Wat Harry Potter Wizards Unite release kan leren van Pokémon GO

  Pokémon GO was een waar succes. Nu is er voor het soortgelijke concept Harry Potter: Wizards Unite ook veel potentie. Harry Potter is immers al jaren populair! Wat kan de Wizards Unite release leren van Pokémon GO?

  Regelmatig nieuwe content

  Pokémon GO geniet al een lange tijd van populariteit. Alhoewel het aantal huidige actieve spelers afneemt, heeft de app zeker zijn pieken waarin Niantic Inc. het spel weer interessant weet te maken. Voornamelijk na het updaten van de game!

  Met Pokémon GO waren deze updates voornamelijk het toevoegen van de raids en nieuwe Pokémon van generaties die eerder nog niet in het spel zijn verwerkt. Dat laatste is met Pokémon misschien ook wel deels automatisch geweest, omdat het een belachelijke opgave is om alle 800+ Pokémon in één keer in een app te verwerken. Toch heeft het voor Pokémon Go zeer goed uitgepakt en wisten de updates spelers lange tijd geboeid te houden.

  Eind vorig jaar is bijvoorbeeld generatie 3 aan het spel toegevoegd. Hierdoor kun je nu een flinke hoeveelheid Pokémon vangen. Benieuwd wat nu de leukste generatie 3 Pokémon zijn, lees dan ons artikel hierover. Op die manier kun je tijdens het wachten op de Harry Potter: Wizards United release, nog het meeste uit Pokémon GO halen.

  Evenementen organiseren

  Ook waren er een hoop evenementen die hielpen bij het promoten van Pokémon GO. In de app zelf zijn regelmatig acties geweest waarbij je een bepaald type Pokémon net wat makkelijker kon vangen. Als je bijvoorbeeld een fan bent van water Pokémon, dan kon je naar hartelust op jacht naar deze beestjes tijdens het Water Fest.

  In deze periode hadden de Pokémon een grotere kans om te verschijnen. Een andere periode was er weer de mogelijkheid om bijvoorbeeld meer steen-Pokémon te vangen!

  Ook zijn er rondom de feestdagen regelmatig evenementen georganiseerd. Rondom kerst bijvoorbeeld. Maar ook tijdens Halloween nodigde het spel je uit om naar buiten te gaan om meer Pokémonsnoepjes te kunnen scoren. Straten, huizen, snoepgoed, niets was veilig voor deze nieuwe vorm van trick or treat.

  Eerder schreven we over de zeldzaamste Pokémon GO monstertjes. Veel Pokémon zijn evenentgebonden of alleen verkrijgbaar in een bepaalde regio.

  Uitdagingen

  Iets wat Pokémon GO ook heel goed heeft gedaan, is het introduceren van nieuwe uitdagingen die spelers motiveerden om mee te doen aan die uitdagingen. Neem bijvoorbeeld de Global Catch Challenge, waarbij het doel was om wereldwijd binnen 6 dagen ruim 3 miljard Pokémon te vangen. Hierdoor gingen spelers anderen motiveren ook het spel te spelen.

  Het voltooien van een uitdaging, geeft een flinke kick. Al helemaal mooi was daarbij dat wanneer de challenge dan behaald werd dat je dan een cadeautje van Niantic kreeg. Bij de Global Catch Challenge kreeg je bijvoorbeeld een Farfetch'd als presentje voor je verzameling. Mensen deden daarom enthousiast mee met die challenge.

  Betalen is een optie, geen vereiste

  De laatste tijd hebben gamers best wel een afkeur voor betalingen die achteraf nog extra moeten plaatsvinden. Zo is er een hele discussie geweest rondom loodcrates, en komen microtransacties bij velen ook de strot uit. Goed aan Pokémon Go is dat je tijdens het spelen geen enkel moment het idee hebt dat je alle microtransacties per se nodig hebt om echt de tofste items te verkrijgen.

  Wanneer je actief langs Pokéstops gaat kon je door veel te bewegen en te spelen ook een heleboel toffe items vrijspelen. Microtransacties hielpen je wel voor een klein bedrag, maar eigenlijk waren ze niet per se nodig omdat er voldoende gratis gameplay was.

  Simpel maar doeltreffend

  Maar het belangrijkste wat Harry Potter: Wizards Unite kan leren van Pokémon GO, is hoe simpel het concept eigenlijk kan zijn. Klein en simpel kan ook groots uitpakken.

  Het concept achter Pokémon Go is eigenlijk al een beetje achterhaald, Compleet nieuw is het niet, want er zijn al veel spellen met hetzelfde simpele concept gelanceerd. Neem bijvoorbeeld Ingress. Dat dit gebeurt heeft ook een reden: de game is lekker simpel om in te stappen. Je hebt bijna altijd een mobiel op zak en hoeft zeer weinig handelingen te verrichten voor je een nieuwe Pokémon aan je collectie hebt toegevoegd.

  Ook dit spel kan hier uit leren. Het hoeft niet volledig het wiel opnieuw uit te vinden om toch leuk te kunnen zijn. Er wordt niet zomaar gezegd dat less ook more kan kan zijn.

  Kun je niet wachten op Harry Potter: Wizards Unite? Momenteel is er ook een andere Harry Potter-game in de maak. Harry Potter: Hogwarts Mystery verschijnt dit jaar ook op de mobiel.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.