Ziet Tears of the Kingdom er zo uit op Switch 2?

News
woensdag, 10 april 2024 om 8:00
tears of the kingdom 4f1675935257
Het is een open geheim dat de Switch op zijn retour is, maar Nintendo heeft nog altijd geen opvolger aangekondigd. Intussen wordt wel van alles beweerd over wat de console wel en niet kan. Hij zou bijvoorbeeld in staat zijn tot 4K output, maar het blijkt dat dat met wat kunst en vliegwerk ook op de huidige Switch kan.
Je hoort vaak dat modders sleutelen aan software, maar je kunt natuurlijk ook je hardware aanpassen. Een modder die zichzelf naga noemt op YouTube heeft dat gedaan met de Nintendo Switch en heeft er betere RAM in gestopt (via Nintendo Life). Bij veel games heeft dat geen effect, door de manier waarop de software in elkaar zit, maar naga kreeg het voor elkaar dat Tears of the Kingdom van de nieuwe hardware gebruik maakte.
Het resultaat is dat de game in 4K draait, maar helaas is goed te merken dat de game en de Switch zelf niet op de nieuwe RAM zijn gemaakt. De framerate lijdt namelijk enorm onder deze resolutie. Het is niet aan te raden om Tears of the Kingdom op deze manier te spelen.
Dit betekent gelukkig niet dat 4K op de Switch 2 onhaalbaar is. Deze mod past de RAM van de console aan, terwijl de Switch 2 onder de kap overal betere en nieuwere onderdelen gebruikt. Naar verluidt liet Nintendo Breath of the Wild vorig jaar al draaien in 4K en 60 fps.

Wanneer is de release van de Switch 2?

Aan het begin van het jaar leek het nog mogelijk dat de opvolger van de Switch dit jaar nog in de winkel zou liggen. Maar volgens de laatste berichten heeft Nintendo de release naar 2025 opgeschoven. Dat moet de voorraad bij lancering verbeteren en zorgen dat de line-up van launch games beter is.
Het zou kunnen dat de Switch 2 wel dit jaar nog wordt onthuld. Er werd bijvoorbeeld een tijdje geleden gesproken van een onthulling in juni. Die plannen kunnen veranderd zijn, maar houd de ogen en oren vooral open.  

Poll

Populair Nieuws