The Punisher seizoen 1 Review - Gerechtigheid voor iedereen!

  Na zijn introductie in het tweede seizoen van Daredevil keert het gewelddadige Marvel-personage The Punisher terug, ditmaal in zijn eigen serie. Kogels vliegen in het rond en bloed zal vloeien, maar welk mysterie schuilt zich achter de moord op Frank Castles' familie? Je leest het in onze The Punisher seizoen 1 review!

  Netflix

  Wanneer seizoen 2 van Daredevil tot een eind komt is Frank Castle/The Punisher dood verklaard. Nu probeert Frank een rustig leven te leiden, maar dit is van korte duur. Wanneer hij erachter komt dat meer mensen verantwoordelijk waren voor de dood op zijn familie neemt hij het heft in eigen handen. Lukt het Frank om dit complot te ontrafelen?

  The Punisher seizoen 1 review

  Frank Castle op de voorgrond

  In Daredevil zagen we voornamelijk het alter ego van Frank Castle: The Punisher. De gevaarlijke man die niet stopt totdat zijn tegenstander niet meer ademt. We kregen kleine terugblikken naar zijn verleden en een voorproefje van wat ons te wachten staat. In The Punisher serie hebben we dertien afleveringen om diep in het hoofd van Frank Castle te kruipen en zijn volledige persoonlijkheid te achterhalen.

  Acteur Jon Bernthal is de ideale Frank Castle/Punisher. Een rol die hem op het lijf is geschreven. Als zijn alter ego The Punisher is hij intimiderend en soms compleet gestoord, maar het is Frank Castle die hier het scherm steelt. We duiken diep in het verleden van Castle, van zijn tijd in de oorlog tot het verlies van zijn familie.

  We beginnen steeds meer te begrijpen hoe Frank als personage in elkaar zit. Uiteindelijk bewonder je zijn toewijding om de daders van de moord op zijn familie te vinden. De acties van The Punisher zijn misschien extreem, maar na het zien van de hoeveelheid trauma die Frank heeft opgelopen begrijp je zijn motivatie en daden.

  The Punisher seizoen 1 review

  Kameraden uit het leger

  Niet alleen Frank Castle staat centraal, maar ook andere personages waarmee Frank in het leger heeft gezeten. Met in het bijzonder Billy Russo (afbeelding hierboven) en Curtis.

  Billy Russo (Ben Barnes) was de beste kameraad van Frank en de twee zagen elkaar als broers. Billy weet niet dat Frank nog leeft en neemt het nog steeds voor zijn oude vriend op als iemand een slecht woord over hem spreekt. Ook Curtis (Jason R. Moore) heeft in het leger gezeten met Frank, waar hij uiteindelijk een been heeft verloren. Curtis is één van de enige mensen die weet dat Frank nog leeft.

  Het leven van een Veteraan

  De serie kan geapplaudisseerd worden vanwege het neerzetten van een realistische kijk op het leven van veteranen. Verschillende personages uit de serie hebben in het leger gezeten en hier PTSS (Posttraumatische-stressstoornis) aan overgehouden. We zien door de serie heen hoe elk personage hiermee omgaat, en dat verschilt voor iedereen drastisch.

  Billy kan het leven als militair niet loslaten en kiest ervoor om nieuwe rekruten te trainen. Terwijl Curtis een praatgroep is gestart zodat hij en andere veteranen hun frustraties kwijt kunnen. In deze praatgroep bevindt zich een jonge militair, genaamd Lewis (Daniel Webber). Ook hij wordt door de serie heen ontwikkeld en laat de duistere kant van PTSS zien. Lewis is flink in de war over wat hij aanmoet met zijn leven buiten het leger om.

  Alle drie de personages (Billy, Curtis en Lewis) brengen een unieke kijk op het leven na de oorlog. De serie stelt daarbij de belangrijke vraag: kun je nog op geschikte wijze functioneren in de samenleving nadat je een leven gewend bent in het leger? Het antwoord hierop is voor iedereen anders, maar de verhaallijnen van Billy, Curtis en Lewis zorgen ervoor dat de Punisher serie een stuk dieper gaat dan gedacht.

  The Punisher seizoen 1 review

  Niet helemaal samenhangend

  Ondanks deze diepgang moet wel gezegd worden dat The Punisher serie in dezelfde valkuil valt als het tweede seizoen van Daredevil: de introductie van verschillende verhaallijnen. Samenhang is niet altijd overal vindbaar. Bij sommige afleveringen ligt de focus op andere delen uit het verhaal, zoals Lewis en zijn zoektocht naar een doel in zijn leven. Dit verhaal is sterk neergezet, maar voegt niks toe aan het groter complot dat Frank probeert te ontrafelen.

  Hiernaast komen de eerste twee afleveringen traag op gang. Net als de andere Marvel-Netflix series hadden sommige momenten ingekort kunnen worden voor een verhaal dat iets strakker in elkaar zit. Het verhaal, dat nu verspreid is over dertien afleveringen, was waarschijnlijk beter tot zijn recht gekomen in ongeveer tien afleveringen.

  The Punisher seizoen 1 review

  Bekvechten met Frank en Micro

  Hoewel sommige afleveringen dus wat langdradig overkomen, blijft je als kijker toch altijd geïnteresseerd. Dit komt door de geweldige dynamiek tussen Frank en Micro (Ebon Moss-Bachrach). De relatie die gevormd wordt tussen de twee is zonder twijfel het beste aspect uit The Punisher serie. Dit komt voornamelijk omdat deze relatie langzaam door de afleveringen heen wordt opgebouwd. Fans van de stripboeken zullen dit bekende personage wel kennen. Deze slimme hacker ondersteunt The Punisher in zijn kruistocht naar gerechtigheid.

  Frank begint sceptisch en vertrouwt geen woord van wat Micro te zeggen heeft, maar later verandert dit in een gouden duo waar je niet genoeg van kunt krijgen. De twee zijn het nooit met elkaar eens en lopen altijd te discussiëren. Desondanks merk je dat de twee mannen elkaar respecteren en voor elkaar klaarstaan wanneer dit noodzakelijk is.

  Na een heel seizoen te hebben gekeken naar Frank en Micro is het onmogelijk om nog een Punisher te zien die alleen werkt. Het duo is zo vermakelijk en interessant dat deze samenwerking nog jaren voortgezet mag worden.

  The Punisher seizoen 1 review

  The Punisher seizoen 1 review - Schiet een Bullseye

  Ondanks wat minpunten is het eerste seizoen van The Punisher een geslaagde toevoeging aan de Marvel-Netflix catalogus. Frank Castle is terug om misdadigers op hun plaats te zetten. De actiescènes zijn bruut en vol bloed, zoals je van The Punisher zou verwachten. Toch zijn het niet de actiescènes die je het meeste bijblijven, maar de bijzondere band tussen Frank en Micro.

  The Punisher seizoen 1 sluit een hoofdstuk uit het leven van Frank af, maar bevat ook leuke knipoogjes naar de toekomst. Voornamelijk fans van de stripboeken zullen weten wat er gaat volgen. The Punisher richt, haalt de trekker over en schiet raak. Een tweede seizoen kan niet snel genoeg komen.

  8

  De plus- en minpunten

  • Jon Bernthal is de perfecte Punisher
  • Focus op de persoonlijkheid van Frank Castle
  • Band tussen Frank en Micro
  • Bijrollen van Billy, Curtis en Lewis
  • Interessant veteranen aspect
  • Duurt even om in te komen
  • Is niet altijd samenhangend

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.