Netflix bekend dat er een tweede seizoen aan zit te komen van Making a Murderer. Niet gek, want de succesvolle serie won maar liefst vier Primetime Emmys in 2016.

  Netflix

  7. Dark

  Een serie uit ons buurland! Dark is een Duitse sciencefiction thriller serie en de eerste Duits gesproken Netflix Original. De serie kwam pas in december 2017 uit maar heeft al een grote impact gemaakt op het publiek. Dark gaat over de Duitse stad Winden, waar kinderen op mysterieuze wijze verdwijden. Dit brengt de duistere geheimen van de plek naar boven, die tientallen jaren terug gaan.

  De eerste tien afleveringen werden erg goed ontvangen door critici en het publiek. Netflix heeft ook bevestigd dat er een tweede seizoen gemaakt gaat worden. Er was wel wat kritiek op Dark, met name omdat de serie veel weg heeft van Twin Peaks en met name Stranger Things. Dat maakt de serie volgens ons niet slechter, sterker nog, er zijn een stuk mindere series waar je mee vergeleken kan worden! Hopelijk hebben wij gezien hoe het moet van ons buurland.

  Netflix

  6. The Punisher

  The Punisher gaat over Frank Castle (Jon Bernthal), een ex-marinier die na de moord op zijn familie het heft in eigen handen neemt en vecht tegen misdaad. De serie is een spin-off van Marvel's Daredevil serie, tevens een Netflix Original. In tegenstelling tot Daredevil's Matt Murdock zorgt The Punisher er vaak voor dat er doden vallen in de jacht naar zijn uiteindelijke doel: het wreken van zijn familie.

  Hoewel de serie erg verschillend werd ontvangen door critici zijn wij van mening dat The Punisher een hele goede serie is. En wij zijn niet de enige, aangezien Netflix al heeft bevestigd dat er een tweede seizoen aan zit te komen van deze show.

  Netflix

  5. Daredevil

  Er zijn veel superhelden geweest die een Netflix Original serie hebben gekregen en Daredevil is daar één van de beste van. De serie die voor het eerst uitkwam in 2015 draait om de gelijknamige superheld, die wordt gespeeld door Charlie Cox. Daredevil is het alter ego van de blinde advocaat Matt Murdock. Overdag is Murdock een gewone man die misdaad tegengaat in de rechtzaal, maar in de nacht vecht hij direct tegen het kwaad zelf.

  Daredevil is de eerste van de paar shows waarvan de hoofdpersonen hun opwachting maken in The Defenders. De eerste twee seizoenen van Daredevil werden goed ontvangen en het filmen voor het derde seizoen is al begonnen. Zoals al eerder werd vermeld is The Punisher, onze nummer zes, een spin-off serie van Daredevil.

  Netflix

  4. Black Mirror

  De Britse serie Black Mirror begon niet als een Netflix Original. De show die is gecreëerd door Charlie Brooker werd tijdens de eerste twee seizoenen uitgezonden op het Britse Channel 4. In 2015 kocht Netflix de serie en sindsdien bracht het bedrijf het derde en vierde seizoen uit van de speciale serie. Elke aflevering is een apart verhaal met eigen personages, maar bevat wel een overkoepelend onderwerp: de donkere kant van nieuwe technologie.

  De eerste twee seizoen kregen in Verenigd Koninkrijk al veel lof en nadat Netflix de serie aan haar catalogus toevoegde werd de Black Mirror ook internationaal erg goed ontvangen. De derde en vierde seizoenen van de serie werden eveneens geprezen. Wij zijn ook weg van Black Mirror en maakte een top tien van de beste afleveringen!

  Netflix

  3. Narcos

  Deze serie over drugsbaronnen in Colombia zag het levenslicht in 2015. De Netflix Original Narcos vertelde in haar eerste twee seizoenen het verhaal van de grote baas van Colombia, Pablo Escobar. 'The King of Cocaine' was de oprichter en leider van het Medellín Cartel, een drugssyndicaat waarmee hij hoogspersoonlijk meer dan 80% van de cocaïne in de Verenigde Staten leverde.

  Op zijn hoogepunt had Escobar ongeveer 30 miljard dollar, reden genoeg om er een serie over te maken. Narcos geeft het ongeloofelijke verhaal van de criminele ontwikkelingen, die Colombia in de vorige eeuw meemaakte, geweldig weer. De eerste drie seizoenen zijn van topkwaliteit, daarom is het ook niet gek dat Netflix nog een seizoen in de planning heeft staan.

  Netflix

  2. House of Cards

  Op de tweede plek staat een serie die de laatste tijd bijna alleen maar negatief in het nieuws geweest. Desondanks is de kwaliteit van de uitgebrachten seizoenen van House of Cards zeer hoog. De serie draait om Frank Underwood, een Amerikaanse democraat die in het congress zit. Underwood is een op macht beluste man, die samen met zijn vrouw Claire een groot plan bedenkt om aan die macht te komen.

  Na de ontwikkelingen rondom hoofdrolspeler Kevin Spacey is de serie enigzins in een kwaad daglicht gekomen. Nadat hij beschuldigd werd van aanranding heeft Netflix alle banden met hem gebroken. Het aankomende zesde seizoen van House of Cards zal dan ook de laatste zijn. Hopelijk kan er nog een waardig einde gemaakt worden voor deze indrukwekkende serie.

  Netflix

  1. Stranger Things

  Op nummer één staat de Amerikaanse science fiction serie Stranger Things! Het verhaal van deze geweldige serie speelt zich af in het fictieve stadje Hawkins. Nadat een jonge jongen op mysterieuze wijze verdwijnt beginnen er andere vreemde en bovennatuurlijke dingen te gebeuren in de stad. Een groep vrienden van de jongen gaan, evenals de politie chef, op onderzoek uit en komen achter de geheimen die de stad bewaart.

  Wij hebben ook een zwak voor de serie. In onze reviews voor het eerste en tweede seizoen waren we zeer positief. De creative 80's setting is erg goed uitgewerkt en doet je echt denken aan de jaren 80. Stranger Things is zo verslavend dat je liever wat slaap mist dan dat je stopt met kijken. De spanning in het verhaal en de mysterie die het bevat zorgen voor een geweldige kijkervaring.

  Wat zijn volgens jou de beste Netflix Original series?

  Dit zijn de beste Netflix Originals van dit moment. We kunnen nog veel meer geweldige series verwachten van het bedrijf, aangezien het momenteel erg goed gaat. Hebben wij een serie eruit gelaten die er absoluut in moet? Of is er een serie in deze lijst die jij eigenlijk helemaal niet zo goed vindt? Laat het ons weten in de comments beneden!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.