Narcos seizoen 2 Review (Blu-ray) - Tom en Jerry voor volwassenen

  De serie Narcos op Netflix is een hit. De serie is gebaseerd op de drugshandel en het leven van de Colombiaanse ‘gek’ Pablo Escobar, al dan niet aangedikt en gedramatiseerd. Inmiddels ligt seizoen 2 in de winkels als Blu-ray en DVD en in deze Narcos seizoen 2 review lees je meer over een spannend kat- en muisspel.

  Want in essentie is dat waar je de eerste twee seizoenen naar kijkt in Narcos: een kat- en muisspel tussen enerzijds Pablo Escobar en al zijn gestoorde minions, de bevolking van Medellin, en anderzijds de DEA met in de hoofdrollen Javier Pena (gespeeld door Pedro Pascal) en Steve Murphy (gespeeld door Boyd Holbrook). In seizoen één hadden de beide heren Pablo Escobar al bijna te pakken, meerdere keren zelfs. Op het einde lijkt niets ze nog te stoppen, immers kijken politieagenten de crimineel recht in het gezicht aan in La Catedral. En tóch, tóch ontsnapt hij.

  Van held tot halvegare

  En dus begint in Narcos seizoen 2 Tom en Jerry voor volwassenen doodleuk weer van vooraf aan. Al zijn er uiteraard wel wat dingen veranderd. Te beginnen bij Pablo (gespeeld door Wagner Moura) zelf. In seizoen één was hij nog min of meer de held van de armen, omdat hij geregeld drugsgeld midden op straat uitdeelde aan armere mensen. Pablo is zelf ooit ook arm geweest, toen hij nog niet als een succesvol man wist te ‘investeren’ in harddrugs.

  Maar hoe meer de politie hem op de hielen zit en andere mensen die hij dacht te vertrouwen zich tegen hem beginnen te keren, hoe venijniger hij wordt. In seizoen 2 komt zijn psychopathische gedrag meer op de voorgrond te staan en begint hij onschuldige mensen te doden. Hoewel hij nooit de aanslag heeft opgeëist, denkt een ieder dat hij de beruchte bom op een vliegtuig heeft laten afgaan met heel wat onschuldige burgers tot gevolg. Colombia zelf, waar dit alles plaatsvindt, wordt gedurende seizoen 2 meer en meer een tikkende tijdbom.

  Narcos seizoen 2 review afbeelding 1

  Copkiller

  Met name voor politieagenten is het zwaar. Escobar maakt er duizenden dood. En wat de serie zo sterk maakt, wat in seizoen 1 ook al het geval was, zijn de echte beelden die verweven zitten in de serie. Ondanks dat elke aflevering (seizoen 2 heeft er 10) begint met de mededeling dat sommige dingen zijn aangedikt en veranderd, krijg je toch een kijkje in hoe het eraan toe ging in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw. En juist door alle echte beelden laat het geen kijker onberoerd. Narcos seizoen 2 is spannend van begin tot eind.

  Al is het jammer dat Pablo niet zichtbaar verandert op het scherm. Moura acteert overtuigend, maar hij vergeet zichtbaar te veranderen van seizoen 1 naar 2, het blijft dezelfde man. En dat is deze: iemand die op beeld zielsveel van zijn familie houdt, die geregeld rustig de tijd doorbrengt met zijn twee kinderen, die van lekker eten houdt en vies kan kijken als dingen hem niet zinnen. De trekker van de loop haalt hij dan ook geregeld over, met zichtbare kalmte. En dat laatste stoort een beetje. Want zijn daden zijn duidelijk van gestoordere trekken dan in seizoen één, maar zijn houding is on-screen niet veranderd. Dus dat had beter gekund.

  Narcos seizoen 2 review afbeelding 3

  Al acteert de beste man verder overtuigend en geloof je alles wat er gezegd wordt en wat er gebeurt. Interessant aan Narcos seizoen 2 zijn nieuwe rollen. Nieuw op het decor is Limón (gespeeld door Leynar Gomez) die de taxichauffeur wordt van Pablo. De beste jongen is nooit in aanraking geweest in politie, maar kent La Quica (gespeeld door Diego Catano) en wil snel geld verdienen. Eén plus één is twee. Alleen had hij zich niet gerealiseerd dat hij het leven van een goede vriendin daarmee op het spel heeft gezet. En dit is een spannend gegeven, omdat La Quica een tiran is en nooit twijfelt om getuigen te vermoorden. Hij wil het meisje dan ook dood hebben, terwijl Limon haar probeert te beschermen. Continu zit je op het puntje van je stoel omdat je geen idee hebt wanneer Limon Pablo gaat verraden en of hij dat überhaupt wel gaat doen.

  Narcos seizoen 2 review afbeelding 2

  Sowieso zijn de verhalen, naast het hoofdverhaal, interessant. Ook het leven van de Amerikaan Murphy laat je als kijker niet ongeroerd. Als Columbia verandert in een tikkende tijdbom besluit zijn vrouw met pasgeboren kind terug te gaan naar Amerika en hoe gaat Murphy daar dan mee om? Holbrook acteert misschien wel het beste van iedereen met emoties die zichtbaar oplopen en veranderen. Iets wat ook geldt voor zijn collega Pena. Ook hij kan niet altijd omgaan met alle spanningen. Want wanneer duikt die verdomde Pablo op? De keuzes die hij maakt in seizoen 2 zijn op zijn zachtst gezegd opvallend te noemen.

  Narcos seizoen 2 Review - In één sessie achteroverslaan

  En alles bij elkaar kijk je dan naar een zeer fascinerend spel waarbij niet enkel de aandacht uitgaat naar een klopjacht, maar ook de mensen eromheen. Narcos seizoen 2 is een serie die oog heeft voor detail. En doordat er zoveel gebeurt en veel ook nog eens écht gebeurd is, is het maar lastig om niet te gaan bingewatchen. En daar is natuurlijk helemaal niets mis mee! Als je houdt van waargebeurde spannende verhalen is dit een serie om in je kast te hebben en dan biedt de blu-ray uitstekende kwaliteit.

  9

  De plus- en minpunten

  • Pena die het met de ethiek niet meer zo nauw neemt
  • De persoonlijke situatie van Murphy, vrouw die weggaat
  • De rol van vriend van la Quica
  • Acteerwerk mocht nog iets sterker

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.